Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4 ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στις 14-18 Φεβρουαρίου 2024 σε 62 σχολεία και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων,με συμμετοχή άνω των2,400 μαθητών/τριών.Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με τη συνδρομή των Συνδέσμων Φιλολόγων (Αργολίδας, Κορινθίας,Λακωνίας, Μεσσηνίας) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο4 ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου διεξήχθη ως εξής:
- Οι προκριματικοί πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρεις φάσεις:
Α΄φάση:Διεξήχθη στις14 Φεβρουαρίου 2024, στα σχολεία των μαθητών/τριών που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Στην επόμενη φάση του προκριματικού προκρίθηκαν από κάθε σχολείο οι δύο πρώτοι/ες μαθητές/τριες από κάθε τάξη.
Β΄φάση: Διεξήχθη σε ένα Γυμνάσιο κάθε Περιφερειακής Ενότητας στις 18 Φεβρουαρίου 2024. Οι μαθητές/τριες διαγωνίσθηκαν γραπτώς σε αίθουσες του σχολείου ανά τάξη. Τα σχολεία που διοργάνωσαν τη Β΄ και Γ΄ φάση του προκριματικού είναι: Π.Ε.Αργολίδας: Νέο Σχολείο Π.Ε.Αρκαδίας:Γυμνάσιο Αγ.Ανδρέα Π.Ε.Κορινθίας: Homo Educandus Αγωγή Π.Ε.Λακωνίας: Γυμνάσιο Μονεμβασίας Π.Ε.Μεσσηνίας:Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας
Γ΄φάση: Διεξήχθη επίσης στις 18 Φεβρουαρίου 2024 στο ίδιο σχολείο που είχε αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό.Στη φάση αυτή συμμετείχαν προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού οι5πρώτοι/ες μαθητές/τριες της Β΄ φάσης από κάθε τάξη ανά Περιφερειακή Ενότητα και λαμβάνουν βεβαίωση για τη διάκρισή τους. Οι τρεις πρώτοι/ες μαθητές/τριες νικητές/τριες από κάθε τάξη λαμβάνουν ως βραβείο ένα λεξικό της ελληνικής γλώσσας.
- Ο Τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Οι 3νικητές/τριες από τη Γ΄ φάση από κάθε τάξη από κάθε Περιφερειακή Ενότητα (σύνολο 45μαθητές/τριες) θα διαγωνισθούν στον τελικό, προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού. Ο/Η πρώτος/η νικητής/τρια από κάθε τάξη λαμβάνει ως βραβείο ένα tablet.
Όλοι/ες οι μαθητές/τριες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό ήταν προαιρετική και εκτός ωρολογίου προγράμματος.
Οι τρεις πρώτοι νικητές/τριες μαθητές/τριες ανά τάξη και Περιφερειακή Ενότητα είναι οι κάτωθι:
Με βάση τον κανονισμό του Διαγωνισμού, την επόμενη χρονιά τα σχολεία που θα διοργανώσουν τους τελικούς είναι τα σχολεία των νικητών-τριών της Γ΄ Γυμνασίου.
Ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθειά τους οφείλουμε στους/στις Διευθυντές/ντριες και τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων που διοργάνωσαν τον διαγωνισμό, στις επιτροπές κριτών,στους Συνδέσμους Φιλολόγων Αργολίδας,Κορινθίας,Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη –Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.