Συνεντεύξεις«Η εκδίωξη Παπανδρέου ήταν μια στοχευμένη διαδικασία λόγω της Λίστας Λαγκάρντ…»

«Η εκδίωξη Παπανδρέου ήταν μια στοχευμένη διαδικασία λόγω της Λίστας Λαγκάρντ…»

Συνέντευξη του Λεωνίδα Κουτσογιάννη στον Κώστα Πρώιμο.

Πρόκειται, ίσως για την πρώτη συνέντευξη στελέχους του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» στην Πελοπόννησο και δη στην Αργολίδα… Συναντήσαμε τον Αργείο Οικονομολόγο – Μελετητή κ. Λεωνίδα Κουτσογιάννη, μέλος της  Συντονιστικής Επιτροπής του «ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ», ο οποίος μας μίλησε εφ’ όλης της ύλης, θέτοντας τέλος στην εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει για ευνόητους λόγους, τα περισσότερα μέλη και τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου, μέχρι σήμερα…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δικαιώνεται έστω και… «σιωπηρά», ο Γεώργιος Παπανδρέου, βάσει των πολιτικών εξελίξεων, κύριε Κουτσογιάννη;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Τελευταία όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ενστερνιστεί την επωδό της Κυβερνήσεως Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, ότι θα έπρεπε να φτιάξουμε ένα δικό μας εθνικό σχέδιο, βάσει του οποίου θα βαδίζαμε στην «επόμενη μέρα». Διότι αν δεν το κάναμε εμείς, η λεγόμενη «Τρόικα» τότε- θεσμοί σήμερα, θα επέβαλλαν το δικό τους μοτίβο»… Τα  πολιτικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν έκτοτε, δικαιώνουν τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος, τις επιλογές που είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου…»

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Υπάρχει μια διαχρονικά διάχυτη αντίληψη στους «κόλπους» του «Κινήματος», σύμφωνα με την  οποία εκείνη την ανατρεπτική περίοδο, δεν ήταν μόνη της και απομονωμένη  η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά  σχεδόν μόνος του και απομονωμένος ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός…

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η εικόνα που δημιουργούσε ένα  «ομιχλώδες» τοπίο, προέρχονταν από την ίδια την αντιπολίτευση, την μείζονα και την ελάσσονα και σίγουρα αν δεν υπήρχε και η εσωτερική αντιπολίτευση, τα πράγματα δεν θα είχαν οδηγήσει στην ανατροπή μιας Κυβερνήσεως του 44%. Υπέσκαπταν το έδαφος και δεν προχωρούσε τίποτα, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη αφετηρία για την χώρα. Έπρεπε να περάσουν επτά  ολόκληρα χρόνια, για να συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα, πως θα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από το μείζον ζήτημα του εθνικού χρέους. Μα, αυτό είχε προτείνει το 2010 ο Γεώργιος Παπανδρέου. Να σας θυμίσω πως τον Ιούνιο του 2011, στην  Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Γερμανία, είχαν πει στον κ. Σαμαρά οι ομοϊδεάτες του πως «Αντώνη, με αυτά που λες περί λάθους μίγματος είναι σαν να βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο»… Ο Γεώργιος Παπανδρέου από την πλευρά του, διαμήνυσε πως αν το πρόβλημα είναι ο ίδιος τότε θα φύγει… Αυτά έχουν λεχθεί, δεν έχουν αμφισβητηθεί, αλλά έχουν ερμηνευτεί στρεβλά, από τα Μέσα  Μαζικής Ενημέρωσης, που  ήταν φίλα προσκείμενα στον Αντώνη Σαμαρά και την μετέπειτα  Συγκυβέρνηση».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πράγματι, όλο το Πανελλήνιο είχε τότε την αίσθηση, πως ο Πρωθυπουργός φεύγει για να αποφύγει τα δύσκολα…

 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Μα να φύγει από πού; Αν εκείνες τις ημέρες ο κ. Σαμαράς είχε συμφωνήσει, θα είχαν περίπου διακόσιους εξήντα έξι βουλευτές, με τους οποίους θα τα είχαν περάσει όλα,  όχι μεν ανώδυνα αλλά με πολύ μικρότερο κόστος για τους Έλληνες… Συν τοις άλλοις, δεν θα υπήρχαν βουλευτές  σε τόση μεγάλη κλίμακα, που θα έπαιζαν ανά πάσα στιγμή το διακύβευμα της πτώσης της Κυβερνήσεως.»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με γνώμονα την ουσία της περιβόητης ρήσης  «follow the money», αν ακολουθήσουμε αντί για το χρήμα όπως προτρέπουν οι αμερικανοί, τις… μετέπειτα πολιτικές διαδρομές κάποιων, μήπως οδηγούμαστε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, για τους  πραγματικούς λόγους που τελικά εκδιώχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Κυβέρνηση;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Νομίζω πως η εκδίωξη Παπανδρέου ήταν μια στοχευμένη διαδικασία, όταν ήρθε στην Ελλάδα η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ σίγουρα όχι κρυφίως, αλλά από τις Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες… Δεν την… έφερε το περιστέρι… Μπήκε στα αρχεία του ελληνικού Κράτους επί Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, υπουργού Οικονομικών αυτού του ευφυούς ανδρός, που υπήρξε διακεκριμένος στέλεχος της «Γκόλντμαν Σάκς»,  που θα πρέπει να θυμίσουμε πως η εν λόγω εταιρεία καλώς ή κακώς, (έτσι είναι ο Καπιταλισμός) δεσμεύει δισεκατομμύρια νομισματικών μονάδων και επενδύει ανά τον κόσμο, άρα με τον τρόπο της δημιουργεί και πολιτικές… Βρήκε λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου τον τρόπο, να φέρει την λίστα στην Ελλάδα και τότε άρχισε μεθοδικά να εξυφαίνεται το σενάριο της απαξίωσης του Υπουργού, του Πρωθυπουργού και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Χάθηκε η ευκαιρία, να βρούμε ένα μεγάλο μέρος από τα λεφτά που φύγανε στο εξωτερικό, γιατί συμφωνούμε πως  φοροδιαφυγή υπήρχε, όμως άλλη κλίμακας η φοροδιαφυγή ενός μικρού επιχειρηματία που δούλεψε τα λεφτά του και δεν τα αποδίδει σε ένα Κράτος «φαρδύ» και άλλο  η φοροδιαφυγή που διέπραξαν οι μεγαλοσχήμονες που συμπεριλαμβάνονται οι περισσότεροι στις λίστες,  και που αρκετοί από αυτούς, έβγαλαν  τεράστια χρηματικά ποσά  κατευθείαν από τον Κρατικό Κορβανά και φύγανε, χωρίς μάλιστα  πολλοί να έχουν καν επαγγελματική στέγη…»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε ποιους αναφέρεστε κύριε Κουτσογιάννη;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Αναφέρομαι, κατ’ αρχήν, στους «μιζαδόρους» των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Υπήρξε υπουργός του ΠΑΣΟΚ επί Κυβερνήσεως Σημίτη, που μπήκε φυλακή. Πως συνέβη αυτό; Που τα βρήκαν τα λεφτά αυτοί που του τα έδωσαν; Όλα αυτά θα μας τα επεξηγούσε η λίστα, αν όμως είχε τηρηθεί σωστά η διαδικασία. Αντ’ αυτού, προτίμησαν να πέσει μια Κυβέρνηση, να οδηγηθούμε σε υπηρεσιακές Κυβερνήσεις,  σε επαναληπτικές εκλογές, για να καταλήξει η χώρα να κυβερνάται από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, μετά από την αποχώρηση Κουβέλη.»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί  δίχως άλλο, «σημαδιακό» πολιτικό πρόσωπο, στην μεταγενέστερη ιστορία του Μεσαίου Χώρου…

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Θα σας θυμίσω, πως ο κ. Βενιζέλος, ήταν αυτός που ενστερνίστηκε τις απόψεις  Μπαρόζο, καλώς ή κακώς (ας μην το αξιολογήσω τώρα), και προτίμησε μέσα από το αεροπλάνο τότε, έπειτα και από το email της κόρης του, ώστε τελικά η χώρα να  μην πάει σε δημοψήφισμα… Που σας υπενθυμίζω πως το επίμαχο  δημοψήφισμα ο ίδιος, δύο ημέρες πριν όταν ήταν στο έδαφος το υπερθεμάτιζε…»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το ΚΙΝΗΜΑ, όπως συνηθίζετε να το αποκαλείτε, απέτυχε να εισέλθει στην Βουλή και όχι μόνο, αν λάβουμε υπόψη πως κάποιοι σας καταλογίζουν πως συνειδητά επιλέξατε αυτό τον δρόμο τον «τραχύ» και μοναχικό, με απώτερο σκοπό να αποδομήσετε περαιτέρω πολιτικά το ΠΑΣΟΚ…

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η ανάγνωση είναι ακριβώς αντίθετη. Ο Γιώργος Παπανδρέου, περίμενε στωικά, μέχρι και την τελευταία στιγμή, για μια υπόσχεση, του τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάμε σε ένα συνέδριο…  Όλα αυτά ανετράπησαν από την προκήρυξη των εκλογών… Τον κ. Βενιζέλο τον τιμούμε για την ευφυΐα του, για την αυτοθυσία του να μπει σε ένα κομμάτι δύσκολο στο Υπουργείο Οικονομικών, σε μια εποχή που δεν μπορείς  να τα μάθεις όλα αυτά, ωστόσο προσπάθησε με τον τρόπο του έστω και με λάθη να αντιμετωπίσει εκβιασμούς από την Τρόικα…»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εκτιμάτε πως η  πρόσφατη επιλογή συμπόρευσης με την «Δημοκρατική Συμπαράταξη» θα ευδοκιμήσει;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Θα πετύχει απόλυτα… Υπήρχε πολύς κόσμος «εγκλωβισμένος» που τώρα σιγά-σιγά θα απελευθερωθεί, κάτι που θα αποδειχτεί στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν…»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα