ΕλλάδαΓαβρήλος: Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ στοχεύει στην ισοπέδωση των αυτοαπασχολούμενων, των...

Γαβρήλος: Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ στοχεύει στην ισοπέδωση των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων και της Υγείας

Κατά τη συζήτηση του πρόσφατου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Αργολίδας, κάνοντας ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τους αντεργατικούς Νόμους και την εγκατάλειψη των Νοσοκομείων της χώρας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αργολίδας.

https://fb.watch/o4pVqDBLSP/?mibextid=WC7FNe

  • Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ εξαπατά τον ελληνικό λαό και στοχεύει αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους

«4 μήνες μόνο κυβέρνηση και αναρωτιόμαστε, με ποια ταχύτητα η ΝΔ ξεδιπλώνει την κρυφή ατζέντα που τελικά έκρυβε από τον ελληνικό λαό; Στα Εργασιακά άλλαξε άρδην και προς το χειρότερο τη θέση του Έλληνα εργαζόμενου. Στα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης προχθές ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ενιαιοποίηση των παροχών προς τα κάτω, για όλους τους ασφαλισμένους. Στη Δημόσια Διοίκηση, η ΝΔ έχει στήσει ένα σκληρό κομματικό και πελατειακό κράτος. Απόδειξη το πρόσφατο Νομοσχέδιο για το σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, όπου εξυπηρετούνται τα γαλάζια golden boys, διορίζονται, χωρίς καμία αξιολόγηση παρά μόνο με τα κομματικά τους διαπιστευτήρια και παίρνουν και υψηλές αποδοχές.»

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, έρχεται και ένα φορολογικό νομοσχέδιο που στραγγαλίζει τους αυτοαπασχολούμενους. Έτσι για κάθε μικροεπαγγελματία, δηλαδή, που δίνει αγώνα να κρατήσει το μαγαζί του, για να έχει αύριο μία σύνταξη, του λέει, εισόδημα τεκμαρτό 11.000 ευρώ. Το ίδιο και για κάθε νέο δικηγόρο, την ώρα που όλοι ξέρουμε πως στην καλύτερη περίπτωση παίρνει 500-600 ευρώ τον μήνα, αφού του αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές το 2019 και τώρα τις αυξάνει και πάλι, σήμερα του λέει φορολόγηση για τεκμαρτό 11.000.

Την ίδια ώρα βέβαια στο καθεστώς της ΝΔ, τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε και έρχονται ανάμεσα σε κολλητούς και ημέτερους και η διαπλοκή έχει πιάσει κόκκινο. Είναι ανίκανη η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και φορολογεί τους ανθρώπους που είναι στα όρια της απομαχίας και τους νέους επιστήμονες

  • Αιμορραγεί από γιατρούς το Σύστημα Υγείας

«Η στάση της Κυβέρνησης γύρω από τις μεγάλες ανάγκες του τομέα υγείας είναι το λιγότερο υποκριτική. Το Υπουργείο φέρνει αλλεπάλληλες ρυθμίσεις και ανοίγει ατζέντα για τάχα μεταρρυθμίσεις, όμως συνεχώς υποβαθμίζει τον ρόλο του ΕΣΥ, αφήνοντας τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, αφήνοντας την κοινωνία να αντιμετωπίσει μόνη της τις μεγάλες ελλείψεις.

Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουμε παραιτήσεις γιατρών, ακόμα και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν έχουν πια τις δυνάμεις να υπηρετήσουν το ΕΣΥ με 12-13 εφημερίες το μήνα και με το «εντέλλεσθε». Σύμφωνα με το Μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 παρέδωσε 79.122 άτομα και 4 χρόνια μετά, με την χώρα να έχει βιώσει την πανδημία, το μόνιμο προσωπικό στον τομέα της υγείας είναι 72.986 άτομα. Το τελευταίο διάστημα μόνο στη «Διαύγεια» αναρτώνται περισσότερες από 20 αποδοχές παραιτήσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού ανά μήνα, ενώ κατά την τελευταία 3ετία εκτιμάται ότι αποχωρούν περίπου 4.000 άτομα σε ετήσια βάση από το σύστημα υγείας. Επιπλέον, χάνονται συνεχώς κλίνες ΜΕΘ, γιατί δεν υπάρχει το προσωπικό πλέον, ούτε το ιατρικό, αλλά ούτε και το νοσηλευτικό για να τις κρατήσουν.

«Η τάση φυγής των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού από το ΕΣΥ, όπως και η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, μπορούν να ανακοπούν μέσα από πολιτικές μιας κυβέρνησης που θα έχει στο επίκεντρό της τη ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης, τη γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των λοιπών ειδικοτήτων, την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τις ευκαιρίες επιστημονικής εκπαίδευσης και εξέλιξης, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των αντίστοιχων δομών.

Μια τέτοια κυβέρνηση σίγουρα δεν είναι αυτή της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του εξελέγη για μια ακόμη τετραετία επενδύοντας στην επικοινωνία και αποκρύπτοντας από τον ελληνικό λαό την πραγματική της ατζέντα. Το σχέδιο για τη δημόσια υγεία είναι η εφαρμογή σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ξεκινούν από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, συνεχίζουν με τη μεταφορά σε ιδιώτες μεγάλου μέρους των ιατρικών υπηρεσιών και καταλήγουν στη πλήρη διάλυση του ΕΣΥ.»

  • Το Νοσοκομείο Αργολίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Υγεία στον Νομό βιώνει την απαξίωση και την υποβάθμιση

Στο Νοσοκομείο της Αργολίδας είχαν μείνει δύο ακτινολόγοι, τώρα έμεινε ένας από τους τρεις. Οι άνθρωποι φεύγουν από την Αργολίδα, τρέχουν στην Κόρινθο ή στην Τρίπολη, για να κάνουν μια εξέταση. Η Παιδιατρική κλινική στο Άργος δεν λειτουργεί. Έχουμε έλλειψη παθολόγων, έχουμε έλλειψη καρδιολόγου στα ΤΕΠ, ουρολόγου, γυναικολόγων. Η Ψυχιατρική κλινική, επίσης, δεν λειτουργεί. Έγιναν προχθές εγκαίνια στην τεχνητή μονάδα νεφρού, με τι προσωπικό σκοπεύετε να λειτουργήσει; Τα Κέντρα Υγείας του Λυγουριού και του Κρανιδίου είναι συνεχώς υποστελεχωμένα. Τέλος, είχαμε μια πρωτοποριακή εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη με τη δισκοπλαστική και την κυφοπλαστική μέθοδο, που γινόταν στο Άργος, στην ορθοπεδική κλινική. Σταμάτησε και αυτή.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα