ΑργολίδαΓ. Μαργέτας: Ζωτικής σημασίας απόφαση για τον Κτηνοτροφικό και Αγροτικό κόσμο της...

Γ. Μαργέτας: Ζωτικής σημασίας απόφαση για τον Κτηνοτροφικό και Αγροτικό κόσμο της Ερμιονίδας

Ζωτικής σημασίας απόφαση ελήφθη για τον κτηνοτροφικό και αγροτικό κόσμο της Ερμιονίδας αλλά και της Χώρας μας. Η απόφαση είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στις δύο επισκέψεις που πραγματοποίησα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 5 και στις 13 Φεβρουαρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα  συνοδευόμενος από συμπολίτες μας (τον κ. Ανδρέα Κρητικό, τον κ. Κώστα Μπουγιούρα, τον κ. Αργύρη Μπάρδη και τον κ. Μορόγλου Δημήτρη) καταθέσαμε υπόμνημα, το οποίο εστάλη στη συνέχεια και στα πολιτικά κόμματα, εξηγήσαμε στον τότε κ. Υφυπουργό αλλά και στους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές  και υπηρεσιακούς παράγοντες, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κτηνοτροφικό και αγροτικό κόσμο της Ερμιονίδας με την κατακόρυφη μείωση  στις αγροτικές και κτηνοτροφικές επιδοτήσεις καθώς επίσης και τον αποκλεισμό των νέων αγροτών της Ερμιονίδας από τα  επιδοτούμενα από την Ευρώπη προγράμματα.

Ταυτόχρονα όμως καταθέσαμε και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προβλήματα που έχουν ως άμεση συνέπεια την άμεση και ουσιαστική  εγκατάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο Yφυπουργός είχε κάνει αποδεκτές όλες τις προτάσεις μας υποσχόμενος άμεση υλοποίηση.

Μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά τους νέους αγρότες και την ένταξή τους στο πρόγραμμα νέων αγροτών, επειδή οι νέοι αγρότες της περιοχής μας είχαν αποκλειστεί  λόγω χαμηλής βαθμολογίας στις προτάσεις τους, ύστερα από τον αποχαρακτηρισμό της Ερμιονίδας ως ημιορεινής, πρότεινα το πρόγραμμα το συγκεκριμένο να παραμείνει σε ισχύ, να μην ακυρωθεί, οι εγκεκριμένες προτάσεις να παραμείνουν ενεργές και να μεταφερθούν  νέα κεφάλαια από αδιάθετα κεφάλαια άλλων προγραμμάτων , έτσι ώστε να μειωθεί η απαραίτητη βαθμολογία για την ένταξη και μπορέσουν και οι νέοι αγρότες της Ερμιονίδας να επωφεληθούν.

Πράγματι στις Προγραμματικές  Δηλώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε :

«εξοικονομήσαμε επιπλέον πόρους και εντάσσουμε όλους τους επιλαχόντες νέους γεωργούς στο πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών. 2096 επιλαχόντες νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα με ποσό ύψους 77 εκατ. € ».

Έτσι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα νέων αγροτών προτάσεις που είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες αλλά ήταν  συμβατές με το πρόγραμμα.

Μεταξύ αυτών 400 νέοι αγρότες είναι από την Πελοπόννησο στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι μέχρι πρότινος αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι  και αγρότες της Ερμιονίδας.

Συνεχίζουμε με την διεκδίκηση για  την υλοποίηση όλων των υπόλοιπων δεσμεύσεων για τον κτηνοτροφικό, τον αγροτικό και τον αλιευτικό κόσμο της Ερμιονίδας.

Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα