ΆρθραΕπικίνδυνα μονοπάτια

Επικίνδυνα μονοπάτια

Αν  μετά τους  σχεδόν 40 χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της από την κυβέρνηση που άφηνε τους διασωληνωμένους ασθενείς, να πεθαίνουν νοσηλευόμενοι εκτός εντατίκης, αρνούμενη να επιτάξει τίς ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Αν μετά τους περίπου 30 χιλιάδες νεκρούς της λεγόμενης πλεονάζουσας θνησιμότητας (δηλαδή ανθρώπους  με άλλες παθήσεις, που πέθαναν επειδή δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία, γιατί αυτά είχαν μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου, με ευθύνη της κυβέρνησης (Για το θέμα αυτό τού ασύλληπτου αριθμού των νεκρών της πανδημίας, δυστυχώς δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση προεκλογικά, ενώ θα έπρεπε να ήταν από τα κύρια ζητήματα.).

Αν μετά τό αδιανόητο έγκλημα στα Τέμπη, λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και τής μη ασφαλούς λειτουργίας της (το τραίνα ταξίδευαν στην κυριολεξία στα τυφλά, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων), και συνεχίζουν να κινούνται στα τυφλά όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Αν μετά τη μετατροπή μεγάλου μέρους των Ελλήνων σε ζητιάνους, που θα πρέπει να επιβιώνουν με τα διάφορα pass τον 21ο αιώνα, (κουπόνια, δελτία επισιτισμού τα λένε στα ελληνικά, το αποφεύγουν όμως γιατί έτσι θεωρούν ότι θα ξεγελάσουν το λαό).

Αν μετά την ανεργία που πλήττει τούς μισούς περίπου νέους, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, τα τεράστια κέρδη δισεκατομμυρίων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών που πληρώνουν μόνο 5 τοις εκατό φόρο, ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνουν πάνω από 20 τοις εκατό.

Αν μετά την εφαρμογή των πλειστηριασμών, για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια, και τους επικείμενους 700 χιλιάδες πλειστηριασμούς.

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω και κυρίως οι δεκάδες χιλιάδες των νεκρών της πανδημίας, δεν αποτελούν κριτήριο της πολιτικής μας συμπεριφοράς και η ελληνική κοινωνία επιλέγει και επιβραβεύει τους θύτες της σε ποσοστό πάνω από 75 τοις εκατό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), τότε προφανώς βρίσκεται σε βαθειά κρίση. Δείχνει ότι ζει στην εικονική πραγματικότητα που έχει επιβάλλει η προπαγάνδα τού συστήματος,  δείχνει να έχει άγνοια των πραγματικών γεγονότων και αδυναμία αξιολόγησης τους.

Ταυτόχρονα όμως, αυτοβούλως καθίσταται ηθικός συναυτουργός στη πράξη, αυτής της αντιλαϊκής, εγκληματικής πολιτικής. Η αδιαφορία, η ανοχή, ο  εθισμός στο θάνατο, όχι μόνο στο φυσικό, (κυριαρχεί το: αφού δεν συνέβη σε μας, όλα καλά προχωράμε) αλλά και στον πάσης φύσεως θάνατο, όχι μόνο αγγίζει, αλλά και εισέρχεται στο πλαίσιο της φασίζουσας νοοτροπίας, συμπεριφοράς. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα μηνύματα, συμπεράσματα των εκλογών.

Το δεύτερο συμπέρασμα, είναι η λευκή επιταγή που δόθηκε στη ΝΔ να συνεχίσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, αν δε, στις δεύτερες εκλογές, με τη βοήθεια του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, πάρει πάνω από 180 έδρες, τότε τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας, θα οδηγηθούν σε ακραίες καταστάσεις με τη πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας (αγαθά στα οποία δεν θα έχουν καμιά πρόσβαση, όσοι δεν θα έχουν να πληρώσουν, άλλωστε μας έχουν προειδοποιήσει#όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει#), τού νερού, την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Θα τεθούν ζητήματα περαιτέρω περιστολής δικαιωμάτων συνδικαλιστικής δράσης, απεργίας, διαδηλώσεων, νόμιμης δράσης κομμάτων.

Ήδη κατά την προεκλογική περίοδο τέθηκε από υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ σε τηλεοπτική συζήτηση, θέμα νόμιμης δράσης του ΚΚΕ, επικαλούμενος μάλιστα ως κύριο επιχείρημα του, την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί εξίσωσης του φασισμού με το κομμουνισμό. Παρά την υπερψήφιση της δεξιάς πολιτικής, μπορούμε να διακρίνουμε, τρία θετικά  στοιχεία από αυτές τις εκλογές.

Πρώτο. Γίνεται όλο και πιο καθαρό, ότι παρά την ύπαρξη πέντε κομμάτων, υπάρχουν δύο πολιτικές που συγκρούονται. Η Δεξιά πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το χάλι. Η πολιτική αυτή που  εφαρμόζεται τα πολλά τελευταία χρόνια από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα, υλοποιώντας κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Και από την άλλη πλευρά γίνεται ολοφάνερο ότι μοναδικός αντίπαλος της δεξιάς πολιτικής είναι η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ, μέσα και έξω από την βουλή, ως μοναδικός συμπαραστάτης του λαού.

Δεύτερο. Επίσης γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι από εκεί εκπορεύεται όλη αυτή η βάρβαρη πολιτική που έχει εξαθλιώσει τη ζωή μας.

Τρίτο θετικό στοιχείο αυτών των εκλογών είναι η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ, με αύξηση κατά 40 τοις εκατό των ψήφων που πήρε σε σχέση με τις εκλογές του 2019.Με τη πολιτική του επιρροή όμως  να  είναι πολύ πιο μεγάλη και πιο επιδραστική, μέσα στη κοινωνία, από το εκλογικό ποσοστό του. Γι αυτό και αποτελεί το  μοναδικό αντίπαλο δέος για το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας μας, με την πολιτική του, τη δράση του, την επαναστατική προοπτική που δίνει στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί όλα τα υπόλοιπα κόμματα την ίδια πολιτική υπηρετούν, των δεσμεύσεων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι, έχουν ως μοναδικό συμπαραστάτη το ΚΚΕ Επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι η ανάγκη, να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα είναι πιο δυνατός και ο λαός, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται.                                           

Θάνος Βασιλόπουλος

Παιδίατρος – Εντατικολογος

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα