ΑργολίδαΠρωτοβουλία Γαβρήλου για ευρεία σύσκεψη στα Ίρια με θέμα τις καταστροφές από...

Πρωτοβουλία Γαβρήλου για ευρεία σύσκεψη στα Ίρια με θέμα τις καταστροφές από τους αγριόχοιρους

Το σοβαρό ζήτημα της καταστροφής των καλλιεργειών από τους αγριόχοιρους απασχόλησε την ευρεία σύσκεψη που διοργανώθηκε, με πρωτοβουλία του Γιώργου Γαβρήλου, στα Ίρια, την Πέμπτη (2/8/23). Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο κ. Καλλιάνος Α, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ιρίων, ο κ. Βλάχος Κ, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καρνεζέικων και αρκετοί αγρότες- καλλιεργητές οι οποίοι καθημερινά αντιμετωπίζουν την απειλή των αγριόχοιρων στα χωράφια τους. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκτός από τον βουλευτή, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Φάνης Κουρεμπές, Συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και ο Στάθης Χρήστος, υπεύθυνος Αγροτικών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας.

Όπως περιέγραψαν οι αγρότες της περιοχής, η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων αποτελεί πλέον τον μέγιστο κίνδυνο για τις καλλιέργειές τους αλλά και για τις αγροτικές υποδομές. Ανεξέλεγκτα καταστρέφουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα ο κάθε αγρότης να κινδυνεύει με ολική καταστροφή της παραγωγής- ιδίως στις περιπτώσεις των εποχικών οπωροκηπευτικών-  αλλά και με την επιβάρυνση έξτρα εξόδων για την κάλυψη ζημιών όπως μπέκ, περιφράξεις, κα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι παράλληλα με το δίκαιο αίτημα για τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, η Πολιτεία οφείλει να λάβει συγκεκριμένες και άμεσες πρωτοβουλίες ώστε, έστω και πρόσκαιρα, να αναχαιτιστεί ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού και οι επιθέσεις των αγριόχοιρων. Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο ο Βουλευτής όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την θεσμική ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων (Δασική Υπηρεσία, Περιφέρεια, κα.), μέσω κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων και πρόσκλησης για συνεργασία φορέων και Υπηρεσιών, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης και της ανακούφισης των αγροτών της περιοχής.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Γαβρήλος, πολλά χωριά της Αργολίδας, τόσο στην πεδιάδα όσο και στα ορεινά, βρίσκονται σε απόγνωση αφού πέρα από την χαμηλή παραγωγή λόγω κλιματολογικών συνθηκών, τα δυσβάσταχτα κόστη καλλιέργειας (λιπάσματα, νερό, ρεύμα, κτλ) εξαιτίας της συνεχόμενης ακρίβειας και τις χαμηλές τιμές στις οποίες καλείται ο καλλιεργητής να δώσει τα προϊόντα του, οι καταστροφές από τα αγριογούρουνα αποτελούν την χαριστική βολή για το μεσαίο αγροτικό εισόδημα της Αργολίδας.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη, ούτε να κρύβεται πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπλοκές αρμοδιοτήτων. Οφείλει, υπογράμμισε να δώσει ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις για τους αγρότες του Νομού μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα θα βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους καλλιεργητές και εκμεταλλευόμενος τον θεσμικό του ρόλο θα πιέσει ώστε να ληφθούν απτές πρωτοβουλίες, με τη βοήθεια των αρμόδιων Υπηρεσιών, σχολίασε ο Γιώργος Γαβρήλος. 

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα