ΚορινθίαΚόρινθος: Ξενάγηση σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ Λιβάνου από τον Δρ. Απόστολο...

Κόρινθος: Ξενάγηση σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ Λιβάνου από τον Δρ. Απόστολο Παπαφωτίου

Χθες, 11 Αυγούστου 2023, μια ομάδα από 30 φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, του Θεολογικού Ινστιτούτου “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” και άλλων ειδικοτήτων του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ Λιβάνου ξεναγήθηκαν από τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου στη Βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου και στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο.

Η ξενάγηση κατέστη δυνατή μετά από έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, η οποία είναι ιδιαίτερα παρεκτική στην ένταξη των αρχαιοτήτων στα κοινωνικά και επιστημονικά δρώμενα.

Τονίστηκε ότι ο τύπος κατασκευής “Κώθων” του εσωτερικού λιμανιού του Λεχαίου έχει βρει εφαρμογή και στα λιμάνια της Τύρου, της Σιδώνος και της Βύβλου του Λιβάνου.

Να σημειωθεί ότι κέντρο των ενδιαφερόντων αποτελεί το έργο και οι περιοδείες του Αποστόλου Παύλου, προς τον οποίον δείχνουν μεγάλο σεβασμό.

Η ξενάγηση ήταν μια ουσιαστική και ευγενική χειρονομία των Κορινθιακών Εκπαιδευτηρίων “Απόστολος Παύλος” στον Ισθμό της Κορίνθου που είχαν φροντίσει για την πλήρη και επιμελημένη φιλοξενία τους.

Οι φοιτητές επισκέπτονται της Ελλάδα για να μάθουν την Ελληνική Γλώσσα – Πρόγραμμα Ελληνομάθειας – παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας με αντίστοιχες δράσεις. Η αγάπη για την Ελλάδα και τον Πολιτισμό μας είναι κλίμα που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Μπαλαμάντ Λιβάνου και προωθείται από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη Ι’.

Η όλη προσπάθεια εντάσσεται σε πρόγραμμα με συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, της Κοσμητείας του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ Λιβάνου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα