ΑργολίδαΈρμιονίδα: Συντήρηση και αναπαλαίωση Δημοτικών Κτηρίων

Έρμιονίδα: Συντήρηση και αναπαλαίωση Δημοτικών Κτηρίων

Προχωράει σε συντήρηση και αναπαλαίωση του κτηρίου “Μίληση” στο Πορτοχέλι και των κτηρίων “Θούθουλα” και “Συγγρού” στο Κρανίδι αναφέρει ο Δήμος Ερμιονίδας στην ανακοίνωση του και συνεχίζει:

Πρόκειται για τρία ιστορικά κτήρια που ανήκουν στην περιουσία του Δήμου, τα οποία λόγω της παλαιότητάς τους χρήζουν συντήρησης και επισκευής ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Δήμος Ερμιονίδας έκανε πρόταση ένταξης των εργασιών συντήρησης και αναπαλαίωσης των εν λόγω κτηρίων στην ΟΧΕ Επιδαύρου – Ερμιονίδας – Ναυπλίου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2023 διεξήχθη αυτοψία στο κτήριο “Συγγρού” στο Κρανίδι, από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας κα. Καρανικόλα Σάνα, σε συνεργασία με τον ιδιώτη μηχανικό που έκανε την στατική μελέτη στην οικία “Κώστα Έλληνα”.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας τραβήχτηκαν φωτογραφίες από drone, προκειμένου να διαπιστωθεί σε κάθε σημείο περιμετρικά η κατάσταση του κτηρίου και της στέγης του.

Όπως διαπιστώνουμε από τις σχετικές φωτογραφίες, το κτήριο στο οποίο θα γίνει η συντήρηση είναι σαφώς διαχωρισμένο από το γειτονικό κτήριο όπου στεγάζεται το 2ο Νηπιαγωγείο Κρανιδίου.

Τέλος, προχωρούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και εγκρίσεων για το «Καποδιστριακό» Ερμιόνης και το παλιό Σχολείο Κοιλάδας, ώστε να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται με ιδίους πόρους και πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του έτους 2024.  

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα