ΑργολίδαΈλλειψη Ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου 

Έλλειψη Ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου 

κ Δήμαρχε 

Πληροφορηθήκαμε ότι από  το Κέντρο υγείας Κρανιδίου από τις 15/04/2024 έχει αποσταλεί υπηρεσιακό έγγραφο με αριθμό Πρωτοκόλλου 444 προς τον Δήμο Ερμιονίδας με θέμα την Έλλειψη Ιατρικού προσωπικού, και ζητά την παρέμβαση μας, να πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να επιλυθεί ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την τοπική μας κοινωνία.

Ζήτω το θέμα αυτό να απασχολήσει τα συλλογικά όργανα του Δήμου Ερμιονίδας (Δημοτικό συμβούλιο, και Δημοτική επιτροπή), να εξετάσουμε το αίτημα σχετικά με θέσπιση κινήτρων φιλοξενίας για νέους ιατρούς για να καλύψουμε τις μόνιμες ανάγκες του Κ.Υ Κρανιδίου αλλά και να ανταποκριθούμε και στις έκτακτες ανάγκες του καλοκαιριού στα πλαίσια της νέας τουριστικής και παραθεριστικής περιόδου.

Αυτονόητο είναι ότι το θέμα της κάλυψης των μεγάλων κενών οργανικών θέσεων που έχει το Κ.Υ Κρανιδίου δεν είναι στις άμεσες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτό όμως δεν ακυρώνει τον ρόλο μας ως πολιτικά θεσμικά όργανα της Τοπικής κοινωνίας να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τους Δημότες, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας μια αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας  που θα παρέχει σωστές και με επάρκεια ιατρικές υπηρεσίες σε όλους σύμφωνα με την συνταγματικές επιταγές. (Το δικαίωμα στην υγεία είναι κορυφαίο κοινωνικό δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους).

Το υπηρεσιακό έγγραφο του Κ.Υ Κρανιδίου αναδεικνύει τόσο το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης των μονάδων υγείας πρώτου και δεύτερου βαθμού όσο με ισχύουσα την πολιτική μισθών και την μεγάλη ακρίβεια στην αγορά πχ τα υψηλά ενοίκια, τα νέα στελέχη υγείας, οι νέοι γιατροί δεν επιθυμούν να στελεχώσουν τις δημόσιες μονάδες υγείας. (Tο χαμηλό μισθολόγιο των Αγροτικών Ιατρών καθιστούν την επιλογή του Κ.Υ Κρανιδίου μη προσιτή στους ιατρούς, σύμφωνα με το έγγραφο)

Ένα θέμα πολύ σοβαρό, κύρια πολιτικό που μαρτυρά πως κάποιοι υπηρετούν συνειδητά την ιδιωτικοποίηση της υγείας, ακυρώνουν στην πράξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αφήνουν στην τύχη τους τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα υγείας.

Ήταν υποχρέωση μου να δημοσιοποιήσω την ύπαρξη αυτής της υπηρεσιακής επιστολής και ζητώ άμεσα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, τα σοβαρά θέματα του τόπου μας εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, άμεσα απαιτείται να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε, να δίνουμε λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τάσος Λάμπρου 

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας 

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ 

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα