Γιάννης Μαλτέζος: Το κόμμα θα φύγει από τους μηχανισμούς και θα ξαναγυρίσει στα χέρια των μελών του

0

Ο «χαμηλών τόνων και υψηλής αποτελεσματικότητας πολιτικός» μιλάει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Κανένας δεν πίστευε, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι, θα μπορούσε να οργανωθεί με επιτυχία ένα Συνέδριο, σε δύο μόνον μήνες. Όσοι μάλιστα γνώριζαν την οργανωτική κατάρρευση του κόμματος φοβόντουσαν ακόμα και μια πιθανή διάσπασή του.

Η τοποθέτηση επιλεγμένων και άφθαρτων στελεχών που ακολούθησε, σε θέσεις κλειδιά, έφερε την μεγάλη ανατροπή.

Στην Πελοπόννησο, το πρόσωπο που ανέλαβε (με προσωπική εντολή Μητσοτάκη) να φέρει εις πέρας το έργο της διεξαγωγής εκλογών για ανάδειξη Νέων Ηγετικών Ομάδων στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Πελοποννήσου, ήταν ο Αργείος Δικηγόρος Γιάννης Μαλτέζος. Τα κατάφερε και την Κυριακή 3 Απριλίου, περισσότεροι από 15.000 Νεοδημοκράτες αναμένεται να ψηφίσουν εκπροσώπους για το Συνέδριο και Προέδρους και μέλη των Επιτροπών των κομματικών Οργανώσεων.

Του κλέψαμε 10 λεπτά από βαρύ πρόγραμμα που είχε και εν μέσω συνεχών διακοπών από τηλεφωνήματα που δεχόταν από όλη την Πελοπόννησο, πήραμε κάποιες απαντήσεις σε ερωτήσεις που εσείς θα θέλατε να κάνετε.

«Πόσο δύσκολο ήταν να πάρει εμπρός η τσακισμένη μηχανή της Νέας Δημοκρατίας», τον ρωτήσαμε για να εισπράξουμε την εντυπωσιακή απάντηση: 

«Καθόλου. Η βάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν έτοιμη. Διψούσε για μια ευκαιρία, υπό την προϋπόθεση πως θα άνοιγε το κόμμα για να μπουν νέα πρόσωπα και θα προχωρούσαμε στην συγκρότηση ενός ευρωπαϊκής μορφής πολιτικού κόμματος. Εγώ, απλά παρέλαβα το αίτημα της βάσης και βοήθησα να εξομαλυνθούν κάποια προβληματάκια. Είχαμε και την τύχη να έχουμε πολύ έμπειρη καθοδήγηση στην κεντρική Διεύθυνση Οργανώσεως και έτσι πετύχαμε τον άθλο να ετοιμαστούμε ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της προσπάθειας».

Γνωρίζοντας τον τρόπο που συνήθως γίνονται οι κομματικές εκλογές του θέσαμε το ερώτημα «Θα υπάρξει ανανέωση»;

Μας ξάφνιασε ο Γιάννης Μαλτέζος λέγοντας. «Θα είναι τριπλή η ανανέωση. Ανανέωση προσώπων, ανανέωση μεθόδων και ανανέωση νοοτροπιών. Υπολογίζω ότι περισσότερο από το 20% θα είναι η ανάδειξη νέων στελεχών και άλλο τόσο αυτοί που επανήλθαν στην ενεργό δράση, μετά από μια μακρά περίοδο απομάκρυνσης. Όλοι αυτοί, μαζί με τους παλαιούς και έμπειρους, κάτω από μοντέρνα καθοδήγηση και με καθαρό πολιτικό προσανατολισμό… θα κάνουν την έκπληξη. Σε λίγο καιρό θα βλέπετε μια διαφορετική Νέα Δημοκρατία».

«Και ποιο θα είναι το μυστικό όπλο που θα τους ενεργοποιήσει»; Τον διακόψαμε.

«Δεν είναι μυστικό. Αλλά στο κόμμα το είχαμε ξεχάσει. Σημειώστε Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ! Το κόμμα θα φύγει από τους μηχανισμούς και θα ξαναγυρίσει στα χέρια των μελών του. Και τότε θα γίνουν θαύματα».

Του υποβάλλαμε μια τελευταία ερώτηση. «Τι περιμένουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι από την επόμενη ημέρα του Συνεδρίου σας και ποιος θα είναι ο δικός σας ρόλος»;

«Οδικός μου ρόλος θα είναι συντονιστικός, προκειμένου να επιτυγχάνουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι αποφάσεις όμως και η οργάνωση του αγώνα θα γίνεται από τις ΝΟΔΕ που θα είναι εμπλουτισμένες και με ενεργούς Θεματικούς Τομεάρχες Δράσης. ‘Οσον αφορά τι περιμένει ο κόσμος μας από την επόμενη ημέρα του συνεδρίου μας, νομίζω πως μπορώ να σας πω με βεβαιότητα. Κατευθύνσεις αγώνος περιμένει. Ανοιχτές διαδικασίες περιμένει. Να γίνουν πράξη οι κατευθύνσεις που έδωσε –πριν από την εκλογή του- ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Να μετασχηματιστούμε σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα που να δείξει πως μπορεί να εκφράσει ΤΟ ΝΕΟ που ζητά ο Έλληνας. Μακριά από παλαιοκομματικές υποσχέσεις και συμπεριφορές. Με υπευθυνότητα και δουλειά».

Τον σταματήσαμε γιατί «έχει πάρει φόρα» και μας αναλύει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Θα τα ξαναπούμε μετά τις εκλογές του είπαμε και τον χαιρετήσαμε.

Όμως, με το σπαθί του, ο Γιάννης Μαλτέζος κέρδισε μια φράση ακόμη.

«Γράψτε σας παρακαλώ ότι, η μεγάλη συμμετοχή των Νεοδημοκρατών στις εκλογές της Κυριακής, θα είναι και η εντολή της ριζικής αλλαγής. Στη Νέα εποχή του κόμματος θα πάμε όλοι μαζί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here