ΕλλάδαΜετακλητοί υπάλληλοι από υπουργικά γραφεία συμμετείχαν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία...

Μετακλητοί υπάλληλοι από υπουργικά γραφεία συμμετείχαν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία…

Απαντήσεις για το πώς και το γιατί βρέθηκαν μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπουργικά γραφεία, να συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία του Πρωτοδικείου Αθηνών και Πειραιώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου και Γιώτα Πούλου.

Οι δύο βουλευτές, αναφέρουν ότι με δύο υπηρεσιακές αποφάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, συγκροτήθηκαν ειδικά εκλογικά συνεργεία, με αποζημίωση, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Όπως σημειώνουν, στα συνεργεία αυτά «τοποθετήθηκαν, χωρίς να πληρούν τους όρους νομιμότητας και νομιμοποίησης, μετακλητοί υπάλληλοι των γραφείων υπουργού και υφυπουργού Δικαιοσύνης, ενώ αποκλείστηκαν αυθαίρετα και αναιτιολόγητα υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όλα αυτά συμβαίνουν κατά προφανή παραβίαση των ισχυουσών διατάξεων, ακόμη και του περίφημου νόμου περί επιτελικού κράτους».

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, καλούνται ν’ απαντήσουν «σε ποιο νομικό πλαίσιο στηρίζεται η πρωτοφανής απόφαση να συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία του Πρωτοδικείου Αθηνών και Πειραιώς και ν’ αποκτούν πρόσβαση στην προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, μετακλητοί υπάλληλοι των γραφείων υπουργού και υφυπουργού, οι οποίοι δεν πληρούν τους όρους αμεροληψίας και ουδετερότητας, στοιχειώδους νομιμότητας και νομιμοποίησης».  
 
Κ.Βλ.© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα