Άρθρα«Τι έκανες στον πόλεμο Κωστή;»

«Τι έκανες στον πόλεμο Κωστή;»

Σε μία ταραχώδη διεθνώς περίοδο η ΝΔ και με 23% θα είναι πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές – Και θα συνεχίσει με νέο Αρχηγό

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Ενώ σε μεγάλη κρίση θα περιέλθουν μετά την 9ην Ιουνίου τα λαϊκά κυρίως κόμματα χωρών της ΕΕ, εκ των οποίων κάποια θα καταταγούν δεύτερα και τρίτα στις Ευρωεκλογές.

Αντίθετα ακραία Εθνικιστικά κόμματα τείνουν να επικρατήσουν σε μεγάλες χώρες της ΕΕ όπως Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, αλλά και σε μικρότερες χώρες όπως Ουγγαρία. Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από 100 χρόνια. Φουντώνει το αντισημιτικό κίνημα στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης αλλά και σε κράτη άλλων Ηπείρων. Πρόσφατα ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ με δήλωσή του παρομοίασε τα σημερινά γεγονότα αντισημιτισμού με αυτά που συνέβαιναν το 1930. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει συνέχεια…

Να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα νέα ΝΤΑΧΑΟΥ, ΑΟΥΣΒΙΤΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΔΙΣΤΟΜΟ, ΧΑΝΔΡΑΚΑ, καθώς και άλλες αναρίθμητες περιοχές στις οποίες οι ΝΑΖΙ διέπραξαν φρικτά απάνθρωπα εγκλήματα, όπως αυτά που έκαναν στην ΚΡΗΤΗ. Όταν οι ΝΑΖΙ έκαιγαν χωριά και εκτελούσαν ΚΡΗΤΕΣ πολίτες η οικογένεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ζούσε αρμονικά με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ.

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από το περιοδικό ΑΝΤΙ τεύχος 227 με τίτλο «Τι έκανες στον πόλεμο Κωστή;»

«Μετά από μήνυση του κ. Μητσοτάκη κατά της εφημερίδας «Παρατηρητής» ΚΡΗΤΗΣ για δημοσίευμα που αφορούσε την στάση του στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, αρχίζει την Τετάρτη 14 Μαρτίου του 1967 η δίκη στο Πλημμελειοδικείο των Χανίων.

Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ο ίδιος ο μηνυτής που καταθέτει μεταξύ των άλλων:

(αντιγράφουμε από τα πρακτικά της δίκης)… Ως επληροφορήθην, το ψήφισμα προς τον Λαόν των Χανίων, το ανέγνωσε απλώς ο πατήρ μου, η αδελφή μου υπήρξεν υπάλληλος εις την Γερμανικήν Γεν. Διοίκησιν και επειδή εγνώριζε την Γερμανικήν εχρησιμοποιείτο ως διερμηνεύς… Δεν γνωρίζω εάν προσέφερεν ανθοδέσμην και προσεφώνησε τον Γερμανόν Διοικητήν στρατηγόν Αντρέ η αδελφή μου». Εις το σημείον τούτο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν εις το Δικαστήριον φωτοτυπίαν της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» σχετικής με τα ανωτέρω.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο Μητσοτάκης δήλωσε:

«Ανελάμβανα δικηγορικές υποθέσεις και ενώπιον των Γερμανικών Στρατοδικείων και κυρίως ποινικάς υποθέσεις… Οπλοφορούσα συνεχώς και εντός της πόλεως και εντός των Στρατοδικείων, των Γερμανικών Γραφείων και των Γερμανικών υπηρεσιών. Ότε συνελήφθην δεν έφερα το πιστόλι μαζί μου, διότι συνέβη να μην το έχω… Ουδέποτε ήμην και είπα ότι ήμην Αρχηγός της Εθνικής Αντιστάσεως…» Οι Γερμανοί με συνέλαβαν και με καταδίκασαν εις θάνατον και κατεδικάσθην εις θάνατον δύο φορές»

Οι κατηγορούμενοι θα αμφισβητήσουν κατηγορηματικά τα παραπάνω. Σε μία πρώτη περίοδο – θα πουν – αμέσως μετά την μάχη και την κατάληψη της Κρήτης οι Γερμανοί σε καταδίκαζαν σε θάνατο όπως περπατούσες στο δρόμο και σε εκτελούσαν επί τόπου. Αργότερα οι αποφάσεις των Στρατοδικείων γίνονταν γνωστές και υπάρχουν όλες.

Σε ποια κατηγορία ανήκει ο Μητσοτάκης;

Στην πρώτη, οπότε πως την γλίτωσε; ή στη δεύτερη, οπότε γιατί δεν υπάρχει στα πρακτικά των δικαστηρίων;

Την μαρτυρία για τις καταδίκες δεν θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν ούτε και δύο μάρτυρες κατηγορίας, που είχε προτείνει ο Μητσοτάκης. Ο πρώτος θα πει: «…Το πως κατεδικάσθη ο Μητσοτάκης εις θάνατον δεν έχω υπόψιν μου, ήκουσα όμως ότι κατεδικάσθη υπό του Γερμανού Στρατιωτικού Διοικητού»

Ο δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε: «Απόφασις δικαστηρίου δεν υπήρξε δια την καταδίκη του Μητσοτάκη»

Το κείμενο της απόφασης του Δικαστηρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν αμφισβητείται η Εθνική δράσις του κ. Μητσοτάκη… Και μία λεπτομέρεια. Η γυναίκα του Προέδρου της δίκης ήταν τότε υπάλληλος του Υπουργείου Συντονισμού, το οποίο είχε κατ’ επανάληψη αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης… και επί κυβερνήσεως των αποστατών ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει ως αποστάστης».

Αυτά είχαν γραφτεί στο τεύχος 227 του περιοδικού «ΑΝΤΙ» αρχές της δεκαετίας του 1980 και κανείς δεν τα είχε διαψεύσει.

Όταν τον Μάη του 1941 η προγιαγιά του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ λογοτέχνις Πηνελόπη ΔΕΛΤΑ αυτοκτονούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση των ΝΑΖΙ στην Αθήνα, ο παππούς του Κυριάκου Μητσοτάκη υποδεχόταν τους ΝΑΖΙ στα ΧΑΝΙΑ, και προσφωνούσε τον Γερμανό Στρατηγό ΑΝΤΡΕ, σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στο περιοδικό ΑΝΤΙ. Και όλα αυτά συνέβαιναν τον μήνα Μάιο του 1941 τότε που οι ΝΑΖΙ κατάκαιγαν απ’ άκρο σε άκρο την Κρήτη. Εξαφάνισαν ολοσχερώς την κωμόπολη Κάνδανος τα χωριά Αλικανάς, Στάλος, Γαλατάς, Καστέλι Κισάμου, Μόδι, Αγιάν, Λάκκους Κυδωνίας και αναρίθμητα άλλα χωριά. Κατά χιλιάδες οι εκτελεσθέντες αθώοι Κρήτες από τους ΝΑΖΙ.

Μόνο ο Μητσοτάκης διεσώθη… παρότι είχε καταδικασθεί δίς εις θάνατο και ελάχιστοι τυχεροί…ακόμα. Μερικούς εξ αυτών το κόμμα που ανήκαν τους διέγραψε καταγγέλλοντάς τους ότι ήταν ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ. Όπως συνέβη με το Νίκο Ζαχαριάδη γενικό γραμματέα του ΚΚΕ.

Και μετά αναρωτιούνται οι Έλληνες γιατί η αδελφή του Πρωθυπουργού Θεοδώρα (Ντόρα) από υπεύθυνη θέση που κατέχει, αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος το ΚΟΣΣΟΒΟ το οποίο δεν έχει αναγνωρίσει ούτε ο ΟΗΕ. Επισημαίνουμε ότι στο ΚΟΣΣΟΒΟ τον πρώτο λόγο έχουν οι Γερμανοί. Έχοντας δε αυτό ως δεδομένο ανοίγει ο δρόμος για παρόμοια αναγνώριση του ψευδοκράτους της Βορείου Κύπρου που παρανόμως έχει καταληφθεί από την Τουρκία.

Πατροπαράδοτοι οι οικογενειακοί δεσμοί της οικογένειας Μητσοτάκη με την Γερμανία, SIΕMENS, αεροδρόμια, κλπ. Εκτιμούμε ότι μετά την 9η Ιουνίου, όπου ένα μεγάλο μέρος της λαϊκής Βάσης της ΝΔ θα έχει τιμωρήσει με την ψήφο του την κυβερνητική συνύπαρξη Μητσοτακισμού – Σημιτισμού, όχι μόνο ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα έχει αποκαθηλωθεί από αρχηγός της ΝΔ αλλά ολόκληρη η πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη θα έχει τελειώσει από την πολιτική ζωή του τόπου. Τα σκάνδαλα που θα αποκαλυφθούν δεν αφήνουν περιθώρια συνέχισης αυτής της επικίνδυνης πολιτικής που έχει φέρει σε αδιέξοδο την χώρα και σε απόγνωση τον Ελληνικό λαό.

Ιστορικά στην Ελλάδα δεν επικράτησαν δια της πολιτικής οδού Εθνικιστικά κόμματα εκλεγμένα στο Κοινοβούλιο πλειοψηφικά όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Υπήρξαν όμως στην Ελλάδα στρατιωτικά κινήματα. Και σε μία Ευρώπη που αλλάζει ραγδαία δεν μπορούμε τίποτε να αποκλείσουμε. Πριν 100 χρόνια στην Ιταλία εμφανίστηκε ο Μουσολίνι σήμερα κυριαρχούν ΜΕΛΟΝΙ – Σκαλβίνι.

Ποιος το φανταζόταν.

Πριν 100 χρόνια (102 για την ακρίβεια) στην Ελλάδα κυριάρχησε αυτή η μεγάλη Πατριωτική μορφή ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ…

Αύριο;;;

Ότι και αν συμβεί δεν θα εκπλαγούμε. Άλλωστε τα τεκταινόμενα σε Ουκρανία και Γάζα δεν παύουν να επηρεάζουν αρνητικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Τηλ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα