ΕλλάδαΓ. Γαβρήλος: Η Κυβέρνηση κάνοντας τα χατίρια των μεγάλων εταιρειών γυρίζει την...

Γ. Γαβρήλος: Η Κυβέρνηση κάνοντας τα χατίρια των μεγάλων εταιρειών γυρίζει την πλάτη στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων (ΠΟΙΕΦΣΕΚ) πραγματοποίησε ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα του κλάδου και ειδικά την μη κάλυψη όλου αυτού του προσωπικού από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα, ο βουλευτής κατέθεσε Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας, ζητώντας την παρέμβασή του Υπουργείου για την άμεση αποκατάσταση του εργασιακού πλαισίου του κλάδου.  

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λάμπος Σωκράτης, την ώρα που οι φαρμακοβιομηχανίες καταγράφουν αυξημένα κέρδη και χαίρουν ιδιαίτερης στήριξης από την Κυβέρνηση, το 70% των ιατρικών επισκεπτών απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ τώρα αρνούνται να προχωρήσει η ΣΣΕ που θα δημιουργούσε καλύτερους εργασιακούς και μισθολογικούς όρους για τους εργαζόμενους.

Ο Γιώργος Γαβρήλος επισήμανε πως πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την έξοδο από την εργασιακή επισφάλεια και το σημερινό χαμηλό επίπεδο ζωής των εργαζομένων, είναι η αύξηση μισθών και η ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Όπως φαίνεται από πολλές περιπτώσεις, υπογράμμισε, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αποτελούν «αγκάθι» για τους εργοδότες που θέλουν να πλουτίζουν εις βάρος του εργατικού δυναμικού και μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια, επιτρέποντας την επέλαση των ατομικών συμβάσεων και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα