ΆρθραΠόρισμα καταπέλτης για ΔΕΥΑΕΡ από ΕΑΔ στα χέρια του κ. Εισαγγελέα Εφετών...

Πόρισμα καταπέλτης για ΔΕΥΑΕΡ από ΕΑΔ στα χέρια του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Συγχαρητήρια στους Επιθεωρητές – Ελεγκτές της ΕΑΔ Τρίπολης,κ.κ. ΒΑΣ. ΡΟΓΚΑΚΟΣ – ΠΑΝ.ΜΠΟΡΟΛΙΑΣ που πραγματοποίησαν τον έλεγχο αυτό. Κάποιοι εκ των ελεγχομένων κινδυνεύουν να τους αποδοθούν σοβαρές ποινικές ευθύνες. Δημοσιεύουμε περίληψη του Δελτίου τύπου που εξέδωσε η «ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ» (ΕΑΔ) που αφορά το εκατοντασέλιδο (100) πόρισμα των ΕΛΕΓΚΤΩΝ – ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ της υπηρεσίας.

Δελτίο Τύπου 25-5-2023

Κατόπιν καταγγελίας τον Φεβρουάριο 2021 κλιμάκιο της ΕΑΔ διεξήγαγε έλεγχο σε Δήμο και ΔΕΥΑ του Νομού Αργολίδας με αντικείμενο
α) Τη νομιμότητα της διαδικασίας προμήθειας καυσίμων κίνησης για τα οχήματα του Δήμου ετών 2018 – 2019.
β) Τη νομιμότητα της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης εργασιών ετών 2015, 2016 και 2017 σε εταιρεία συγγενικού προσώπου μέλους του Δ.Σ. της διαδικασίας ορισμού… ως έμμισθου!!! μέλους του Δ.Σ., της συμμετοχής στην από 7-02-2018 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου μέλους το οποίο δεν παρίστατο κατά δήλωση του στην συνεδρίαση αυτή, της μη κάλυψης θέσης Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης από το έτος 2014 και της πλημμελούς συντήρησης των δύο εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

α) Αναζητήθηκαν ευθύνες τόσο από εμπλεκομένους δημοτικούς συμβούλους όσο και από υπαλλήλους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Νομού Αργολίδας
β) Αντίγραφο της εν λόγω έκθεσης επιθεώρησης – Ελέγχου διαβιβάστηκε στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, για την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν και το Πταισματοδικείο Ναυπλίου, σε συνέχεια απάντησης των απ.β21/363/4-01/2023 και β21/363/7-3-2023 εγγράφων του.
Φυσικά οι Επιθεωρητές – Ελεγκτές της ΕΑΔ διενεργώντας ενδελεχή έλεγχο σε ΔΕΥΑΕΡ και Δήμο Ερμιονίδας θα βρήκαν και άλλα στοιχεία πέραν των καταγγελθέντων. Άλλωστε το πόρισμα των 100 σελίδων που έχουν συντάξει οι Ελεγκτές αυτό μαρτυρεί.

Κανείς εκ των εμπλεκομένων δεν πρέπει εκ των προτέρων να θεωρεί εαυτόν ΑΘΩΟ !!! πριν αποφανθούν οι κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών Αθηνών και Ναυπλίου που αξιολογούν τα καταγγελθέντα.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΕΑΔ, το πόρισμα που συνέταξαν οι Ελεγκτές, το απέστειλαν στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για να εκτιμήσει το βαθμό ποινικών ευθυνών που έτσι και αλλιώς έχουν προκύψει, για κάποιους εκ των ελεγχομένων.

Ανεξάρτητα όμως από το πόρισμα των ελεγκτών της ΕΑΔ έρευνα έχει ζητήσει και ο κ. Εισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου για όλες τις ποινικές υποθέσεις που αφορούν καταγγελίες σε βάρος εμπλεκομένων της ΔΕΥΑΕΡ, μετά από δημοσίευμά μας στην Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 με τίτλο: Μήπως θα έπρεπε ο κ. Εισαγγελέας Εφετών να ενημερωθεί για όλες τις ποινικές υποθέσεις της ΔΕΥΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ;

Στο άρθρο αυτό δημοσιεύσαμε ανακοίνωση του νυν Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου που εξέδωσε στις 9 Ιουλίου 2020 όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τέλος του 2019 που ανέλαβε η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ διαπίστωσε ότι: στην εν λόγω επιχείρηση επικρατούσε χάος με πλήθος σοβαρών προβλημάτων να έχουν συσσωρευτεί τεράστια χρέη προς προμηθευτές και εργολάβους. Άδεια ταμεία… συγκεκριμένα οι οφειλές της ΔΕΥΑΕΡ προς τρίτους ανέρχεται σε 1.500.000,00 € και έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που διατάσουν τη ΔΕΥΑΕΡ να καταβάλλει άμεσα κάποια από τα ποσά που οφείλει.

Οι Βιολογικοί Σταθμοί Κρανιδίου και Ερμιόνης δεν λειτουργούσαν για διάστημα τουλάχιστον δύο!!! ετών λόγω πλημμελούς συντήρησης. Για την αποκατάσταση των βλαβών και την κανονική λειτουργία των δύο βιολογικών σταθμών Κρανιδίου και Ερμιόνης απαιτείται ένα ποσό άνω των 677.000.00 Ευρώ. Για το σοβαρότατο αυτό θέμα τον Ιανουάριο του 2020 κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Αυτά μεταξύ άλλων είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος.
Κύριε Εισαγγελέα Εφετών η καταγγελία αυτή του Δημάρχου είναι πολύ σοβαρή και δεν γνωρίζουμε εάν τον βαθμό σοβαρότητας της καταγγελίας αυτής έχει αξιολογήσει ο κ. Εισαγγελικός Λειτουργός που έχει χρεωθεί την ποινική αυτή υπόθεση. Δηλαδή οι δημότες επί δύο χρόνια πλήρωναν για τη λειτουργία των βιολογικών σταθμών ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι σταθμοί αυτοί δεν λειτούργησαν για δύο χρόνια. Έτσι προκάλεσαν μόλυνση του περιβάλλοντος από την ρίψη μη επεξεργασμένων λυμάτων εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών.
Οι δημότες του Δ.Δ. Ερμιόνης σε κάθε λογαριασμό ύδρευσης που τους αποστέλλει η ΔΕΥΑΕΡ πληρώνουν 15 € πάγιο μόνο για την αποχέτευση καθώς και το 80% επί του ποσού που έχουν χρεωθεί για την κατανάλωση νερού μόνο για την αποχέτευση και το ποσό αυτό. Δηλαδή για τα λειτουργικά έξοδα των βιολογικών καθαρισμών. Στην Ερμιόνη φαίνεται ότι 1500 υδρόμετρα είναι συνδεδεμένα με το αποχετευτικό σύστημα. Δηλαδή οι 1500 ιδιοκτήτες για τους τρεις λογαριασμούς που εξέδωσε η ΔΕΥΑΕΡ ετησίως πλήρωσαν για δύο χρόνια 135.000,00€ μόνο για το πάγιο. Πολλά περισσότερα οι Δημότες Ερμιόνης πλήρωσαν για το 80% επί της αξίας της κατανάλωσης του νερού. Δηλαδή συνολικό ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τις 300.000,00 € Αυτά τα χρήματα πως χρησιμοποιήθηκαν αφού η ΔΕΥΑΕΡ βρέθηκε υπερχρεωμένη 1.500.000,00 €;;;

Αυτά είχαμε δημοσιεύσει στις 30.9.2022.

Στις 16-9-2017 η εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου» δημοσίευσε την ανακοίνωση ανεξαρτοποίησης του τότε αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Δημαράκη ο οποίος αναφέρει ότι ο κύριος λόγος της παραίτησής του από αντιδήμαρχος έχει να κάνει με την κακή λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ. Είχα επισημάνει στο Δήμαρχο ότι η ΔΕΥΑΕΡ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΚΑΘΙ για το Δήμο, λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στους δημότες με τους άστοχους χειρισμούς της.
1) Ως προς την αναγκαιότητα των δαπανών της.
2) Ως προς την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ των δράσεών της.
3) Ως προς την ασκούμενη απ’ αυτήν τιμολογιακή πολιτική.

Συγκρίνοντας τους ισολογισμούς των ετών 2014 και 2015 που δημοσιοποίησε πέρσι η Επιχείρηση παρατηρούμε ότι οι ζημιές για το έτος 2014 ανήλθαν στο ποσό 399.894,57 ενώ οι ζημιές για το έτος 2015 ανήλθαν στο ποσό των 664.697.896 δηλαδή αυξήθηκαν κατά 264.803,32€ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΞΗΣΗΣ 66%. Η αύξηση των ζημιών οφείλεται στις υπέρογκες δαπάνες που έγιναν το έτος 2015. Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Δημαράκης.

Η Εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» στις 17-6-2016 δημοσίευσε ανακοίνωση του τέως Δημάρχου Ερμιόνης κ. Ανάργυρου Λεμπέση ο οποίος μέχρι της 2-6-2016 ημέρα που εξέδωσε την ανακοίνωση στήριζε την τότε δημοτική Αρχή. Έκτοτε έπαυσε να στηρίζει.

Ιδού τι αναφέρει για ΔΕΥΑΕΡ:

Δήμαρχε είναι αλήθεια πως έκανα παρέμβαση σε εσένα και σου ζήτησα να επανασυνδέσεις το Νερό σε ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ συνδημότη μας με χαρτί από Νοσοκομείο που σας έδωσα διότι ο συγκεκριμένος συνδημότης μας ήταν στην Αθήνα και έκανε χημειοθεραπεία. ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ. Άρπαξαν και από αυτόν τον ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ 36,4 € για να επανασυνδέσουν αυτό το αγαθό που δικαιούται το ΝΕΡΟ.
Αυτά είχε καταγγείλει από το 2016 ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης κ. Ανάργυρος Λεμπέσης.

Στις 24-5-2018 αποστέλλω προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών (Αρ.πρωτ. του Υπουργ. 23125) έντυπο όπου καταγγέλλω: Σκάνδαλα επί Σκανδάλων στη ΔΕΥΑ του Δήμου Ερμιονίδας.
Κόβουν το νερό σε όλους ακόμα και σε βαριά ασθενείς που αρνούνται να πληρώσουν το παράνομο – σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών τμήμα Νομοθετικής πρωτοβουλίας και κοινοβουλευτικού ελέγχου αρ.πρωτ. 2629/1-11-2018 έγγραφο – αναδρομικό χαράτσι του 80% που επέβαλε η ΔΕΥΑΕΡ στους δημότες της δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης για τα έτη 2012, 2013, 2014 δεν είναι νόμιμο.
Παρόλα αυτά οι ιθύνοντες… του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ αγνόησαν το έγγραφο του Υπουργείου το οποίο εκδόθηκε σε απάντηση επερώτησης εντός Βουλής, και συνέχιζαν να διακόπτουν την παροχή νερού σε όσους αρνούντο να πληρώσουν το παράνομο χαράτσι.

Στις 27-01-2017 ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ με έγγραφό του αρ.πρωτ. 366 ανακοίνωσε ότι σε σύνολο 2.620 παροχών ύδρευσης στις Κοινότητες του πρώην Δήμου Ερμιόνης διέκοψαν σε δύο χρόνια την παροχή νερού σε 1412!!! Καταναλωτές. Για την επανασύνδεση ο κάθε δημότης πλήρωνε 36,4€. Μάλιστα η ΔΕΥΑΕΡ πλήρωνε ιδιωτική εταιρεία με 24.000€ τον χρόνο για να κόβει το νερό στους δημότες. Όταν από το 2017 η Ελλάδα εφήρμοσε την Κοινοτική οδηγία που αναφέρει ότι το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και εντάσσεται στους υγειονομικούς κανόνες και απαγορεύεται η διακοπή παροχής νερού στους πολίτες.

Ακόμα στο έγγραφό μας προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών αρ. πρωτ. 23125/25-5-2018 καταγγέλλουμε ότι: Με πλαστογραφημένες αποφάσεις από ελλιπή και παράνομη σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας στη συνεδρίαση της 2 Φεβρουαρίου 2018 ΤΡΕΙΣ !!! από τους εφτά συνέδρους ενέκριναν 21 απευθείας3 αναθέσεις έργων ύψους 235.000 €.

Συμπεριέλαβαν μάλιστα ως παρόντα και τέταρτο μέλος του Δ.Σ. για να υπάρχει απαρτία, ο οποίος όμως με το αρ. πρωτ. 293/7-2-2018 έγγραφο που απηύθυνε στη ΔΕΥΑ βεβαιώνει ότι ήταν απών έγγραφο αρ. πρωτ. 293/7-2-2018. Μήπως θα πρέπει να θεωρηθούν ΑΘΩΟΙ !!! οι τρεις Σύνεδροι πλαστογράφοι;
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και όχι σύμφωνα με την ένδειξη των υδρομέτρων χρέωνε τους καταναλωτές η ΔΕΥΑΕΡ.

Στις 19-9-2017 ένας υδρομετρητής απευθύνει αναφορά προς την ΔΕΥΑΕΡ αρ. πρωτ. 2698 όπου αναφέρει: Δεν γνώριζα σε ποία περιοχή ήταν το υδρόμετρο και έβαζα ποινή στον ιδιοκτήτη 100 κυβικά νερού σε κάθε λογαριασμό. Λόγω ζέστης σε ένα λογαριασμό έβαλα 140 κυβ. Υπενθυμίζουμε ότι για άλλο λογαριασμό που εξέδωσαν τον χειμώνα χρέωσαν 20 κυβικά προφανώς λόγω κρύου.
Και όλα αυτά για κάποιον που από το 2008 ο Δήμος είχε διακόψει την σύνδεση με το δίκτυο παροχής νερού λόγω διακοπής οικοδομικών εργασιών και λήξη οικοδομικής άδειας.

Τέλος από το 2014 η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας μέχρι και σήμερα λειτουργεί παράνομα χωρίς Γενικό Διευθυντή κατά παρέκκλιση της ισχύουσας Νομοθεσίας. Θεωρούμε ότι χωρίς καθυστέρηση η κυβέρνηση θα πρέπει να εκσυγχρονίσει το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις ΔΕΥΑ θεσπίζοντας αυστηρούς Νόμους και θέτοντας κριτήρια για όσους θα απαρτίζουν τα Δ.Σ. των ΔΕΥΑ και κυρίως για προέδρους και αντιπροέδρους.

Αγράμματοι και ανεπάγγελτοι δεν μπορεί να διορίζονται Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι μεγάλων επιχειρήσεων και να διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ!!! έχοντας για προσόν την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΤΗΛ. 6943570958

Πάνος Αποστόλου «Έφτασε η ώρα της δικαίωσης»

Οι καταγγελίες, η λασπολογία και το κουτσομπολιό ακόμα σχετικά με τη θητεία μου ως Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ τα έτη 2014-2019 ταλαιπωρούν εμένα, την οικογένειά μου και τους οικείους μου εδώ και πολλά χρόνια πλέον. Έφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου και σήμερα δικαιώνομαι τελεσίδικα.
Αν και είχα δικαιωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και το αρμόδιο δικαστήριο τον Μάιο του 2022, δεν βγήκα να ανακοινώσω τίποτα σχετικό, καθώς εκκρεμούσε ο έλεγχος των Επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στη ΔΕΥΑΕΡ για διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και δύο θέματα που με αφορούσαν. Αυτός ο έλεγχος λοιπόν ολοκληρώθηκε. Οπότε έχω να σας αναφέρω με λίγα λόγια τα εξής:

Η πρώτη κατηγορία προς εμένα είχε να κάνει με το θέμα της συμμετοχής μου σε συνεδριάσεις ενώ δεν έπρεπε να συμμετάσχω καθώς ίσχυε το ασυμβίβαστο. Στο συμπέρασμα λοιπόν της Έκθεσης Επιθεώρησης – Ελέγχου των Επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας του Μαΐου 2023 αναφέρεται ότι «Ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης εργασιών κατά τα έτη 2015-2017…, συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων του Δ.Σ…, αφενός από την εξέταση των μαρτυρικών καταθέσεων δεν προέκυψε υποψία δόλου, και αφετέρου οι ενέργειες αυτές έχουν ήδη κριθεί δικαστικά…., με την υπ’ αριθμ. 686/13-05-2022 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, που τον κήρυξε ΑΘΩΟ της ως άνω κατηγορίας».

Η δεύτερη κατηγορία ήταν ως προς τη διαδικασία ορισμού μου ως έμμισθου και την ταυτόχρονη καταβολή ποσών από την ΔΕΥΑΕΡ ως προμηθευτή. Αναφέρεται λοιπόν στην Έκθεση: «…συμπεραίνεται ότι οι σχετικές πληρωμές (ως προμηθευτή) αφορούσαν την εξόφληση υποχρεώσεων της επιχείρησης λόγω της ιδιότητάς του ως μέλος του Δ.Σ. και ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ…, γεγονός που οφείλεται σε απλό λογιστικό σφάλμα μη επηρεάζον ουσιαστικά τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης».
Λόγω των δύο παραπάνω συμπερασμάτων δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνομαι στη λίστα των ατόμων προς «Αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών», που παραπέμπονται προς κρίση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στις εισαγγελικές αρχές. Δηλαδή είμαι ΑΘΩΟΣ για όσα έχουν πει για έμενα, ότι λάσπη έχουν ρίξει σε εμένα και την οικογένειά μου, ΑΘΩΟΣ.

Εγώ λοιπόν μέχρι σήμερα ήμουν επιφυλακτικός, παρά τις αθωωτικές πράξεις που υπήρχαν. Τώρα λοιπόν που τελείωσε και αυτή η διαδικασία, δηλώνω δικαιωμένος και χαρούμενος! Ελεύθερος πλέον να αντικρούω όλες τις κακοήθειες και να δηλώνω απερίφραστα σε όλους την αθωώτητά μου!
Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που εμπιστεύτηκε τα λόγια και τα έργα μου και μου έδινε δύναμη και κουράγιο όλα αυτά τα χρόνια, παρόλη την επίθεση που δέχτηκα. Που με εξέλεξε πρώτο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του αείμνηστου Δημήτρη Σφυρή και που μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω για ένα καλύτερο μέλλον του Δήμου μας. Για το Δήμο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.

Παναγιώτης Αποστόλου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Μαργέτα – Ερμιονίδα – Βήμα στο Αύριο
Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα