ΕλλάδαΣχόλιο Γαβρήλου για την μη καταβολή επιδόματος Πάσχα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Σχόλιο Γαβρήλου για την μη καταβολή επιδόματος Πάσχα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού υποτίμησε τους μισθούς και τις συντάξεις και αφού άφησε ανεξέλεγκτες τις τιμές και εκτεθειμένο τον κόσμο στον πληθωρισμό απληστίας, έρχεται τώρα να κόψει κάθε συζήτηση για την καταβολή του πενιχρού βοηθήματος, στο οποίο βασίζονταν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για να τα βγάλουν πέρα με αξιοπρέπεια τις μέρες του Πάσχα.

Προφανώς σε μια χώρα με Κυβέρνηση την ΝΔ, που οι 7 στις 10 συμβάσεις είναι με απευθείας ανάθεση, που δεν επιβάλλονται πρόστιμα στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και τροφίμων, που καταργείται η 13η σύνταξη και που δεν φορολογούνται τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, ο μόνος «δημοσιονομικός χώρος» που δεν υπάρχει, είναι για να ζήσουν οι συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι.

Η κοινωνία παλεύει καθημερινά με την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και τις άδικες και εξοντωτικές πολιτικές της ΝΔ. Μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού οδηγείται προς μια βίαιη φτωχοποίηση. Ο εμπαιγμός, η αναλγησία και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Και μπορεί κάποιοι να πίστεψαν ότι με τα κουπόνια και τα έκτακτα βοηθήματα ο Πρωθυπουργός μπορούσε να κατευνάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, όμως ήρθε η στιγμή που και αυτά περικόπτονται μπροστά στην σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα που ακολουθεί η Κυβέρνηση, δείχνοντας πια το πραγματικό της αντιλαϊκό πρόσωπο.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα