ΑργολίδαΓαβρήλος για Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργολίδας: Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό

Γαβρήλος για Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργολίδας: Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό

Αναφορά με θέμα τις άμεσες ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδας κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με τα πύρινα μέτωπα να καίνε ακόμη σε πολλές περιοχής της Ελλάδας, ο Βουλευτής Αργολίδας επικοινώνησε άμεσα με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας έτσι ώστε να αναφερθούν μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Νομού και οι ανάγκες της Υπηρεσίας, ειδικά σε μια τόσο επικίνδυνη περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Γαβρήλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθούν βασικά ζητήματα όπως η αναβάθμιση των Π.Υ Ναυπλίου και Άργους, η αύξηση των οργανικών θέσεων στον Νομό, η ίδρυση εποχικού Κλιμακίου στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Άργους και η λειτουργία του εποχούμενου Κλιμακίου Επιδαύρου σε ετήσια βάση.

Σημείωσε δε, πως τα συγκεκριμένα προβλήματα δυσχεραίνουν την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού, υποβαθμίζουν τα επίπεδα πυρασφάλειας του Νομού και επιβαρύνουν το πυροσβεστικό προσωπικό. Η γεωμορφία του Νομού, οι πολλές δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές, οι πολλοί αρχαιολογικοί χώροι και η υψηλή θερινή τουριστική κίνηση, είναι κάποιοι μόνο από τους παράγοντες που αυξάνουν τις αντιπυρικές ανάγκες της Αργολίδας, σημείωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ του Νομού. Η ενίσχυση με προσωπικό των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Αργολίδας και η οργανωτική ενδυνάμωση των κατά τόπους τμημάτων, όπως η ετήσια λειτουργία του Κλιμακίου Επιδαύρου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να στηριχθεί το Σώμα στον Νομό, υπογράμμισε ο Γιώργος Γαβρήλος.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα