ΑργολίδαΣυνάντηση Ψυχογυιού με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου

Συνάντηση Ψυχογυιού με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου

Στα πλαίσια συναντήσεων που πραγματοποιεί ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ -Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Ψυχογυιός με θεσμικούς φορείς της Αργολίδας, συναντήθηκε χθες Δευτέρα 3 Απριλίου με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου. 

Συζητήθηκαν εκτενώς τα πάγια αιτήματα του συλλόγου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι μετά από τις συνεχόμενες κρίσεις υγειονομικές-ενεργειακή, καθώς και τα τοπικά αιτήματα που αφορούν την πόλη του Ναυπλίου και την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικότητας.

Ο Παναγιώτης Ψυχογυιός δήλωσε τα εξής:

Είχα την χαρά σήμερα να φιλοξενηθώ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου και να ενημερωθώ από τον πρόεδρο κ.Βερδελή και τα μέλη του Δ. Σ για τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου του Ναυπλίου. 

Όπως είναι γνωστό, σήμερα στη χώρα μας οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (με λιγότερους από 9 απασχολούμενους), αποτελούν το 95% του συνόλου, απασχολούν το 47% των εργαζομένων, αλλά δημιουργούν μόλις το 20% της προστιθέμενης αξίας και αυτό αποτελεί το αρνητικό επίτευγμα των ετών της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν. 

 Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» μέσω του προγράμματός του προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το οποίο θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να περιλαμβάνει:

➖ Φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για τη δημιουργία, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και ελάφρυνση των υφιστάμενων.

➖ Στοχευμένη επίλυση της γραφειοκρατίας, αλλά και των θεσμικών – ρυθμιστικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν.

➖ Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ καθώς και δράσεις διασύνδεσης.

➖ Στοχευμένες δράσεις διευκόλυνσης της πρόσβασης σε χρηματοδότηση και σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

➖ Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ιδιαίτερα για δράσεις ενίσχυσης της καινοτομίας, της ενεργειακής προσαρμογής σε καθαρά συστήματα και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα