Φουγάρο: Εργαστήριο πλαστικής με θέμα «Άλογο και Αναβάτης»

Με αφορμή την έκθεση Γιάννης Παππάς Ι αναζητώντας τον Αλέξανδρο, που συνδιοργανώνουν το FOUGARO ARTCENTER και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο πλαστικής με θέμα «Άλογο και Αναβάτης» από τον καταξιωμένο γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο, μαθητή του Γιάννη Παππά. το Σάββατο 26 Οκτωβρίου | 4-8μμ για έφηβους & ενήλικες.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα φιλοτεχνήσουν το δικό τους γλυπτό με έναυσμά ένα έργο του Γιάννη Παππά. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν αποδίδοντας την εντύπωση που προσλαμβάνουν από το έργο του Γιάννη Παππά, μέσα από τη συζήτηση με τον Πραξιτέλη Τζανουλίνο και τους συνεργάτες του. Με την καθοδήγησή τους, θα αξιοποιήσουν εύπλαστα υλικά, όπως η πλαστελίνη ή ο πηλός, για να δημιουργήσουν το τρισδιάστατο έργο τους.

Στο τέλος του εργαστήριου αν κάποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να μεταφέρει το έργο του σε ένα πιο σκληρό υλικό, όπως ο γύψος, θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και βοήθεια.

Πρόγραμμα: Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 4-8 μμ 

Συμβολικό αντίτιμο συμμετοχής: 20€

Δηλώσεις συμμετοχής: 27520 47370 – ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα

Πραξιτέλης Τζανουλίνος

Ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος, μαθητής του Γιάννη Παππά, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φαλατάδο της Τήνου, ένα νησί με ιδιαίτερη ιστορία και παράδοση στη μαρμαροτεχνία και τη γλυπτική. 

Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2003 έλαβε μέρος στην Biennale της Φλωρεντίας. Έχει φιλοτεχνήσει σηµαντικά γλυπτά για δηµόσιους χώρους. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές. Επίσης,  έργα του έχουν βραβευτεί σε πολλούς Πανελλήνιους ∆ιαγωνισµούς Γλυπτικής και από την Ακαδηµία Αθηνών.  Από το 1989 δίδασκε πλαστική και συντήρηση έργων γλυπτικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (τέως ΤΕΙ Αθήνας) ως μέλος ΔΕΠ έως το 2022.

Εργάζεται στο Βρέκαστρο της Τήνου και στην Αθήνα.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News

Ειδήσεις από: Ναύπλιο Άργος Ερμιονίδα Τρίπολη –Κορινθία Αθλητικά Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.

Γερανιός-2
ROZOS
porto-panorama
carrera
bias savvas
NTAI-DANAH
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη