ΠεριφέρειαΠέτρος Τατούλης από την Σπάρτη: "Μπίζνες με τα λεφτά της Πελοποννήσου δεν...

Πέτρος Τατούλης από την Σπάρτη: “Μπίζνες με τα λεφτά της Πελοποννήσου δεν θα επιτρέψω να κάνει κανείς”

Απέναντι στην δική τους τοξικότητα, η Λακωνία στέλνει το μήνυμα της δικής της Νίκης»

Με πλήθος κόσμου και μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Νέας Πελοποννήσου στην Σπάρτη, όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ισχυρής και ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, Πέτρος Τατούλης έδωσε το έναυσμα της νίκης στις εκλογές της Κυριακής στις 8 Οκτωβρίου.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Λακωνία «την ιστορία του τόπου την ηρωικότητα του, τον βαθύ σεβασμό που αποπνέει για την ουσία της ύπαρξης, τις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας, που οι Λάκωνες όχι απλά κράτησαν ψηλά, αλλά εμφύσησαν διαχρονικά στο ελληνικό έθνος», ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την συνέχιση του μεγάλου έργου που ξεκίνησε η δική του περιφερειακή Αρχή και ολοκληρώθηκε σε σημαντικό βαθμό ήδη, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης άρση της απομόνωσης των περιοχών που υστερούν σε οδική πρόσβαση.

  • «Εμείς είμαστε αυτοί που αποδεδειγμένα μπορούμε να αναδείξουμε την πλούσια σε ιστορία, πόρους και ανθρώπους Λακωνία!»

«Ενώσαμε περιοχές που ήταν κάποτε απροσέγγιστες από το Γύθειο στην Αρεόπολη, από το Φωκιανό στο Κυπαρίσσι, από την Μονεμβασία στην Νεάπολη, αλλά και άλλους. όπως το Σκούρα – Γεράκι, η παράκαμψη της Σπάρτης, και είμαστε αυτοί, που την επόμενη πενταετία θα βγάλουμε την Λακωνία από την όποια εναπομείνασα απομόνωση. Θα ολοκληρώσουμε την ενοποίηση της Νότιας Λακωνίας και θα προχωρήσουμε στην ένωση με την Μάνη, Θα βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης την παράκαμψη του Βλαχιώτη και της Σκάλας, θα προχωρήσουμε στην ανάπλαση της εισόδου των Μολάων, που απεντάχτηκε από την επόμενη περιφερειακή Αρχή, Θα ολοκληρώσουμε την σύνδεση της Μονεμβασιάς με την Νεάπολη στο τμήμα που υπολείπεται, και βέβαια θα αναδείξουμε την Ελαφόννησο σε ένα πρότυπο νησί αειφορίας, ένας δικός μας σχεδιασμός που τελικά δεν προχώρησε. Και στην Σπάρτη/ αυτό το εμβληματικό έργο της νέας εισόδου της πιο ιστορικής πόλης της χώρας, το νέο λιμάνι του Γυθείου, αλιευτικά καταφύγια σε κάθε πλευρά, έργα πολιτισμού, παιδείας, υγείας που έκαναν την λακωνική οικονομία τα προηγούμενα χρόνια την πιο δυναμική της Πελοποννήσου και έφεραν πόρους που δεν είχαν οι Λάκωνες ποτέ φανταστεί. Αλλά και όσα λίγα έργα έγιναν αυτόν τον καιρό /είναι έργα που μαζί με τις δημοτικές Αρχές ξεκινήσαμε και υλοποιήθηκαν επί των ημερών τους. Ωστόσο, η ορμή της Λακωνίας όπως και της Πελοποννήσου ανακόπηκε Και σήμερα είμαστε εδώ απολύτως έτοιμοι αποφασισμένοι και πιο έμπειροι από ποτέ για να πιάσουμε από την πρώτη μέρα δουλειά. Να βρεθούμε δίπλα στους αγρότες μας και να επιδοτήσουμε τις δράσεις εξωστρέφειας τους έως 20.000 ευρώ, να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους, με δημόσιες επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας / να δώσουμε το μέρισμα που αναλογεί στην Λακωνία από το φημισμένο πια μπραντ «Μυθική Πελοπόννησος» Να ενισχύσουμε τους δικούς μας τους Λάκωνες επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν κάποια μικρή ή και μεγάλη επένδυση και όχι τα απρόσωπα funds. Να φτάσει η ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε σπιτικό, σε κάθε πολίτη. Να ξαναζωντανέψει η Λακωνία και να κρατήσει τα νέα παιδιά, τα δικά σας παιδιά σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο» ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης.

  • «Έχουμε την πιο δυνατή ομάδα, ανθρώπους από κάθε πολιτικό και κοινωνικό χώρο, ανθρώπους δικούς σας, που για πολλά χρόνια θα απασχολήσουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας»

«Είμαστε εδώ σήμερα για να σας πω επίσης πόσο περήφανος νοιώθω! Για την πιο Ισχυρή ομάδα από ποτέ, την πιο ανανεωμένη ομάδα. Την πιο συμπεριληπτική, την πιο πολυσυλλεκτική παράταξη. Την Παράταξη της Νέας Πελοποννήσου της Λακωνίας. Τα παλιά στελέχη της Νέας Πελοποννήσου. Οι Βετεράνοι μας. Μέντορες των νέων αυτοδιοικητικών. Που πήραν στην πλάτη τους κρίσιμα θέματα. Που πετροβολήθηκαν σε ψηφοφορίες στο περιφερειακό συμβούλιο για θέματα που πολεμήθηκαν διαχρονικά από όλες τις παρατάξεις και τα συμφέροντα. Κι ας τρέχουν σήμερα όλοι να φωτογραφηθούν στα εγκαίνια έργων που πέρασαν από τις αρρωστημένες συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας. Και οι νέοι άνθρωποι δίπλα μας. Που κάποιοι ήταν φίλοι μας και υπηρετούσαν τα κοινά από άλλα μετερίζια. Κάποιοι από εσάς που δεν ήμασταν ποτέ μαζί, αλλά αυτή η περίοδος μας έκανε να μάθουμε ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι ενώνουν δυνάμεις όπου και αν ιδεολογικά βρίσκονται. Η συνύπαρξη μας είναι η έκφραση μιας προσωπικής μας απόφασης. Μιας ελεύθερης απόφασης ώριμων πολιτών που τους νοιάζει ο τόπος τους. Τους νοιάζει η ζωή τους. Το μέλλον των συνανθρώπων τους. Δεν είναι η εντολή από κάποιο πολιτικό κέντρο. Δεν είναι ένα προιόν συμφωνίας. Δεν είναι αλισβερίσι για μοίρασμα εξουσίας. Και αυτό είναι που διακρίνει την δική μας ομάδα. Την ομάδα νίκης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Νίκης για την Λακωνία. Νίκη για την Πελοπόννησο και τους πολίτες. Αυτή η ομάδα θα νικήσει γιατί είναι οι δικοί σας άνθρωποι! Αυθεντικοί Λάκωνες! Ελεύθεροι πολίτες! Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για εσάς και τον τόπο σας!/ Και αυτή η ομάδα θα χρωστάει μόνο σε εσάς. Όχι σε μηχανισμούς. Όχι σε συστήματα! Είναι Λάκωνες για τους Λάκωνες! Λάκωνες για μια σπουδαία Λακωνία!» υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης.

  • «Επικίνδυνες οι απόψεις του κ. Βορίδη ότι θέλουν άνθρωπο για να υπακούει σε όσα θα του πουν για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τους καλώ να μάθουν τον Μοριά»

Και για αυτό τους κάλεσα ευθέως δημόσια να γνωρίσουν τον Μοριά. Τον Μοριά που δεν ξέρουν και που κάποιοι τους τάξανε ότι εύκολα χωρίς καμία προσπάθεια θα τους παραχωρούσαν. Που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αρθρώσουν μια σοβαρή προγραμματική θέση. Που δεν γνωρίζουν κανένα πρόβλημα και που δεν έχουν καμία διάθεση να μάθουν το πώς λύνεται. Και είναι πια σαφές γιατί ήρθαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση: Το ομολογούν οι ίδιοι. Απερίφραστα. Το είπε ο κ. Βορίδης, απέναντι σας προσβάλλοντας εσάς τους Σπαρτιάτες ομολογώντας το εξαιρετικά επικίνδυνο ότι ψάχνουν για περιφερειάρχη υπάλληλο που να βρίσκεται σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση για την αξιοποίηση των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης. Το είχε πει έγκαιρα άλλωστε αυτό και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Και βέβαια… Δυστυχώς Και το λέω αυτό με μεγάλη ειλικρίνεια. Είναι ακόμη χειρότερο. Οι τελευταίες αποκαλύψεις δημιουργούν ένα εξαιρετικά τοξικό κλίμα που επιτείνει παραπάνω την καχυποψία των πολιτών απέναντι στο πολλαπλώς πληγωμένο από την διαπλοκή πολιτικό σύστημα. Μας είπαν ότι δεν θέλανε πολιτικό Δεν ήθελαν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης. Δεν ήθελαν κάποιον βουλευτή Αλλά……όπως είπε και ο απερχόμενος περιφερειάρχης έψαχναν τον άνθρωπο που ξέρει να κάνει μπίζνες Και αυτό βέβαια, αν είναι νόμιμα τα όσα κάνει μπορεί να συνεχίσει να τα κάνει. Αλλά είμαι απόλυτα ξεκάθαρος ότι μπίζνες με τα λεφτά της Πελοποννήσου δεν θα κάνει κανείς», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης.

  • «Ποιος μπορεί» να οδηγήσει την Λακωνία σε ένα φωτεινό μέλλον είναι το ερώτημα που θα κληθούμε να απαντήσουμε την Κυριακή»

«Υπάρχει ένα καθαρό διακύβευμα. Που πρέπει να απαντηθεί. Με τρόπο καθαρό και ξάστερο. Υπάρχει ένα και μόνο ερώτημα και τα υπόλοιπα είναι παραπλανητικά και ψεύτικα: Λοιπόν, Ποιος μπορεί; Ποιος μπορεί να δημιουργήσει ξανά εμπιστοσύνη στην εποχή που οι θεσμοί βάλλονται ως αναξιόπιστοι; Ποιος μπορεί να φέρει ενότητα την ώρα του κομματικού διχασμού και της πόλωσης; Ποιος μπορεί να αρθρώσει έναν λόγο συγκλίσεων και πολιτικού πολιτισμού που να κάνει τους πολίτες να αγαπήσουν την πολιτική μετά το κομματικό της τέλος; Ποιος μπορεί να εκφράσει το σύνολο των πολιτών και να συνθέσει τις εικόνες σε ένα πολύχρωμο και συμπεριληπτικό για όλες και όλους μέλλον; Ποιος μπορεί να εκφράσει τον καθένα και καθεμία από εσάς, να νοιώσει τα προβλήματα σας, να δώσει μπροστά και μαζί τον αγώνα για να καλυτερεύσει η ζωή σας; Ποιος μπορεί να συνεργάζεται με θάρρος, αλλά και ταυτόχρονα να διεκδικεί με τόλμη;

Γιατί εμείς; Γιατί η «Νέα Πελοπόννησος»; Γιατί εμείς γνωριζόμαστε χρόνια με τα μικρά μας ονόματα. Γιατί νοιώθουμε ασφάλεια μεταξύ μας. Γιατί έχουν σφιχτεί οι καρδιές μας με τα ίδια βιώματα και έχουμε μοιραστεί και χαμόγελα και χαρές. Γιατί οι σχέσεις μας ήταν πάντοτε ειλικρινείς και δεν κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Γιατί μιλάμε μεταξύ μας, χωρίς να χρειαζόμαστε μεσολαβητές.  Γιατί έχουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο με καθαρά προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο. Γιατί έχουμε την εμπειρία και την βαθιά γνώση Γιατί μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όσα διατυπώνουμε θα υλοποιηθούν, όπως έγινε και στο παρελθόν. Γιατί πιστεύουμε στην συμπερίληψη και την κοινωνική αναζωογόνηση που αυτή φέρνει. Γιατί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρή περιφερειακή διακυβέρνηση και μαζί να κάνουμε την Πελοπόννησο έναν τόπο που θα μπορούμε να ζούμε εμείς και που θα δίνει στα παιδιά αυτού του τόπου ευκαιρίες, προοπτική και την εξέλιξη που αξίζει σε αυτά και στις θυσίες των γονιών τους. Στα δικά σας παιδιά. Για τις δικές σας θυσίες. Για να μείνει κανείς και καμία πια πίσω» κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης με την ευχή να ηχεί από παντού «Καλή Νίκη!»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα