Περιφέρεια"Με όπλο μας την Τέχνη" στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

“Με όπλο μας την Τέχνη” στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, οργανώνει κύκλο καλλιτεχνικών εργαστηρίων, για συγγενείς-φροντιστές ατόμων με άνοια, υπό τον γενικό τίτλο «Με όπλο μας την Τέχνη», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.
Αναλυτικότερα:
• «Το soundtrack της ζωής μου»
Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 (ώρες 11:30-13:00), η μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Καλλιώδη καλεί τους συμμετέχοντες να ανακαλέσουν, μέσω της μουσικής, λεπτομέρειες από σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Στόχος τους εργαστηρίου είναι να αναδείξει τη συμβολή της μουσικής στη φροντίδα ενός ανθρώπου με άνοια.

•  «Καρποί μνήμης»

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 (ώρες 11:30-13:00), ο εικαστικός Γιάννης Μακρίδης, με αφετηρία την ενότητα της μόνιμης έκθεσης, που παρουσιάζει το δέντρο της ελιάς στην ελληνική τέχνη, θα υλοποιήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο βιωματικό εργαστήρι. Οι συμμετέχοντες, αξιοποιώντας ευφάνταστες δραστηριότητες, που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και τη λεπτή κινητικότητα, θα γνωρίσουν έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των αρχικών σταδίων της άνοιας.

•  «Μουσικοθεραπεία και καθημερινό στρες»

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 (ώρες 11:30-13:00), ο μουσικοθεραπευτής Γιώργος Παναγιωτόπουλος θα δείξει στους συμμετέχοντες τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναγνωρίζουν τα στρεσογόνα ερεθίσματα της καθημερινότητάς τους και να τα αποβάλουν μέσω της μουσικής, εξασφαλίζοντας ηρεμία, αποφόρτιση και ευεξία.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα