ΑργολίδαΝαύπλιο: Οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας...

Ναύπλιο: Οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ναυπλιακό Ίδρυμα “Ιωάννης Καποδίστριας” διοργάνωσαν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο την Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους την Ετήσια Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριου επιμνημόσυνη δέηση και πάνδημο Μνημόσυνο στην μνήμη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων.

Την σημερινή μεγάλη ημέρα για την πόλη μας τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τη κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πρώτου Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια. Οι φετινές εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν για άλλη μια χρονιά από το Σύλλογο «Αρματωμένοι Μωραΐτες-Στάικος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822».

Ο Δήμος Ναυπλιέων τίμησε για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια του μεγάλου διπλωμάτη και ευπατρίδη που συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία και στη θεμελίωση του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους από εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Παράλληλα όμως τιμήσαμε την αγαθοεργία, την ευεργεσία και την ανιδιοτελή προσφορά των δωρητών του τόπου μας οι οποίοι με την οικονομική τους ευμάρεια συνέδραμαν αποφασιστικά στη μετεξέλιξη του Ναυπλίου σε μια σύγχρονη, ανθρώπινη και φιλόξενη πόλη επίκεντρο της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα