ΑργολίδαΤα προβλήματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Τα προβλήματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Το ζήτημα της ασφαλούς και σύγχρονης σχολικής στέγης είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Βρέθηκε λοιπόν στο επίκεντρο της προσοχής της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου. Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μεταφέραμε την καθημερινότητα των παιδιών μας στα σχολεία, με προβλήματα στις υποδομές και ελλείψεις ως προς την ασφάλειά τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων συγκέντρωσε τα αιτήματα και τα κατέθεσε στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων (με αριθμό πρωτοκόλλου 20868) και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου (με αριθμό πρωτοκόλλου 20867).

Δυστυχώς όμως τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως έκλεισαν αφού οι εν λόγω υπηρεσίες διαχρονικά δεν εννοούν να δρομολογήσουν τα έργα που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Συγκεκριμένα στο σχολείο μας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, εντοπίζονται τα παρακάτω προβλήματα και η ανάγκη άμεσης κάλυψής τους:

  1. Αλλαγή κουφωμάτων στο παλιό κτίριο.
  2. Αλλαγή στα πόμολα των πορτων διότι φρακάρουν.
  3. Βάψιμο στα κάγκελα περιμετρικά του σχολείου.
  4. Επισκευή του προαύλιου χώρου, όπου πολλά παιδιά λόγω ρογμών του εδάφους τραυματίζονται σοβαρά.
  5. Ανάγκη για στέγαστρα-σκίαστρα στον προαύλιο χώρο.
  6. Κλιματισμός στην αίθουσα εκδηλώσεων.
  7. Τοποθέτηση πατώματος στην αίθουσα του λυόμενου.
  8. Τοποθέτηση κάγκελων στα παράθυρα των αιθουσων του επάνω ορόφου για την ασφάλεια των παιδιών.

Τα περισσότερα από αυτά τα έκριναν μη απαραίτητα και για τα υπόλοιπα κωλυσιεργούν χαρακτηριστικά. Το μόνο που έκαναν είναι να βάψουν το πάτωμα του λυόμενου με τσιμεντόχρωμα.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι τα κάγκελα στα παράθυρα του ορόφου, το βάψιμο περιμετρικά του σχολείου, ο κλιματισμός της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καθώς και η επισκευή του προαύλιου χώρου έχουν επισημανθεί ως φλέγοντα ζητήματα για την ασφάλεια των παιδιών και από τη Διεύθυνση του σχολείου. Επιπλέον η επισκευή του προαύλιου χώρου είχε ενταχθεί στα προγράμματα Φιλόδημος 1 και 2, άρα κατ΄επέκατση όφειλε να έχει υλοποιηθεί.

Θέλουμε την ενίσχυση και αναβάθμιση του σχολείου μας ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και την ασφάλεια των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να δείξουμε άλλη ανοχή ούτε αναμονή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα