ΑργολίδαΌχι στην αποδυνάμωση του Εφετείου και Πρωτοδικείου Ναυπλίου

Όχι στην αποδυνάμωση του Εφετείου και Πρωτοδικείου Ναυπλίου

Για την υπεράσπιση του Δικαστικού Χάρτη της Αργολίδας πήρε σήμερα τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Γαβρήλος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησε την απόσυρση των άρθρων που αλλάζουν άρδην το τοπίο των δικαστικών υπηρεσιών του Νομού. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας στηλίτευσε, επίσης, τις συστηματικές επιθέσεις της Κυβέρνησης στο Κράτος Δικαίου, την ίδια τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς. https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=LriOvZv1-BA  

Μια Κυβέρνηση που υποσκάπτει το Κράτος Δικαίου

«Η ποιοτική αναβάθμιση της Δικαιοσύνης σημαίνει πρώτα από όλα υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της. Αυτή η Κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει της Ανεξάρτητες Αρχές, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έχει εξαπολύσει μια συνολική επίθεση στο Κράτος Δικαίου, στις ατομικές ελευθερίες, στην ίδια την Δημοκρατία και στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Προσπάθησε να θάψει το σκάνδαλο των Τεμπών και να μην δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο του Predator, για αυτό η χώρα μας είναι εκτεθειμένη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Η Κυβέρνηση συρρικνώνει το πλήθος των δικαστικών υπηρεσιών, χωρίς να έχει κάνει τίποτα ως τώρα για να λειτουργούν αξιόπιστα πληροφοριακά συστήματα, να υπάρχουν σύγχρονες υποδομές και να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά. Φέρνει ένα Νομοσχέδιο στο πόδι, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα και στους δικηγόρους και στους δικαστικούς υπαλλήλους, χωρίς να απαντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Μόνος στόχος της ΝΔ ο περιορισμός των δημοσίων υπηρεσιών, αδιαφορώντας για πως θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες».

Για την αποψίλωση των δικαστικών υπηρεσιών της Αργολίδας

«Με κάποια κριτήρια ο Υπουργός παρουσίασε το σχέδιό του να μην υπάγεται πλέον το Πρωτοδικείο Σπάρτης, στο Ναύπλιο. Για αυτήν την περίπτωση πρόταξε την βούληση της τοπικής κοινωνίας. Όμως ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα υπήρχαν για το Ειρηνοδικείο Άστρους, όπου η τοπική κοινωνία επιθυμούσε να παραμείνει στην δικαιοδοσία του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, εκεί όπου λειτουργεί και ο Υποθηκοφυλακείο Άστρους. Καμία αλλαγή όμως δεν είδαμε. Προχωράει κανονικά στην αποψίλωση των δικαστικών υπηρεσιών της Αργολίδας. Εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά γιατί ο κύριος λόγος αυτών των αλλαγών είναι οι μικροπολιτικές στρατηγικές και όχι η ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για επίδομα στους Δικαστικούς Υπαλλήλους

«Ζητάμε από την Κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που ζητά την στήριξη των δικαστικών υπαλλήλων. Αυτοί οι εργαζόμενοι, λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού, καθημερινά δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες, με εξοντωτικά ωράρια και πρέπει να αναγνωριστεί η προσφορά τους. Έχουν ανάγκη αυτό το επίδομα και είναι δίκαιο να τους δοθεί».

«Μην κρυφτείτε πάλι πίσω από τα επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα σχετικά με τα bonus στο Δημόσιο από το 2025. Τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ανάγκη στήριξης, τώρα χρειάζεται να επιστρέψει ο 13ος και 14ος μισθός». 

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα