ΑργολίδαΣΑΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ: Επίσκεψη στην Ακρόπολη

ΣΑΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ: Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου τα τμήματα της ειδικότητας “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” της ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης Αθηνών και ύστερα το Μουσείο Ακρόπολης, συνοδεία τριών εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου.

Η επίσκεψη προγραμματίστηκε στα πλαίσια των μαθημάτων κορμού της ειδικότητας, με στόχο την προώθηση, τόσο της θεωρητικής, όσο και της εργαστηριακής κατάρτισης. Οι καταρτιζόμενοι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους, γνώρισαν από κοντά τα αρχιτεκτονικά μνημεία της Ακρόπολης, αναζήτησαν στοιχεία και ανασύνθεσαν την καθημερινή ζωή των Αθηναίων του 5ου π.Χ. αιώνα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν επί τόπου πρακτικά θέματα ασφάλειας και φύλαξης των εν λόγω χώρων.

Ευχαριστούμε τις Εκπαιδεύτριες της Ειδικότητας κ. Δεσύπρη Ελένη & Ξύδη Γεωργία για την πλούσια και εμπεριστατωμένη ξενάγηση στους δύο αυτούς Αρχαιολογικούς χώρους.

Η επίσκεψη στην Αθήνα αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων της ειδικότητας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στα δύο χρόνια φοίτησης στη ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) Αργολίδας της ΔΥΠΑ, μέσα από τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν  σε επαφή με τους χώρους της μελλοντικής επαγγελματικής τους ενασχόλησης. 

Το νέο σπουδαστικό έτος θα λειτουργήσει και πάλι η ειδικότητα “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” στη ΣΑΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ.  

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Λέκκας Msc – MA

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα