ΕλλάδαΔήλωση Πουλά για τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

Δήλωση Πουλά για τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

Οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας, διαμαρτύρονται εδώ και πολλές ημέρες για την εξοντωτική εφαρμογή του μέτρου «clawback γιατί επί 12 χρόνια πληρώνουν τις υπερβάσεις του κλειστού και ελλειμματικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέναντι σε αυτή την κατάσταση αντί να βοηθήσει τους εργαστηριακούς γιατρούς και να διευκολύνει τη λειτουργία των ιατρείων τους απαντά με μία διάταξη του άρθρου 69 ν. 5102/2024, με την οποία τους τιμωρεί με διακοπή των συμβάσεών τους αν αρνηθούν να εκτελέσουν παραπεμπτικά.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στέκεται στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και παράλληλα ζητάμε από την κυβέρνηση να εξορθολογήσει και να προσαρμόσει το μέτρο του clawback, εφαρμόζοντας τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες ορθής κλινικής συνταγογράφησης και τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, ώστε να εναρμονιστεί με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, χωρίς να μετακυλήσει τις δαπάνες στους πολίτες-ασθενείς , όπως έπραξε πρόσφατα με το χαράτσι των 1 & 3 ευρώ, ανά παραπεμπτικό στις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα