ΑργολίδαΑνδρέας Πουλάς: Ο συνεργατισμός αποτελεί μονόδρομο για την αγροτική ανάπτυξη

Ανδρέας Πουλάς: Ο συνεργατισμός αποτελεί μονόδρομο για την αγροτική ανάπτυξη

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς πραγματοποίησε χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΘΕΑΣ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις που βιώνει ο πρωτογενής τομέας όπως η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού, η πανδημία, οι διεθνείς εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ζημιές που προκαλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η μεγάλη έλλειψη εργατών γης. Τόνισε ότι οι αγρότες αναζητούν και χρειάζονται άμεσα λύσεις και απαντήσεις για τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων και των ζωοτροφών που καθιστούν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις μη βιώσιμες.

Ο βουλευτής Αργολίδας υπογράμμισε ότι για όλα τα ανωτέρω προβλήματα η λύση είναι μία. Η ενίσχυση του συνεργατισμού. Με ένα ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα που να αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα και να διεκδικεί λύσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση η φωνή των αγροτών ισχυροποιείται και αποκτά σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και τις αποφάσεις.

Ο συνεργατισμός αποτελεί πια μονόδρομο:

  1. Για τη μείωση του κόστους παραγωγής
  2. Για τη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη γεωργία και την κτηνοτροφία
  3. Για την καλλιέργεια ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που θα έχουν καλύτερη διείσδυση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, θα αποφέρουν αξιοπρεπές εισόδημα στους Έλληνες παραγωγούς και παράλληλα θα είναι προσιτά στους καταναλωτές.
  4. Για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2023 – 2027, την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζει και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων της για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών και πάντοτε υπέρ του συνεταιριστικού κινήματος. Για να υπάρξει ισχυρή αγροτική οικονομία χρειάζεται ενωμένο και ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα