ΕλλάδαΓ. Γαβρήλος από το βήμα του συνεδρίου ΟΤΕ-ΟΜΕ: Ο κόσμος της Εργασίας...

Γ. Γαβρήλος από το βήμα του συνεδρίου ΟΤΕ-ΟΜΕ: Ο κόσμος της Εργασίας βρίσκεται σε δεινή θέση

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Τομεάρχης Εργασίας και  Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από το βήμα του 49ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΜΕ- ΟΤΕ, σημειώνοντας τις βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στα ζητήματα της Εργασίας και της ενίσχυσης της θέσης των εργαζομένων.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Γαβρήλος, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, με στόχο την αύξηση του μέσου μισθού και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του προγράμματος που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει στην κοινωνία. Το σκληρό νεοφιλελεύθερο αφήγημα που αυτή τη στιγμή υπηρετείται, ότι με χαμηλούς μισθούς, μηδενικές σχεδόν αυξήσεις και ευέλικτες μορφές εργασίας, θα ενισχυθεί τάχα η ανταγωνιστικότητα της χώρας, έχει οδηγήσει στην φτωχοποίηση των εργαζομένων και στο να καταγράφουν οι Έλληνες τις περισσότερες ώρες εργασίας αλλά την μικρότερη σχεδόν αγοραστική δύναμη, στην ΕΕ.       

Απέναντι στη τωρινή διαμορφούμενη κατάσταση, και ειδικά μετά τον Ν. 5053/2023, που επέβαλε στην αγορά την αύξηση των ωρών εργασίας σε 13, την 6ημερη εργασία, ενώ έκανε καθεστώς τις ατομικές συμβάσεις και την παράλληλη απασχόληση, οφείλουμε να προτάξουμε, υπογράμμισε ο Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, την ανάγκη για θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην επισφάλεια των εργαζομένων. Ολοκληρώνοντας τέλος την παρέμβασή του, ο Γιώργος Γαβρήλος σημείωσε πως η επαναφορά του ΣΕΠΕ σε επίπεδο Γενικής Γραμματείας και η αύξηση των ελέγχων με στόχο να περιοριστεί η έξαρση των εργατικών ατυχημάτων και να ενισχυθεί το πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, αποτελεί βασική παράμετρος για την προστασία του κόσμου της Εργασίας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα