ΑργολίδαΕρμιονίδα: Εγκαταστάθηκε και η δεύτερη Γωνιά Ανακύκλωσης

Ερμιονίδα: Εγκαταστάθηκε και η δεύτερη Γωνιά Ανακύκλωσης

Σε ένα πολύ σημαντικό βήμα στον τομέα της Ανακύκλωσης και στη διαχείριση των αποβλήτων προχώρησε ο Δήμος Ερμιονίδας με την ολοκλήρωση, το Σάββατο της 1ης Ιουνίου, της εγκατάστασης και λειτουργίας της δεύτερης Γωνιάς Ανακύκλωσης στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ερμιονίδας πέτυχε την προμήθεια δύο (2) Γωνιών Ανακύκλωσης, μέσω του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου για τη δημιουργία δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να τοποθετηθούν στη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης και Κρανιδίου.

Επισημαίνεται ότι στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης η Γωνιά Ανακύκλωσης τέθηκε σε λειτουργία από τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης διαθέτουν εξοπλισμό που πραγματοποιεί αυτόματα την παραλαβή, αναγνώριση και επεξεργασία για την αποθήκευση σε κάδους των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών αντίστοιχα. Πρόκειται για τη λεγόμενη ανταποδοτική Ανακύκλωση, αφού οι πολίτες ανακυκλώνοντας επιβραβεύονται.

Το Πρόγραμμα αυτό συνιστά ένα έργο πνοής που προωθεί την Ανακύκλωση ως καθημερινή συνήθεια των πολιτών.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, συμμετείχαν στον μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και είχε ως στόχο την ενημέρωση της νέας γενιάς και την εκπαίδευσή τους να μαθαίνουν να προστατεύουν το περιβάλλον και να κερδίζουν ποιοτικότερη καθημερινότητα, και από την άλλη αντιλαμβάνονται ότι ο κόπος που καταβάλλουν ανταμείβεται με κερδισμένους τόσο το περιβάλλον όσο και τους ίδιους.

Στόχος μας ένα υγιές περιβάλλον στον δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, για μας και τα παιδιά μας.

Ώρες λειτουργίας των Γωνιών Ανακύκλωσης:

  • Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης: Δευτέρα – Σάββατο 10:00 π.μ. – 16:40.
  • Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου: Δευτέρα – Σάββατο 8:30 π.μ. – 15:10.

Η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα