Ελλάδα"Το φιάσκο της Κυβέρνησης με το επίδομα μητρότητας"

“Το φιάσκο της Κυβέρνησης με το επίδομα μητρότητας”

Στη Βουλή φέρνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Γιώργου Γαβρήλου- Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (βουλευτή Αργολίδας) και της Κατερίνας Νοτοπούλου- Τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας (βουλευτριας Α΄Θεσσαλονίκης) το θέμα της μη πληρωμής, μέχρι τώρα, των δικαιούχων του επιδόματος μητρότητας, εξαιτίας σειράς ολιγωριών των αρμόδιων Υπουργείων. 

Στις 18-04-2024, η αρμόδια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έσπευσε, πανηγυρικά να ανακοινώσει την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την καταβολή του επιδόματος μητρότητα και γονικών αδειών. 

Αποδείχθηκε όμως μετά από στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα μέσω καταγγελιών, τόσο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, όσο και των ίδιων των γυναικών- μητέρων, ότι ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή η περίφημη και πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα της ΔΥΠΑ που θα δεχόταν τις αιτήσεις των δικαιούχων. 

Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας, όπως καταγγέλλεται, είναι ότι ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται κανονικά, οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει καμία πληρωμή έως και τώρα, ακυρώνοντας, μάλιστα, τη δουλειά των εργαζομένων στην ΔΥΠΑ, οι οποίοι είναι και οι λήπτες των παραπόνων. 

Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση προσπαθώντας να πάρει από πάνω της το  φιάσκο που δημιούργησε, έδωσε εντολή για αυτοματοποιημένη μηχανογραφική πληρωμή χωρίς όμως να έχει διασφαλίσει την ορθότητα των αποφάσεων.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό να δίνονται, με απευθείας αναθέσεις, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διαφημιστική προβολή της ΔΥΠΑ, την ώρα που μένουν χωρίς προγραμματισμό και υποστήριξη τα ίδια τα πληροφοριακά συστήματα της Υπηρεσίας, αφήνοντας χιλιάδες δικαιούχους και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας απλήρωτους και στο έλεος της κρίσης.

Ερωτώνται οι αρμόδιες Υπουργοί:  

1.Η τακτική της αυτοματοποιημένης μηχανογραφικής πληρωμής εξασφαλίζει την εγκυρότητα των αποφάσεων ή αποτελεί μια κίνηση πανικού που πάλι δεν λύνει το πρόβλημα;

2.Πότε αναμένεται να λειτουργήσει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας και τις γονικές άδειες;

3.Ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα και σε τι ενέργειες έχουν προβεί ώστε να υπερκεραστούν άμεσα;

4.Τι απαντούν στις χιλιάδες μητέρες και δικαιούχους του προγράμματος που έχουν μείνει απλήρωτοι, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για άμεση καταβολή;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα