ΑργολίδαΝαύπλιο: "Μπαλάκι" αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών για τα σπίτια στους Άγιους Πάντες ενώ...

Ναύπλιο: “Μπαλάκι” αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών για τα σπίτια στους Άγιους Πάντες ενώ οι κάτοικοι αγωνιούν

Του Γιάννη Γαλανόπουλου

Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους στο οικισμό Αγίων Πάντων Ναυπλίου, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που είχαν ως συνέπεια να αποκολληθούν βράχοι και να απειλούν τα σπίτια τους, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτό που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Άμεσα απευθύνθηκαν στο δήμο Ναυπλιέων και εγγράφως στην Τεχνική Υπηρεσία ζητώντας αυτοψία.

Την Τετάρτη κλιμάκιο του δήμου έκανε αυτοψία στην περιοχή και στην οικία όπου διαπίστωσε τις ζημιές. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ζήτησε τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας, καθώς ο δήμος δεν διαθέτει, και κάλεσαν την Κτηματική Υπηρεσία Αργολίδας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειας για την άρση της επικινδυνότητας και την προστασία των ιδιοκτησιών και των κοινόχρηστων χώρων.

Όμως, σύμφωνα με τους κατοίκους, οι οποίοι κοιμούνται και ξυπνούν με το φόβο μιας πιθανής νέας πτώσης βράχων, όλα αυτά αποτελούν έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και όχι άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου.

Σε επικοινωνία που είχαν με την Κτηματική Υπηρεσία, αλλά και με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και οι δύο δήλωσαν αναρμόδιες η μεν πρώτη με το σκεπτικό ότι δεν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες/περιοχές και η δεύτερη ότι πρέπει να επιληφθεί η Πολιτική Προστασία του δήμου.

Γι άλλη μια φορά σε αυτή τη χώρα οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με το τέρας της γραφειοκρατίας ενώ οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι από τη μια Υπηρεσία στην άλλη.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος «πριν να είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε θύματα», όπως επισημαίνουν.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα