ΕλλάδαΓαβρήλος - Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση ακρωτηριάζει το δικαίωμα στη φαρμακευτική κάλυψη

Γαβρήλος – Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση ακρωτηριάζει το δικαίωμα στη φαρμακευτική κάλυψη

Προσπάθεια ανατροπής του δικαιώματος της φαρμακευτικής κάλυψης των ασφαλισμένων και συνταξιούχων επιχειρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, με συγκεκριμένες διατάξεις που κρύβονται στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Όπως είναι πια καθαρό η Κυβέρνηση προχωρά όχι μόνο σε αύξηση των δαπανών στο φάρμακο, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πρόκειται να φτάσει στο 80% για πάνω από 1.700 γενόσημα, αλλά αυξάνει κατά ένα έως τρία(1-3) ευρώ τη συμμετοχή στις συνταγογραφήσεις παραπεμπτικών και βάζει «χαράτσι» πέντε (5) ευρώ στη συμμετοχή για τον εμβολιασμό κατά του Covid- 19 στα φαρμακεία.

Την ίδια ώρα που το Υπουργείο Υγείας ευθαρσώς δηλώνει πως αποσκοπεί στην εξοικονόμηση περίπου σαράντα (40) εκατ. ευρώ από την φαρμακευτική δαπάνη, συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν τα ελλείμματα μιας μεροληπτικής, ενάντια στην κοινωνία, Κυβέρνησης.

Δεν τους φτάνει που πετάνε εκτός ασφαλιστικής κάλυψης χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και παραδίδουν επίσημα τη Δημόσια Υγεία σε ιδιωτικά συμφέροντα, τώρα βάζουν και βόμβα στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Κράτους Πρόνοιας.

Αυτή είναι λοιπόν η πραγματική ατζέντα της ΝΔ που έκρυψε από τον ελληνικό λαό τον Μάιο του 2023: επαναφορά των μνημονιακών πολιτικών, φτωχοποίηση της κοινωνίας και συρρίκνωση των δαπανών για τα φάρμακα και την Υγεία. 

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα