ΆρθραΑποχή στις κάλπες ισοδυναμεί με Απαγχονισμό της Δημοκρατίας

Αποχή στις κάλπες ισοδυναμεί με Απαγχονισμό της Δημοκρατίας

Γράφει ο Συμεών Καϊμασίδης

 Ο κύβος ερρίφθη και στις 21η Μαΐου έχουμε εθνικές εκλογές. Καλούμαστε όλοι οι Πολίτες της χώρας μας να εξασκήσουμε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα Δημοκρατικά δικαιώματα μας , του εκλέγειν και εκλέγεσθαι!   

 Ας λογιστούμε όλοι τώρα πόσο στα τάρταρα έφτασε η Άμεση Δημοκρατία που πρωτοεμφανίστηκε τον 5ο αιώνα π.χ με την τωρινή μορφή της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, (η κατά παρέκβαση Δημοκρατία όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης)!                                                                   

  • Όταν η υποχρέωση του ἄρχειν εκάστου Πολίτη καταργήθηκε και το εκλέγειν μετουσιώθηκε σε δικαίωμα από υποχρέωση, χωρίς κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης του!   
  • Όταν τα μηδαμινά Δημοψηφίσματα δεν εισακούονται και τουμπάρονται σύμφωνα με την βούληση της εκάστοτε Αρχής!
  • Όταν η αποχή στην κάλπη φτάνει το 42% !

 Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν ότι με την αποχή εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους στα υπάρχοντα κόμματα και ονειροπολούν ότι σε περίπτωση που η αποχή φτάσει στο 55% οι εκλογές θα θεωρηθούν άκυρες. Το σύνταγμα όμως ομολογεί ότι και στο 99% να αναρριχηθεί η αποχή, κυβέρνηση θα βγάλει το 1%.

Επί της ουσίας όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή, τόσο ενισχύουμε τα εδραιωμένα παλαιοκομματικά πολιτικά τζάκια. Σε περίπτωση συμμετοχής στην κάλπη της τάξεως 80%, ας μην γράψουμε την ουτοπική εκδοχή 100%,το επιπλέον 22% πιθανοκρατικά θα ψηφίσει μικρά κόμματα με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ένα κοινοβούλιο με περίπου 10 παρατάξεις. Αυτόματα αυτό σημαίνει αποδυνάμωση των απαρχαιωμένων κομμάτων και ενδυνάμωση της πολυφωνίας, της Δημοκρατίας!

Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος:

Έχουν την ικανότητα τα δίχως πολιτική εμπειρία νεοεκλεγέντα κόμματα να πλεύσουν με ασφάλεια την Πατρίδα μας;

Εννοείται πως ένας δόκιμος δεν μπορεί να ηγηθεί, αλλά μπορεί να καταψηφίσει τα κακώς κείμενα των δόλιων πολιτικάντηδων. Η γνώμη των πολλών ενίοτε είναι ορθότερη από των ολίγων!

Ευάγαθο θα ήταν να εμπεδώσουμε όλοι μας ότι η αποχή στις κάλπες ισοδυναμεί με Απαγχονισμό της Δημοκρατίας!

Εν κατακλείδι ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας στις 21η Μαΐου αφήνοντας την ψευτοεπανάσταση των πληκτρολογίων πράττοντας το καθήκον μας , άμα επιθυμούμε να αυτοαποκαλούμαστε Δημοκράτες!

Πολιτικά σκεπτόμενος

Καϊμασίδης Συμεών

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα