Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
Άρθρα"Ένας Γρίβας την ημέρα τους ιατρικούς συλλόγους κάνει πέρα"

“Ένας Γρίβας την ημέρα τους ιατρικούς συλλόγους κάνει πέρα”

Ο παιδίατρος στο Άργος Γρηγόρης Γρίβας, εκλεγμένος εκπρόσωπος της παράταξης ΑΙΑΣ (Αυτόνομη Ιατρική Αργολική Συσπείρωση) στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας αναφέρεται και ο ίδιος και θέτει σωστά ερωτήματα όπως η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στο χθεσινό άρθρο της με τίτλο “Ξύπνησαν” τώρα και οι Ιατρικοί Σύλλογοι” σχετικά με την ανακοίνωση των προέδρων των ιατρικών συλλόγων Πελοποννήσου για το θέμα που ανέκυψε από την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου. Διαβάστε την τοποθέτηση του κ. Γρίβα:

Συγχαίρουμε πραγματικά, τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας & Μεσσηνίας για τα άμεσα αντανακλαστικά τους, τρεις μέρες πριν τις εκλογές (!), να στηλιτεύσουν εντός ολίγων ωρών μια άστοχη προσωπική τοποθέτηση πολιτικού της αντιπολίτευσης (του κου Κατρούγκαλου) η οποία αφορούσε την όντως απαράδεκτη και καταδικαστέα αύξηση εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.

Με δεδομένη την ακρίβεια και την οικονομική πίεση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών (ελευθεροεπαγελματιών και γιατρών ΕΣΥ) μόνο αυξήσεις μισθών θα μπορούσαν να μπουν “στο τραπέζι” και όχι αύξηση εισφορών!

Θα περιμέναμε όμως, τα ίδια άμεσα αντανακλαστικά, να επιδεικνύονταν για τις 35000 νεκρούς της πανδημίας, για την δραματική υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, για τις σκανδαλώδεις ρουσφετολογικές προκηρύξεις συντονιστών διευθυντών μέσα στην προεκλογική περίοδο, για το φιάσκο επιμόρφωσης των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών «Σκόιλ Ελικίκου», για την διάταξη της κας Γκάγκα που θεσμοθετούσε τις επισφαλείς εφημερίες τομέα και αποσύρθηκε κακήν κακώς, και τόσα άλλα σκανδαλώδη διαδραματισθέντα την πρόσφατη τετραετία.

Υπενθυμίζουμε στους αγαπητούς προέδρους ότι η ιδιότητα τους ως εκπρόσωποι του συνόλου των γιατρών και ως θεσμικών παραγόντων προάσπισης της δημόσιας υγείας δε συνάδει με βιαστική εμπλοκή (ακόμα και πριν τον ΠΙΣ!) στην εσχατιά της προεκλογικής περιόδου.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα