ΕλλάδαΜουσική εκδήλωση Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: Ουρανωδίες και Αφηγήματα

Μουσική εκδήλωση Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: Ουρανωδίες και Αφηγήματα

Ο έναστρος ουρανός, πάντοτε γοητευτικός στα μάτια των ανθρώπων και ανέκαθεν παρών μέσα στον μύθο, την πεζογραφία και την ποίηση, ξεπροβάλλει ήδη από τον Όμηρο, την αρχαία ελληνική τραγωδία και τους λυρικούς ποιητές μέχρι τα δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια των τόπων μας.

Το μουσικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Κιντέρια» σε συνεργασία με τον αστροφυσικό Δρ. Αλέξανδρο Χιωτέλλη στο κείμενο και την αφήγηση, παρουσιάζουν ένα οδοιπορικό στην ελληνική μουσική και ποιητική παράδοση με επίκεντρο τον έναστρο ουρανό. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 180 χρόνια από τη θεμελίωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Ουρανωδίες και Αφηγήματα, Ο έναστρος Ουρανός στο ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι», την Πέμπτη 6 Ιουλίου και ώρα 20: 30, στον Κήπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών,Θησείο.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροκσοπείου Αθηνών καθ. Ε. Πλειώνης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Καθ. Α. Κυριαζής και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Δρ. Α. Στάβερης

Η είσοδος είναι ελεύθερη, εως την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2103490104

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα