ΑργολίδαΆμεσος ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν τα χωράφια και να ερημώσουν τα χωριά

Άμεσος ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν τα χωράφια και να ερημώσουν τα χωριά

Γ. Γαβρήλος από το Κρανίδι: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου αποτελεί κάθε φορά μια ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος και η παραγωγική δύναμη του Νομού μας

Στην Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κρανίδι Ερμιονίδας, παρέστη σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε πως η συγκεκριμένη Γιορτή αποτελεί κάθε φορά μια ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος και η παραγωγική δύναμη του Νομού μας.

Κατά την ομιλία του τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι αγρότες αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια εξαιτίας της αυξανόμενης ακρίβειας στα καλλιεργητικά είδη, τις αυξήσεις στην ενέργεια και φυσικά την κλιματική κρίση η οποία επιφέρει αλλεπάλληλες ζημιές στις σοδειές. Σε αυτά τα προβλήματα, υπογράμμισε, ο αγροτικός κόσμος όχι μόνο δεν βλέπει ως αρωγό την Κυβέρνηση, αλλά εξαιτίας των συνεχών ανερμάτιστων πολιτικών της στα ζητήματα της Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ωθήσει περαιτέρω τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σε μια μεγαλύτερη κρίση επιβίωσης.

Πρόσφατα, σημείωσε, η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου παραδέχτηκε πως η κάθετη μείωση στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ήταν προϊόν χειρισμού της παρούσας Κυβέρνησης, ενώ κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητάει λύσεις στο μεγάλο θέμα της έλλειψης εργατών γης, οι αρμόδιες υπηρεσίες πετάνε η μια το μπαλάκι στην άλλη, χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι οξύμωρο, συμπλήρωσε ο Γιώργος Γαβρήλος, από τη μια ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας να έχει την δυναμική ώστε να βοηθήσει την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, και από την άλλη, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών, να είναι άμεσος πια ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν τα χωράφια, να ερημώσουν τα χωριά μας και οι αγρότες μας να καταλήξουν με εισοδήματα πείνας. Άμεσα χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής στα θέματα της Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Πολιτικής έτσι ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε φτηνά και φρέσκα προϊόντα και οι παραγωγοί να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον κόπο τους.  

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα