Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΆρθραΚυριακή των τυφλών και των αμνών η 21η Μαΐου 2023 - Τι...

Κυριακή των τυφλών και των αμνών η 21η Μαΐου 2023 – Τι σύμπτωση…

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Φέτος συνέπεσε η 21 Μαΐου να είναι Κυριακή. Η πέμπτη Κυριακή μετά το Πάσχα. Η εκκλησία μας κάθε χρόνο την πέμπτη Κυριακή μετά το Πάσχα αναφέρεται στο Θαύμα του τυφλού που έκανε ο Ιησούς Χριστός θεραπεύοντας εκ γενετής τυφλό που βρήκε το φως του, με την βοήθεια του Χριστού.

Ευχόμαστε η 21 Μαΐου να μην καθιερωθεί στο μέλλον και ως ημέρα των ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΩΝ. Στο παρελθόν κάποιοι πολιτικοί Θεωρούσαν τους ψηφοφόρους τους ζώα και τους οδηγούσαν σαν τυφλούς στις κάλπες να τους ψηφίσουν. Αλίμονο και τρις αλίμονο εάν κάποιος ψηφοφόρος από τα πολιτικά ζώα έφευγε από την γραμμή.

Όπως είχε δηλώσει αρχές του 1980 ο αείμνηστος Αρχηγός της Ν.Δ. Ευάγγελος Αβέρωφ — λογοτέχνης, και Γεωργοκτηνοτρόφος.

«Τα αρνιά τα τρώει ο λύκος μόλις φύγουν από το κομματικό μαντρί»

Πριν από τον Ευάγγελο Αβέρωφ για μαντριά και προβατάκια είχε γράψει ο Ακαδημαϊκός Κων / νος Τσάτσος που διετέλεσε πολλά χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων της ΕΡΕ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, και στο τέλος εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θέλοντας ο προαναφερόμενος να μεταφέρει τον άνεμο ελευθερίας και περηφάνιας του κυρίαρχου λαού που φυσούσε στις συγκεντρώσεις του κόμματος που ανήκε έγραψε σε ποίημά του τα εξής: «Μαζευτήκανε τα τραγιά τα πρόβατα τα καλοπροαίρετα αρνάκια και ακούνε

Μπέ μπέ λένε. τα αρνάκια

Μέ μέ λέν’ τα τραγιά

Όλος ο καλός ο κόσμος

Έτσι πρέπει έτσι ταιριάζει.

Ποιος ζει έξω από τη στρούγκα;

Ποιος τολμά να μην είναι καλοπροαίρετο αρνάκι;

Βρόντοι ψίθυροι σουρήγματα ουρλιαχτά

Μπέ, Μπέ όλοι μαζί»

Φυσικά σε ένα ζωολογικό κήπο δεν έχουν θέση μόνο τα «αρνάκια» και τα «προβατάκια». Οι πολυμήχανοι πολιτικοί του παρελθόντος είχαν και άλλα ζώα. Όπως έγραψαν εφημερίδες της δεκαετίας του 1970 υπουργός προερχόμενος από τη Θεσσαλία, είχε δώσει στην κόρη του προίκα όλα τα ακίνητα που είχε. Τότε ο γιος του που τον διαδέχθηκε στην πολιτική και διετέλεσε μάλιστα και αυτός υπουργός, διαμαρτυρήθηκε. Κατηγόρησε τον πατέρα του, πως δεν έκανε σωστή κατανομή.

-Μα εσένα σου εδωσα 8.000 χιλ. μοσχάρια του είπε ο πατέρας του.

-Μοσχάρια; Που έχουμε μοσχάρια πατέρα;

Αναρωτήθηκε ο γιος. Τότε ο πατέρας άνοιξε τον πίνακα με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα και άρχισε να διαβάζει. Στο πάνω χωριό 14 μοσχάρια. Στο κάτω χωριό 7. Στο μεσαίο χωριό 4. Και τα μοσχάρια αυτά ούτε τροφή ούτε άλλο τίποτε θέλουν. Μόνο λόγια…

Και κατά την αρχαιότητα υπήρχαν στενές σχέσεις ανθρώπων και βοοειδών. Υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις κόρες του βασιλιά της Αρχαίας Τίρυνθας “Πρίαμου” μεταμορφώθηκαν σε τρελές Αγελάδες. Δεν έχει διευκρινισθεί όμως εάν ψήφιζαν.

Παλαιότερα σε συνάρτηση με τα ζώα και τους πολιτικούς απασχολήθηκε η κοινή γνώμη από δημοσιεύματα των τότε μέσων ενημέρωσης.

Η εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» σε άρθρο της στις 10/ 10/ 1903 γράφει:

«Οι Έλληνες πολιτικοί αρκούνται εις λόγους αέρος και μόνον και εις Θεωρίες περί θεσμών και συνταγματολογίας μεταφυοικάς. Εντούτοις η αγορά μιας ημιόνου για τον στρατό ή ενός πηλικίου έχει περισσοτέραν ουσίαν και αξίαν από έναν λόγο εκ του μπαλκονιού ή του βήματος της Βουλής περί θέσπισης της συνταγματικότητας ή μη τινός πράξεως. Προχωρώ εις περαιτέρω λέγων «ότι μία ημίονος αξίζει περισσότερον εν αρχηγού πολιτικής μερίδας. Και όποιος τολμά ας με διαψεύσει.»

Η ημίονος το μουλάρι δηλαδή έχει σίγουρα μεγαλύτερη αξία από κάποιους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, αλλά δεν βγάζει γάλα.

Φαίνεται πως το κενό αυτό Θέλησε να το καλύψει πρώην σύζυγος Έλληνα Πρωθυπουργού, η οποία ερχόμενη από το εξωτερικό έθεσε σκοπό της ζωής της να αγωνισθεί για την απελευθέρωση και αναβάθμιση της καταπιεσμένης και υποβαθμισμένης κοινωνικά Ελληνίδας γυναίκας. Για το λόγο αυτό όσες γυναίκες ακολούθησαν την πολυμήχανη σύζυγο του Πρωθυπουργού τις μετέτρεψε σε «ΑΙΓΕΣ» !!! για να ενωθούν με το υπόλοιπο κοπάδι του λαού. Στο σύλλογο όλα πήγαιναν καλά μέχρι την ημέρα που διαπιστώθηκε πως δύο από τα μέλη του δεν ήταν και τόσο «κατσικούλες» τους άρεσε να κάνουν και τα τραγάκια. Έτσι δυστυχώς δια μέσου του ζωικού βασιλείου η ζημιά στην Ελληνίδα γυναίκα είχε γίνει με τις ξενόφερτες Αμερικανικές συνήθειες που δηλητηρίασαν τη μέχρι τότε περήφανη Ελληνίδα.

Αντίθετη περί ζωολογίας με την εξ Αμερικής σύζυγο Πρωθυπουργού, ήταν άλλη σύζυγος Πρωθυπουργού της εποχής εκείνης.

Η οποία δεν ήθελε οι Ελληνίδες να είναι «ΑΙΓΕΣ» και μάλιστα με κέρατα, αλλά ούτε και τραγάκια. Προτιμούσε οι Ελληνίδες να είναι μουλάρια θηλυκά και μάλιστα από αυτά που κλωτσάνε. Δείγματα είχε δώσει ίδια, όταν έριξε αστραφτερά χαστούκια, ενώπιον ξένων επισήμων, σε εν ενεργεία υπουργό του ιδίου κόμματος. Το περιστατικό αυτό συνέβη σε δεξίωση που είχε διοργανώσει Ελληνική Πρεσβεία στο εξωτερικό προς τιμή ξένων αξιωματούχων.

Με το διαφημιστικό αυτό περιστατικό για την Ελλάδα ασχολήθηκαν όλα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε. παγκοσμίως.

Για την δικαιολογημένη ζωολογική άποψη που έχουν οι πολιτικάντηδες για τους Έλληνες πολλοί ειδικοί έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν. Την επανεξετάζουμε όμως γιατί κάθε προεκλογική περίοδος δίνει την ευκαιρία ενδοζωοσκοπήσεως μας. Αν είχαμε μυαλό και δεν είμαστε τόσο εμπαθείς και αχάριστοι θα ανάβαμε κεράκια στους εθνοπατέρες μας και Θα τους ευγνωμονούσαμε αιωνίως διότι με τα όσα υπόσχονται και πράττουν προεκλογικά και μετά, φανερώνουν την βαθύτατη εκτίμηση που έχουν προς τον λαό. Δείχνουν σταθερά το πόσο μας υπολογίζουν.

Αποδεικνύουν έμπρακτα πως δεν παύουν ποτέ να μας Θεωρούν πολιτικά ζώα. Αυτό αποτελεί την επιβράβευσή μας. Γιατί φανταστείτε να τους ψηφίζουμε τέτοιοι που είναι να τους εξασφαλίζουμε μισθούς επιδόματα, δωράκια Και να μην μας βλέπουν ούτε ως ζώα.

Θα ήταν οδυνηρό να μην είμαστε τίποτε. Ενώ είναι υπέροχο να νιώθουμε ζώα, και μάλιστα της δικής μας επιλογής. Βασική αρχή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Τέλος υπενθυμίζουμε μία δήλωση του νεοεκλεγέντα το 1932 Προέδρου των ΗΠΑ αείμνηστου Ρούσβελτ.

«’0ταν το ιδιωτικό κεφάλαιο υποκαθιστά την εκλεγμένη κυβέρνηση και ουσιαστικά κυβερνά αντ’ αυτής, αυτό είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ !!!

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΤΗΛ. 6943570958

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα