Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑργολίδαΣυνέλευση για τις κτιριακές υποδομές και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις των σχολικών μονάδων

Συνέλευση για τις κτιριακές υποδομές και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις των σχολικών μονάδων

Την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ναυπλίου πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου και έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τους συλλόγους γονέων σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις των σχολικών μονάδων.

Προτεραιότητα όλων  μας είναι τα σύγχρονα ασφαλή σχολεία που θα καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες μορφωτικές απαιτήσεις των παιδιών μας, σχολεία που θα κάνουν τη σχολική ζωή ευχάριστη και δημιουργική. Σχολεία που θα εξασφαλίζουν με τις υποδομές τους όλα όσα χρειάζεται ένα μαθητής για ολοκληρωμένη μόρφωση (πχ αθλητική δραστηριότητα, καλλιτεχνική δραστηριότητα, σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής – χημείας-φυσικής, κ.α.). 

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα των σχολικών μονάδων είναι μακριά από αυτό που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη.

Η συντήρηση και ο εξοπλισμός των σχολείων είναι ευθύνη του Δήμου, η χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολικών επίτροπων έχει υποβαθμίσει τα σχολικά κτήρια. Ζητήσαμε από την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής να αναλάβει η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες που της αναλογούν, και να πάρει τα αντίστοιχα μέτρα ώστε οι σχολικές μονάδες του Δήμου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.

Αναφέραμε συγκεκριμένα προβλήματα σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε παλιά και κακοσυντηρημένα κτίρια με διαλυμένα προαύλια, χωρίς εξόδους κινδύνου,  με σχολικές αίθουσες σε κοντέινερ. Προβλήματα που χρονίζουν και οι σύλλογοι γονέων τακτικά μεταφέρουν στο Δημοτική Αρχή και ζητούν την επίλυση τους, αλλά δυστυχώς δεν λύνονται, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος η ικανοποίηση αιτημάτων των σχολικών μονάδων είναι ζήτημα προτεραιοτήτων.

Ζητήσαμε επιπλέον να γίνει πλήρης έλεγχος και συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του δήμου (αντισεισμική θωράκιση, στατικότητα κτιρίων, ηλεκτρολογικός έλεγχος, έλεγχος συστήματος θέρμανσης, πυρασφάλεια κ.α.) και να δοθούν πιστοποιήσεις στατικότητας κτηρίων, πυρασφάλειας, όπως οφείλει κάθε σχολική μονάδα να έχει.

Τέλος μεταφέραμε το πάγιο αίτημα των γονέων για τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών με ευθύνη του Δήμου, με  ενιαίο,  επιστημονικά  καταρτισμένο  πρόγραμμα  ανάλογα με τις  ηλικιακές  ανάγκες  των  παιδιών,  με  δωρεάν  πρόσβαση  για όλους τους μαθητές, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οπού οι εργαζόμενοι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο και το κόστος των ιδιωτικών κάμπ είναι δυσβάσταχτο. Για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει ακόμα μία συνάντηση, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή του.

Εμείς οι γονείς θέλουμε να στηρίζουμε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται και να ενισχύεται διαρκώς από το κράτος.

Καλούμε όλα τα μέλη της Ένωσης και γονείς και κηδεμόνες σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 7μμ στην αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου για να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία μας και να οργανώσουμε τις δράσεις μας.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλίου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα