ΑργολίδαΕπίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Γ.Α.Κ. Τμήμα Αργολίδας

Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Γ.Α.Κ. Τμήμα Αργολίδας

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του Τμήματος Αργολίδας δέχτηκαν με χαρά την επίσκεψη ομάδας προπτυχιακών φοιτητών/-τριων και καθηγητών του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα Αρχεία του Τμήματος Αργολίδας είναι μια περιφερειακή υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, που έχει σαν βασικό σκοπό τη διάσωση, την εποπτεία, τη συγκέντρωση, την ταξινόμηση και την ευρετηρίαση του αρχειακού υλικού του νομού, καθώς και τη διάθεση με ποικίλους τρόπους του αρχειακού πλούτου.

Ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Γιάννης Στογιαννίδης, ο κ. Νίκος Λαζαρίδης, μέλος ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μαζί με μια ομάδα 15 προπτυχιακών φοιτητών/-τριών του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης επισκέφτηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Τμήμα Αργολίδας. Οι υπάλληλοι των Γ.Α.Κ. Τμήματος Αργολίδας μαζί με την πρώην Προϊσταμένη του τμήματος κα Μαρίνα Τσουλουχά ξενάγησαν τους φοιτητές στο κεντρικό κτίριο της υπηρεσίας, το οποίο βρίσκεται στο Ναύπλιο, όπως και στα υπόλοιπα δύο παραρτήματα. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι φοιτητές/-τριες είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα αρχειακά τεκμήρια της τοπικής ιστορίας προηγούμενων αιώνων που φυλάσσονται στα Γ.Α.Κ. Αργολίδας.

Οι φοιτητές/-τριες, ως μελλοντικοί επαγγελματίες αρχειονόμοι, ήρθαν σε επαφή με το κόσμο των αρχείων σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Για να υπάρξει μια αλληλεπίδραση των ακαδημαϊκών τους γνώσεων με την αγορά εργασίας, οι φοιτητές/-τριες πληροφορήθηκαν για τις μεθοδολογίες που η υπηρεσία: διαχειρίζεται και τεκμηριώνει συμβατικό αρχειακό υλικό, αποθηκεύει και συντηρεί υλικό σε όλες τις κατηγορίες των υποστρωμάτων, σχεδιάζει και οργανώνει την εσωτερική της βιβλιοθήκη, ψηφιοποιεί αρχειακό υλικό και το αποθηκεύει με ασφάλεια, παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες.

Η εμπειρία αυτής της επίσκεψης άφησε θετικό αποτύπωμα. Ευχαριστούμε πολύ τους δύο καθηγητές και τους/τις φοιτητές/-τριες για αυτή τη συνεργασία και ευελπιστούμε σε επόμενες. Παράλληλα, εξετάζουμε θετικά την υλοποίηση προγράμματος σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο ολιγοήμερου καλοκαιρινού εργαστηρίου περιγραφής αρχειακού υλικού (summer camp) καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΑΚ Αργολίδας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα