Αθλητισμός Το Δημοτικό Σχολείο Αθικίων επιλέχθηκε για να φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία

Το Δημοτικό Σχολείο Αθικίων επιλέχθηκε για να φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία

0

Μέσα στο Μάιο 2023 πραγματοποιήθηκε στα σχολεία η 3η Ολυμπιακή εβδομάδα, ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας σε Ευρώπη και Αφρική.

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αθικίων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής του σχολείου Κατερίνας Δημακοπούλου παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ολυμπιακής εβδομάδας με θεματική ενότητα για αυτή τη χρονιά «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα –μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις» όπου το ενδιαφέρον και η συμμετοχή Σχολείων από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, ήταν εξαιρετικά μεγάλη!

Στο τέλος της ολυμπιακής εβδομάδας η ΕΟΕ ανέδειξε 13 σχολεία, ένα από κάθε μία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ελλάδας, 1 Σχολείο από την Κύπρο και 2 Σχολεία από την Ομογένεια, εκ των οποίων αντιπροσωπεία μαθητών (10 μαθητές συνοδευόμενοι από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων) θα φιλοξενηθούν στην Αρχαία Ολυμπία από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2023 προκειμένου να παρακολουθήσουν πρόγραμμα αντίστοιχης θεματικής.

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανάμεσα σε 203 σχολεία το Δημοτικό Σχολείο Αθικίων στο οποίο υπηρετεί η προπονήτρια των Ιπτάμενων Κατερίνα Δημακοπούλου ήταν αυτό που επιλέχθηκε για την 3ημερη αυτή εκδρομή.

Όλα τα έξοδα (μεταφορά, διαμονή και διατροφή) των μαθητών που θα εκπροσωπήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αθικίων και της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής των Ιπτάμενων και προπονήτριας των Ιπτάμενων καλύπτονται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Η παραπάνω επιτυχία είναι άλλη μια προσωπική επιτυχία της προπονήτριας των Ιπτάμενων Κατερίνας Δημακοπούλου που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που κάνει στη φυσική αγωγή. Θερμά συγχαρητήρια αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου των Ιπτάμενων.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version