ΕλλάδαΓ. Γαβρήλος: Η 6ημερη εργασία και η ζούγκλα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Γ. Γαβρήλος: Η 6ημερη εργασία και η ζούγκλα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σχόλιο Γιώργου Γαβρήλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την εφαρμογή της 6ημερης εργασίας:

Γεγονός πια η πλήρης εφαρμογή της 6ημερης εργασίας στην Ελλάδα από σήμερα, για μια πλειάδα κλάδων όπως οι ΔΕΚΟ, οι βιομηχανίες, τα καταστήματα και άλλα. Με τον Ν. 5053/2023 της ΝΔ, η πενθήμερη εργασία και το 8ωρο, όπως το ξέραμε και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από αγώνες χρόνων, παραμερίζεται για χάρη του κέρδους και του σκληρού νεοφιλελεύθερου μοντέλου όπου προτάσσει ο εργαζόμενος να είναι «ευέλικτος και συνεχώς διαθέσιμος».

Η συγκεκριμένη Κυβέρνηση που έχει εγκαταλείψει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην Εργασία, έχει υποβαθμίσει το ΣΕΠΕ και έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο όπου επικρατούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχει σαν κύριο στόχο της να επιβάλει το καθεστώς των φτηνών εργατικών χεριών στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι μόνο όποιος αντέξει τους καταρρακωμένους μισθούς, την περισσότερη εργασία- σύμφωνα και με τα στοιχεία της ΕΕ-, το υψηλό κόστος διαβίωση και την περικοπή δικαιωμάτων, αυτός είναι που πρόκειται να επιβιώσει σε μια αγορά εργασίας, που μόνο ζούγκλα θα θυμίζει πια.  

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα