Ελλάδα"Η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της κακής νομοθέτησης και των ρυθμίσεων με...

“Η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της κακής νομοθέτησης και των ρυθμίσεων με αστερίσκους”

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς ως ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη δευτερολογία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

 • Η κυβέρνησή σας έχει κατορθώσει να απορρυθμίσει τελείως την αγορά εργασίας μέχρι σήμερα.
 • Οι εργαζόμενοι είναι μόνιμα θύματα της παγίωσης των ελαστικών μορφών εργασίας, χωρίς κανένα έλεγχο και καμία κρατική προστασία.
 • Σταδιακά οι εργαζόμενοι χάνουν ένα – ένα τα δικαιώματά τους και η κυβέρνηση αποκαλύπτει σιγά σιγά τις πραγματικές της προθέσεις.
 • Αφήνετε τους εργαζόμενους έλεος της μοίρας τους και εκτεθειμένους σε εργατικά ατυχήματα. Εργατικά ατυχήματα που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.
 • Μας εγκαλεί ο Υπουργός – ο οποίος υπενθυμίζω ότι απέφυγε επιμελώς να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις μας – ότι καταψηφίζουμε την Ευρωπαϊκή Οδηγία.
 • Aπό τα 16 άρθρα της Οδηγίας – γιατί τα 16 από τα 35 άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν ενσωμάτωση της Οδηγίας – ψηφίζουμε τα 13. Δηλαδή ψηφίζουμε τα άρθρα εκείνα που μεταφέρουν στο Εθνικό Δίκαιο την Ευρωπαϊκή Οδηγία.
 • Όχι όμως και εκείνα που διαστρεβλώνουν το πνεύμα και το γράμμα της Οδηγίας. Γιατί εμείς υπηρετούμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Εσείς υποβαθμίζετε διαρκώς και συστηματικά το κοινωνικό κράτος και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.
 • Όπως συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια υποβαθμίζετε την καλή νομοθέτηση. Διότι, για άλλη μια φορά, φέρατε μια τροπολογία, υπόδειγμα κακής νομοθέτησης! Που είναι ο καθηγητής Γεραπετρίτης να μας πει πόσο περήφανος είναι για την καλή νομοθέτηση της Νέας Δημοκρατίας;
 • Πρόκειται για άλλη μια τροπολογία με άρθρα πολλών υπουργείων, που ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους. Φέρνετε τα μέτρα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, του Έβρου και της Ροδόπης – αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων – μαζί με την προβληματική διάταξη για το «ξεπάγωμα» των τριετιών.
 • Συμφωνούμε ότι η πρόβλεψη της ΠΥΣ/6/2012, ακριβώς επειδή είναι διάταξη έκτακτου χαρακτήρα, κάποια στιγμή πρέπει να καταργηθεί.Αυτό όμως δεν γίνεται με την υπουργική τροπολογία Γεωργιάδη. Η τροπολογία ουσιαστικά λέει ότι από 1-1-2027 ή και νωρίτερα, όποτε η ανεργία θα ξεπερνά το 10%, θα ξαναπαγώνουν οι τριετίες!
 • Προφανώς δεν μας βρίσκει σύμφωνους το ξεπάγωμα η μη των τριετιών να αποτελεί «όπλο» της κάθε κυβέρνησης, η οποία μπορεί οποτεδήποτε να προβαίνει με απόφασή της μονομερώς στο πάγωμα αυτών.
 • Γι’ αυτό και καταθέσαμε σχετική τροπολογία με την οποία προτείνουμε η διαδικασία καθορισμού του βασικού μισθού και ημερομισθίου να επανέλθει στους Κοινωνικούς Εταίρους και να καταργηθεί το μνημονιακό πάγωμα των τριετιών, ώστε να προβλέπονται προσαυξήσεις προϋπηρεσίας στον τελικό προσδιορισμό του μισθού και ημερομισθίου, με βάση τις τριετίες. Χωρίς αστερίσκους.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα