ΆρθραΠροβληματισμός για τον ρόλο κάποιων κληρικών της Μητρόπολης Ύδρας

Προβληματισμός για τον ρόλο κάποιων κληρικών της Μητρόπολης Ύδρας

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Στις 16 Ιουνίου δικάζεται ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος (Στο εφετείο θα κριθεί η τύχη του καταδικασθέντος πρωτόδικα χθες με 40 μήνες φυλάκιση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα)

Τυχαία συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν;;;

Αναρωτιούνται πιστοί της περιοχής. Ο μητροπολίτης Εφραίμ είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ. Ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς κατηγορείται ότι ΕΣΚΑΒΕ παράνομα σε αρχαιολογικό χώρο Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος προσήχθη με χειροπέδες στα δικαστήρια Ναυπλίου κατηγορούμενος ότι απέστειλε άσεμνες φωτογραφίες σε ανήλικο 12χρονο αγόρι. Η δίκη θα διεξαχθεί μετά από αναβολή στις 16 Ιουνίου.

Είναι δυνατόν εκπρόσωποι του Θεού να κατηγορούνται έτσι;

ΜΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ… ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στο Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά κατηγορούμενος για ΑΠΙΣΤΙΑ!!!

Ποινική υπόθεση ΑΒΜ 07-992 ΤΕΚ 15-90 ΑΓ 6-13/377

Γλίτωσε έτσι ο Εφραίμ από πιθανή ίσως καταδίκη διότι δεν του εστάλη επί ΠΕΝΤΕ !!! ΟΛΌΚΛΗΡΑ ΧΡΌΝΙΑ η κλήση για να παρουσιαστεί στη δίκη. Έτσι παρεγράφη ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ … η ποινική του δίωξη. Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι στην εν λόγω ποινική υπόθεση που ενεπλάκη ο Μητροπολίτης Εφραίμ θα καταδικαζόταν σίγουρα – εάν διεξήγετο η δίκη. Εμείς επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από το σεβασμιώτατο Εφραίμ ο οποίος κηρύττει το λόγο του Θεού δηλαδή την αλήθεια, να μας αποκαλύψει την αλήθεια γιατί είχε κατηγορηθεί σε βαθμό κακουργήματος.

Μητροπολίτη Εφραίμ στις 4-11-2020 αποστείλατε στο Δήμο Ερμιονίδας το αριθμ. πρωτ. 702 έγγραφο όπου ζητάτε από το Δήμο να δωρήσει στην υπό ανασύσταση Μονή Αυγού ολίγα στρέμματα (42) θέση ΑΜΠΕΛΙ. Δηλαδή αναγνωρίσατε ότι το κτήμα αυτό ανήκε στο Δήμο Ερμιονίδας.

Μητροπολίτη Εφραίμ στις 16-9-2019 ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς απέστειλε στο Δήμο Ερμιονίδας το αριθμ. πρωτ. 01/2019 έγγραφο έχοντας για ΘΕΜΑ: Μεταγραφή του κτήματος ΑΜΠΕΛΙ Μονής Αυγού.

Ως νόμιμος διοικητής της Ιεράς Μονής Αυγού σας ενημερώνω για τα κάτωθι: Κατόπιν έγγραφης εντολής 542/297/7-9-2018 του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κκ. Εφραίμ προέβημεν σε συμβολαιογραφική πράξη. Σύμφωνα με την πράξη αυτή η Ιερά Μονή έχει πλέον ξανά την νόμιμη κυριότητα επί του άνω αγροτεμαχίου (θέση ΑΜΠΕΛΙ).

Δηλαδή ο Μητροπολίτης Εφραίμ απέστειλε στον Αρχιμανδρίτη Κοσμά το εν λόγω έγγραφο, εντολή, να προβεί σε συμβολαιογραφική πράξη παρουσιάζοντας ως τίτλο κτήσης ένα βιβλίο που έγραφε ότι το 1691 το κτήμα ΑΜΠΕΛΙ ανήκε στη Μονή Αυγού καθώς και ο μισός Αργολικός Κάμπος καθώς επίσης εκτάσεις στην Αρκαδία και Ερμιονίδα.

Μητροπολίτη Εφραίμ πώς γίνεται το 2018 το κτήμα ΑΜΠΕΛΙ να το θεωρείτε ιδιοκτησία της Μονής Αυγού και το 2020 να ζητάτε από το Δήμο Ερμιονίδας να το δωρίσει στη Μονή Αυγού;;;

Υπενθυμίζουμε ότι στις 6 Νοεμβρίου 2019 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας όπου αποφάσισε να ορισθεί δικηγόρος που θα εξετάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος ΑΜΠΕΛΙ που έσπευσαν να ιδιοποιηθούν οι κ.κ. Εφραίμ – Κοσμάς για λογαριασμό της Μονής Αυγού. Επισημαίνουμε ότι το κτήμα αυτό είχε αγοραστεί από την Κοινότητα Διδύμων στα μέσα του προηγούμενου αιώνα αντί 60.000 χιλιάδων δραχμών.

Στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δήμου Ερμιονίδας στις 6-11-2019 στις σελίδες 88 και 89 αναγράφονται τι είχε δηλώσει ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς «εάν θέλετε να δώσετε το κτήμα στο Μοναστήρι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε και ένα χαρτί και να πείτε ότι: ναι αναγνωρίζουμε αυτήν την κυριότητα. Αν δεν θέλετε, μπορείτε να πάτε δικαστικά φυσικά και να το διεκδικήσετε στο δικαστήριο. Ξέρετε πολύ καλά ότι όπου πάμε νομικά θα μπορούμε να βρούμε και ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ θα μπορούμε να βρούμε τρόπους και το ξέρετε αυτό. Έχουν γίνει αρκετά δικαστήρια για το θέμα γιατί αυτά τα θέματα ξέρετε ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ, με το ΝΑ … ότι θα το πάρει το Μοναστήρι».

Αυτά είχε δηλώσει ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος ως ηγούμενος και διοικητής της Μονής Αυγού δεν περιορίστηκε μόνο σε δηλώσεις αλλά έκανε και έργα. Έσκαβε παράνομα εντός της Μονής Αυγού που έχει κηρυχθεί προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος. Στις 27-5-2021 η Ε΄Εφορεία Αρχαιοτήτων μας κοινοποίησε το αριθμ. πρωτ. έγγραφο 236121 που απηύθυνε προς τη Μητρόπολη Ύδρας αναφέροντας τα εξής: «Μετά από καταγγελίες πραγματοποιήσαμε αυτοψία στο μνημείο όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εργασίες αυθαίρετων κατασκευών. Κατά την επίσκεψη ήταν παρών ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς υπεύθυνος της πρώην Μονής Αυγού. Η Μονή Αυγού έχει κηρυχθεί προστατευόμενος Αρχαιολογικός χώρος με το Π.Δ.11-6-1925 ΦΕΚ 152/Α/16-6-1925.

Μητροπολίτη ΕΦΡΑΙΜ πέρασαν δύο χρόνια που έχετε ενημερωθεί ότι ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς αλλοίωσε με σκαψίματα και κτισίματα τον αρχαιολογικό χώρο. Είστε υποχρεωμένοι να τον αποκαταστήσετε όπως ήταν πρώτα. Καθότι όπως γνωρίζουν οι νομικοί σας αυθαίρετες κατασκευές εντός αρχαιολογικού χώρου δεν νομιμοποιούνται απόφαση ΣτΕ 3375/2000 και ουδέποτε εξαιρούνται από την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών εντός του αρχαιολογικού χώρου ΣτΕ 1402/1998.

Αρχιμανδρίτη Κοσμά τι έψαχνες… να βρεις σκάβοντας παράνομα εντός του αρχαιολογικού χώρου;;; Ποιοι είναι οι μοναχοί που ψευδώς δήλωσες στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου στις 6-11-2019 ότι μόναζαν στη Μονή Αυγού;;; Υπάρχει μοναχολόγιο;;; Η αλήθεια είναι ότι στη μονή Αυγού έμενε μόνο ένας δόκιμος μοναχός ο οποίος έκανε απεξάρτηση και κατά διαστήματα διέμενε μαζί του και κάποια φίλη του από την Αθήνα.

Έτσι εννοείτε τη λειτουργία των Μονών;;;

Μέχρι εδώ η υποκρισία. Καλούνται οι κ.κ. Εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση να επιταχύνουν τις διαδικασίες. Διότι μετά από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τα έργα του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, η τοπική κοινωνία είναι εξοργισμένη και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσουν οι προδομένοι χριστιανοί πιστοί.

Νέα Θράκη δημιουργείται στην Ερμιονίδα.

Ανησυχούν κάτοικοι της περιοχής διαπιστώνοντας ότι αξιωματούχοι από Κατάρ και Σαουδική Αραβία αγοράζουν συνεχώς χιλιάδες στρέμματα γης με σκοπό να φτιάξουν τουριστικούς οικισμούς με τζαμιά και μιναρέδες. Μία νέα Θράκη σχεδιάζουν να ξεφυτρώσει στο νότο της Ελλάδος, ενώ τους Ιεράρχες της περιοχής άλλα τους απασχολούν.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΤΗΛ. 6943570958

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα