ΆρθραΘα ντρέπεστε πολλές - πολλοί μετά τις εκλογές αυτές…

Θα ντρέπεστε πολλές – πολλοί μετά τις εκλογές αυτές…

Βαρίκος
Του Θοδωρή Βαρίκου

Σιγά μην ασχοληθώ, με Λιγνάδηδες, Κολωνούς και Μίχους, με Γεωργούληδες και Χρονοπούλες, με Νοβάρτις, με υποκλοπές παρακρατικών (άλλο, εάν, σε οποιαδήποτε άλλη, χώρα ο Πρωθυπουργός της θα ήταν φυλακή και η κυβέρνησή του, για διακοπές) με πλειστηριασμούς, με πλήρη έλεγχο της δικαιοσύνης, με τραγωδίες, Τεμπών, Ματιών, Πεντέλης, Εύβοιας, Μάντρας και άλλων… αναρίθμητων.

Όχι βέβαια, γιατί όλα τα παραπάνω δεν είναι σοβαρά και κρισιμότατα, αλλά, ύστερα από περίπου 40 χρόνια, στο κουρμπέτι της μαχόμενης δημοσιογραφίας, δεν δικαιούμαι να είμαι τόσο… ηλίθιος, για να ξοδεύω χρόνο και φαιά ουσία, να με ζαχαρώνουν και να τσιμπάω στις διάφορες απατεωνιές, ψευτιές, ξενοδουλείες και εγκληματικές αυθαιρεσίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος –εννοώ αυτούς που άσκησαν με διάφορες μορφές κυβερνητικές εξουσίες μετά, τη μεταπολίτευση.

Για να μην κουράζω και σας μπερδεύω με λεπτομέρειες (;) περιπτωσιολογίες (;) πολύπλοκα στοιχεία, ύποπτες… αναλύσεις και ξεπερασμένες αμερικανιές, για να μπείτε στον πυρήνα, της εσωτερικής λογικής και μεθοδολογίας, του πολιτικού μας συστήματος (ράτιο λέγκις στα λατινικά), θα σας παρουσιάσω, ένα απόσπασμα από δικό μου κομμάτι, που έγραψα πριν 20 χρόνια, σε αθηναϊκή εφημερίδα, με αφορμή παρόμοιες με τις σημερινές καταστάσεις και αλχημίες (χρηματιστήρια, Οτσαλάν, Μαδρίτες, Δουβλίνα κλπ.).

Έγραψα τότε λοιπόν, στο εγκαινιαζόμενο δισέλιδο, ότι συμφωνώ και θα τηρήσω απαρέγκλιτα, τα δύο δόγματα του νομπελίστα συγγραφέα δημοσιογράφου και επαναστάτη Γαλλοαλγερινού Αλμπέρ Καμύ. Τι έλεγε ο «ποιητής» από τη δεκαετία κιόλας του 1950;: «Ελευθερία (ανεξέλεγκτη) χωρίς δικαιοσύνη, είναι κατά κυριολεξία, η… αγριότητα του πιο δυνατού και αδίστακτου, σε βάρος των αδυνάτων, αδικημένων και κατατρεγμένων, είναι ο νόμος των συμμοριών, των μαφιών, των φυλών, με χρώμα, εθνότητα, θρησκεία, και καταγωγή – ταξική, κοινωνική, οικογενειακή. Τελικά συμπέραινε ο δολοφονηθείς Καμύ, όλα τα παραπάνω είναι ο θρίαμβος του… Νεοφιλευθερισμού. Από την άλλη, υπογραμμίζει

Ο Καμύ «Δικαιοσύνη (προφανώς κρατική – κομματική) χωρίς ελευθερία και ανεξαρτησία, είναι η… βασιλεία, των στρατοπέδων συγκέντρωσης (γκούλαγκ) των φυλακών και των συρματοπλεγμάτων». Και εν τέλει ο Καμύ παίρνει θέση (τι επαναστάτης θα ήταν άλλωστε;) και προτείνει: «Θα υπερασπιστούμε ως ελεύθερα και σκεπτόμενα άτομα – ενεργοί πολίτες, μια ελεύθερη οικονομία σε μια… άκρως δίκαιη κοινωνία, με εγγυήσεις. Τίποτα άλλο». Είμαι βέβαιος, ότι τώρα ξέρετε, ποια κόμματα ανήκουν στο πρώτο δόγμα και ποια στο δεύτερο. – έχετε εκατομμύρια περιστατικά και παραδείγματα.

Στα συγκεκριμένα τώρα. Στις εκλογές αυτές παίζονται η αυτοδυναμία (Ν.Δ) και οι συνεργασίες Σύριζα ΠΑΣΟΚ κ.α. Λοιπόν με δυνατές αυτοδυναμίες, μετά την μεταπολίτευση (1974) στα 41 χρόνια από τα 49 – οι κυβερνήσεις συνεργασίας ήταν ειδικού σκοπού (αντικειμένου) και λίγων μηνών, πλην ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαρά – έχομε τα παρακάτω… χαμπέρια μας. Πρέπει να τα ακούσετε κάποια φορά, καραμπινάτα, μπουκωμένοι από… δημόσιο χρήμα εντάξει; Και μιας επικαλείστε την Ευρώπη, όποτε σας βολεύει για τα σκυλιά και τα γατιά, ακούστε. Η Γερμανία για 30 χρόνια έκανε κυβερνήσεις συνεργασίας ηττημένων, παρότι το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, έβγαινε πρώτο. Πενήντα χρόνια η Ευρώπη με κυβερνήσεις συνεργασίας. Εδώ θέλετε αυτοδυναμίες, για να τρώνε τα κοπέλια σας και τα δικά σας ντε παιδιά, μοναχά τους και στα κρυφά – Η βλαχιά βγάζει μάτι, βροντάκηδες και φουρτουνάκηδες. Λοιπόν στα 33 χρόνια αφότου, έπεσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα, όλες, μα όλες, οι πρώην κομμουνιστικές χώρες, πλην Βουλγαρίας, μας άφησαν πίσω στο κατά κεφαλήν εισόδημα, δηλαδή στην αγοραστική μας δύναμη. Και όμως, όλες ήταν πιο φτωχές από εμάς πριν μπουν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάμε Τουρκία τώρα: Το 1950 η Ελλάδα είχε 7.500.000 πληθυσμό. Η Τουρκία 21 εκατομμύρια. Το 2022 η Ελλάδα είχε 10.500.000 και η Τουρκία… 85 εκατομμύρια. Το 1990 το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας (η αγοραστική δύναμη) ήταν 13.400 δολάρια και της Τουρκίας 8.400 δολάρια . Το 2023 της Ελλάδας είναι 31.400 και της Τουρκίας 41 500. Μέσα σε 70 χρόνια έγινε μεγαλύτερη 8 φορές (εμείς μειωνόμαστε) και σε 30 χρόνια (1990) ποιο πλούσιος ο μέσος Τούρκος, από τον Έλληνα. Αυτά τα 85 εκατ, εάν μπουν Ευρωπαϊκή Ένωση (που το θέλει τρελά, το ανυποψίαστο και αφελές ελληνικό σύστημα) και με δικαίωμα πλέον να κατοικούν όπου θέλουν στην Ελλάδα, θα μας κατουρήσουν, στο γρήγορο, και θα μας πνίξουν, χαζοχαρούμενα χούπατα. Για να σας… ψυλλιάσω πάρτε μια ιδεολογική, δομική και στρατηγική… ανάλυση, της Τουρκίας από τον Πρόξενο της Αμερικής στη Σμύρνη το 1992, Τζόρτζ Χόρτον. – Όχι από δεξιώσεις, συνάξεις και βιβλία, αλλά από μαρτυρικά βιώματα .

«Ο ευγενικός χαρακτήρας του Τούρκου χωρικού, μου είναι γνωστός. Διαφωνώ, όμως ριζικά, με πολλές από τις επιταγές – κανόνες της θρησκείας του, και δεν τον θαυμάζω καθόλου, όταν κόβει λαιμούς και βιάζει χριστιανές γυναίκες. Οι σφαγές που έχω αριθμήσει μέχρι τώρα, λεκιάζουν με ανεξίτηλο στίγμα το όνομα της Τουρκίας. Έγιναν εφικτές – δυνατές, από τη διδασκαλία του… Κορανίου και το παράδειγμα του… Μωάμεθ. Δηλαδή το παράδειγμα της λαγνείας και του πόθου για… λεηλασία». Από Βιβλίο η μάστιγα της Ασίας. Άλλαξαν ντίπ, ρωτήστε τους Ελληνοκύπριους ξέρουν Τώρα, θα με ρωτήσετε, γιατί φθάσαμε σε αυτή την ξεφτίλα. Διότι, όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, δεν έλεγαν την αλήθεια στον κόσμο, ζούσαν συνειδητά σε παράλληλο κόσμο με τα Ναπολεόντια σύνδρομα τους, τα κόμπλεξ τους και την απληστία, για χρήμα και εξουσία. Σπάνια για Ελλάδα και το λαό της.

Στο πνεύμα αυτό ο Μητσοτάκης, λέει, ότι αύξησε κατά 25/0 τους μισθούς και μείωσε τη φορολογία, ενώ μειώθηκαν αντίστοιχα οι μισθοί, κατά 7.7 /0 και αυξήθηκε η φορολογία, κατά 1.5 /0 με παιδιά. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 44 δις. ευρώ από το 2019 φθάνοντας τα 400 δις και το 171/0 του ΑΕΠ και το ιδιωτικό στα 250 ευρώ Δις. Βούτηξε από εισφορές εργαζομένων 47 δις. για προεκλογικές παροχές – παςς και 150αρια στους μικρούς. (ο Σημίτης τις εισφορές έπαιζε χρηματιστήριο). Για τα Εθνικά κόλαση. Ίσως εκεί την πληρώσει. Ο Τσίπρας για ένα δις. ευρώ (5 η δόση) πούλησε τη Μακεδονία και τώρα θέλει Πρέσπες Αιγαίου, ανοικτά σύνορα, ούτε φράκτη και λιμενικό και ασυδοσία στη μετανάστευση. Θέλει και 5 εκατ. ξένους για να αλλάξει ο ελληνικός πληθυσμός (αμέ στο Μαρόκο το 2017). Και καμαρώνει, που τον δέχτηκε ο βιονικός Σόλτς, γιατί του ενέκρινε το… κυβερνητικό του πρόγραμμα. Τέτοια ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Ο δε Ανδρουλάκης με μέντορα – πισινό, το Σημίτη είναι να φεύγεις, γιατί το όχι δεν το ξέρουν. Άσε που έχει ως οικονομολόγο του κόμματος, τον Χριστοδουλάκη που πιστεύει, ότι ο αγροτικός πληθυσμός, πρέπει να μειωθεί στο 5/0 . – Τι να πουλάμε ταχατες…

Και κάτι που σας κρύβουν: Οι ξένου μας ετοιμάζουν την 4ετία, πολύ στενό κουστούμι στο Αιγαίο, στα νησιά (αποστρατικοποίηση), στα Βαλκάνια (ήδη μας έβαλαν και σκοτωθήκαμε με τους πιστούς φίλους και συμμάχους μας Κύπριους, Σέρβους, Ρώσους,) στη Θράκη κλπ. Μη γελιέστε, πως οι ξένες δυνάμεις, ενδιαφέρονται για τους μισθούς, συντάξεις και τον πληθωρισμό μας. Το είδαμε στα μνημόνια. Να μας μικρύνουν εδαφικά και να μας στραπατσάρουν κυριαρχικά, ηθικά και πολιτικά. Για αυτό είναι οι κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης. Θα ντρέπονται πολλές και πολλοί, να κυκλοφορούν, μετά τις εκλογές αυτές. Το πιστεύω ακράδαντα. Εγώ βέβαια, δεν το έπαιξα ποτέ μου, ούτε κουτοπόνηρος δήθεν… ουδέτερος, ούτε επιτήδειος πρόθυμος, ούτε ηλίθιος χρήσιμος. Πάντα παίρνω θέση, στα κρίσιμα, και όποιον πάρει ο χάρος.

Σας αφιερώνω λοιπόν, ένα προφητικό και συμβολικό δίστιχο του, μεγάλου Κώστα Καβάφη και πολύ επίκαιρο: «Βλάπτουν και οι τρεις τους τη Συρία (σ. σ σε εμάς την Ελλάδα μας) το… Ίδιο. Αλλά κατεστραμμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ. Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ. Ας φρόντιζε, ο καλός και κραταιός θεός μας, να δημιουργήσει έναν… τέταρτο καλό. Μετά χαράς, θα πήγαινα με αυτόν». Εγώ πάντως τον βρήκα και πάω εκεί. Όχι στη σειρά, αλλά στην κομματική επιλογή μου. Με την τέταρτη επιλογή, όμως, ουδέποτε, μπαλώνεσαι ατομικά και δεν είμαι αφελής. – αλλά, είπαμε, πάνω από όλα η πατρίδα – Ελλάδα. Εν τοις πράγμασι και όχι, φρου φρου και αρώματα, σκυψίματα και κυβιστήσεις.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα