ΆρθραΣτη Ρώμη με τις "Ερυθρές Ταξιαρχίες" - Δημοσίευμα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ 21 Αυγούστου...

Στη Ρώμη με τις “Ερυθρές Ταξιαρχίες” – Δημοσίευμα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ 21 Αυγούστου 1983

Από τις συνεντεύξεις που έδωσαν στον Ανταποκριτή της ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟ ΔΑΓΡΕ και στον αείμνηστο Δημοσιογράφο ΜΑΝΟ ΧΑΡΗ

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Οι 1) ΜΑΡΚΟ ΠΑΝΕΛΑ Γεν. Γραμματέας του Ριζοσπαστικού κόμματος

2) TONI NΕΓΚΡΙ Διακεκριμένος καθηγητής Πανεπιστημίου ο οποίος εκλέχτηκε βουλευτής ενώ ήταν φυλακή.

3) ΟΡΕΣΤΕ ΦΛΑΜΙΝΙ Δικηγόρος του περιοδικού ESPRESSO Καθώς και πολλών μελών των «ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ»

Στην γενική ερώτηση για την τρομοκρατία ο Δικηγόρος CRESTE FLAMINI απάντησε: Υπάρχουν δύο ειδών τρομοκρατίες. Αυτή που δημιουργούν και υποκινούν οι ξένες δυνάμεις για τα συμφέροντα τους σε μία άλλη χώρα σε συνεργασία με τις ντόπιες δυνάμεις της αντίδρασης που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση μέσα στην συγκεκριμένη χώρα.

Η δεύτερη τρομοκρατία είναι εκείνη της Αριστεράς που δημιουργείται από ιδεολογική αντιπαράθεση. Για να καταλάβετε με κάποια παραδείγματα αυτόν τον διαχωρισμό σας αναφέρω την περίπτωση της Μασονικής Στοάς Π-2 η οποία ήταν πολύ πιο επικίνδυνη από τις «ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ». Αυτή ακριβώς η νεοφασιστική οργάνωση Π-2 προσπάθησε να αποσταθεροποιήσει την Ιταλία δίνοντας ιδιαίτερη δύναμη σε ορισμένα πολιτικά πρόσωπα που φτιάχνοντας φασιστικούς νόμους να μπορούν οι κύκλοι της αντίδρασης να ελέγχουν το κράτος σε βάρος του λαού.

Όσο για την άλλη τρομοκρατία της Αριστεράς μπορώ να πω ότι ανάλογα με την ιδιομορφία κάθε χώρας έχουμε και αντίστοιχη ιδιαιτερότητα. Όσο γιαυτό που λέχθηκε ότι οι «ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ» ήταν δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών της Ιταλίας ή της ΜΟΣΑΝΤ αυτό δεν ευσταθεί.

Λέχθηκε ακόμη ότι υπήρχε πίσω από τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες» κάποιος «Μεγάλος Γέροντας». Και αυτό δεν ευσταθεί γιατί τα κύρια χαρακτηριστικά των «Ερυθρών Ταξιαρχιών» ήταν η αυτοτέλεια ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ. Απόδειξη ότι οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» είχαν χωριστεί σε 4 γκρούπ. Αν υπήρχε λοιπόν ο «Μεγάλος Γέρος» πίσω τους θά ήταν ενιαίες και δεν θα παρουσίαζαν τον ερασιτεχνισμό που έδειξαν στην περίπτωση «ΜΟΡΟ» η απαγωγή του οποίου σήμανε και το τέλος των «Ερυθρών Ταξιαρχιών».

Όσο για την απόπειρα κατά του ΠΑΠΑ που ρωτάτε, πιστεύω ότι συμφέρον για να φύγει ο Πάπας είχαν γιαυτό ντόπιοι οικονομικοί κύκλοι σαν την φασιστική Μασονική Στοά Π-2. Άλλωστε ο Τούρκος Αλή Αγκτζά που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Πάπα ανήκε στην ακροδεξιά οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» Είναι όμως πιθανόν τόσο η CIA… όσο και η KGB να ήταν γνώστες της απόπειρας αλλά δεν κινήθηκαν να την αποτρέψουν διότι κάθε μία είχε το συμφέρον της. Οι ΗΠΑ ενδιαφέροντο για την αποσταθεροποίηση της Ιταλίας. Η Ρωσία ενοχλείτο επειδή δραστηριοποιείτο ο ΠΑΠΑΣ στο χώρο της Πολωνίας.

Τώρα όσον αφορά γιατί ανέλαβα την υπεράσπιση στο Δικαστήριο πολλών μελών των «Ερυθρών Ταξιαρχιών» δηλώνω ότι δεν υπήρξα ποτέ ούτε σήμερα είμαι «ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ» Είμαι ένας ανένταχτος Σοσιαλιστής αντίθετος με τον «Κράξι». Ο γνήσιος Σοσιαλιστής λοιπόν έχει καθήκον ιδεολογικό να βοηθά κάθε συνάνθρωπό του. Διαδέχθηκα τον συνάδελφό μου ΝΤΙ ΤΖΙΟΒΑΝΙ που συγκατηγορήθηκε κακώς κατά τη γνώμη μου με τους Ερυθροταξιαρχίτες επειδή σαν δικηγόρος τους υποστήριξε. Πήρα κατ’ αρχήν την υπόθεση του συναδέλφου μου και στη συνέχεια των άλλων μελών των Ερυθρών Ταξιαρχιών που υπερασπιζόταν ο συνάδελφος. Αν και ενεργώ επαγγελματικά ουδέποτε τους πήρα χρήματα. Με προτίμησαν σαν δικηγόρο επειδή ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους προδώσω και έχω καθήκον να τους υπερασπιστώ.

Τέλος πιστεύω ότι τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Π-2 είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά για τα οποία κατηγορούν αυτούς.

Αυτά είχαν γραφεί στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» το 1983.

Δήλωση Δαγρέ σήμερα για τα τότε γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Γείτονα Χώρα.

ΔΑΓΡΕΣ: «Η ΙΤΑΛΙΑ έμοιαζε τότε με ένα απέραντο φρενοκομείο».

Το ότι διεσώθη την ύστατη στιγμή η ενότητα της χώρας και δεν διεσπάσθη σε Βορρά και Νότο, όπως κάποιοι ξένοι και ντόπιοι κύκλοι Π-2 κλπ. το επεδίωκαν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποφασιστική παρέμβαση ανώτατων και όχι μόνο Δικαστικών Λειτουργών οι οποίοι με την επιχείρηση «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» που διεξήγαγαν επέφεραν την κάθαρση στο επικίνδυνο διεφθαρμένο κομματικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Παραδοσιακά κόμματα δεκαετιών κάτω από τις εις βάρος των αποκαλύψεις για διαφθορά και διασυνδέσεις των με Π-2, Μαφία, Καμόρα, διαλύθηκαν εν μία νυκτί. Δύο πρώην Πρωθυπουργοί και 100 διαφόρων κομμάτων κοινοβουλευτικοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι, πολλοί εξ αυτών μάλιστα οδηγήθηκαν στην φυλακή. Ταυτόχρονα εξαλείφθηκαν και οι ποικιλόχρωμες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μήπως είναι ώρα και στην Ελλάδα να εμφανισθεί ένας νέος Έλληνας Δικαστικός Λειτουργός ANTONIO DI PIETRO;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα