ΑργολίδαΣυνάντηση Γαβρήλου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας...

Συνάντηση Γαβρήλου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου

«Γ. Γαβρήλος σε συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Ν.Κίου: Η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων του Σχολείου της Ν. Κίου»

Σε σχετική συνάντηση που είχε ο Γιώργος Γαβρήλος με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου αλλά και με το Τοπικό Συμβούλιο, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τη λειτουργία του Σχολείου. Ακόμη ο βουλευτής Αργολίδας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και την Υπουργό Εσωτερικών, βασιζόμενος στην επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου, η οποία και έχει δει το φως της δημοσιότητας, και περιγράφει αναλυτικά τα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό της Νέας Κίου.

Ο Γιώργος Γαβρήλος στην συζήτηση που είχε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε πως η ανησυχία κάθε γονιού για το σχολικό περιβάλλον που το παιδί του συμμετέχει είναι θεμιτή και σεβαστή. Οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς, σημείωσε, οφείλουν να ακούσουν με κάθε λεπτομέρεια και να αναλάβουν δράσεις για την αντιμετώπιση των λειτουργικών ζητημάτων που αναστατώνουν την σχολική κοινότητα της Νέας Κίου.

Παράλληλα όμως, όπως τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η Πολιτεία πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Σχολικών μονάδων της Αργολίδας και της Νέας Κίου, οι οποίες χρειάζονται κτιριακές παρεμβάσεις και ενίσχυση με κατάλληλο διδακτικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Οι συγχωνεύσεις Τμημάτων ακόμη και Σχολείων, το στοίβαγμα μαθητών ανά τάξη, η ολιγωρία στον διορισμό εκπαιδευτικών αλλά και δασκάλων παράλληλης στήριξης και η απουσία ψυχολόγων, την ώρα που ο σχολικός εκφοβισμός είναι πια μια σύγχρονη μάστιγα, αποδεικνύει ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει ως επιλογή της, την απορρύθμιση και υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Γιώργος Γαβρήλος υπογράμμισε πως όσο εγκαταλείπονται οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης και όσο η ανεργία, η υποβάθμιση και η οικονομική κρίση έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά, τόσο είναι πιο πιθανό να εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές και να εντείνονται οι σχέσεις ανάμεσα στην κοινότητα. Η Πολιτεία, και σε αυτό το ζήτημα, οφείλει να σκύψει με όλες τις δυνάμεις της ώστε να ενισχύσει την αστυνόμευση των γειτονιών και να δημιουργήσει συνθήκες ευκαιριών για όλους, ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα