ΣυνεντεύξειςΠαναγιώτης Σκούφης: Ο Καμπόσος έχει ακόμη πολλά κατά νου…

Παναγιώτης Σκούφης: Ο Καμπόσος έχει ακόμη πολλά κατά νου…

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Συναντήσαμε τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ και Καθηγητή Μαθηματικών κ. Παναγιώτη Σκούφη προσφάτως στο Άργος.

Ως πρόεδρος στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αλλά και στην αντίστοιχη Σχολική της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ο κ. Σκούφης  μίλησε  αποκλειστικά στην «Ενημέρωση της Περ. Πελοποννήσου», για τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής δυσπραγίας  για την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της περιοχής, για την θεαματική αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης του Άργους και ασφαλώς για τον  Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο…

ΚΠ: Στο εύρος της δικαιοδοσίας σας,  παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα και μια αλλαγή πλεύσης, η οποία σαφώς αναβαθμίζει την εικόνα των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του Δήμου  Άργους- Μυκηνών… Που οφείλεται αυτή η ροπή προς την δημιουργικότητα;

Π.ΣΚΟΥΦΗΣ: «Προφανώς στα νέα πρόσωπα στην όρεξη που έχουν ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καθηκόντων τους σίγουρα καλύτερα από το παρελθόν, τα ερεθίσματα που υπάρχουν. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι πως όλοι δουλεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να παρουσιάσουν καλύτερο έργο. Και στα πολιτιστικά και στα εκπαιδευτικά δρώμενα και γενικότερα για τον Δήμο.  Ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αλλά και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  διατηρώ καλή και στενή σχέση  με όλους του διευθυντές στα σχολεία και προσπαθώ να ανταποκριθώ και με το παραπάνω σε κάθε τους κάλεσμα. Ουδέποτε παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο Δήμο Άργους- Μυκηνών όσον αφορά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, το οποίο δεν επιλύσαμε σχεδόν άμεσα…»

ΚΠ: Δεν υπάρχουν μελανά σημεία; Δεδομένου ότι η Κρατική χρηματοδότηση  για την Παιδεία ποτέ δεν ήταν η πρέπουσα…

Π.ΣΚΟΥΦΗΣ: «Αντιμετωπίζουμε κυρίως κτιριακά προβλήματα, για των οποίων τη λύση χρειαζόμαστε την συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Έχουμε κάνει προτάσεις και εισηγήσεις και δεδομένου ότι εγκρίθηκε ένα Κρατικό κονδύλι  βέβαια για πολλά σχολεία της χώρας, εκτιμούμε πως σύντομα θα κάνουμε κάποιες μικρές αλλά απαραίτητες παρεμβάσεις σε κτιριακές σχολικές  μονάδες της περιοχής μας».

ΚΠ: Μπορείτε να μας αναφέρετε ενδεικτικά σε ποια σχολικά κτίρια θα κάνετε επισκευές;

Π.ΣΚΟΥΦΗΣ: «Εμείς θα προτείνουμε να γίνουν επισκευές στα σχολικά κτίρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μόνωση, ή που  «τρέχουν» νερά  οι στέγες τους… Σημαντικές ζημιές εντοπίζονται  εδώ και τέσσερα πέντε χρόνια στο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους που βρίσκεται πίσω από τα ΕΠΑΛ στο δρόμο Άργους- Δαλαμανάρας. Πιστεύω πως με το αναμενόμενο κονδύλι το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά. Είναι μεγάλο το κόστος της εν λόγω επισκευής γι αυτό και δεν έχουμε καταφέρει έως σήμερα να ανταποκριθούμε..Ένα άλλο κτίριο στο «Κουτσοπόδι», που αντιμετωπίζει πρόβλημα επίσης με τη στέγη, χρήζει άμεσης αποκατάστασης…»

ΚΠ: Από την ημέρα που ανανεώσατε ως Δημοτική Αρχή τη θητεία σας, που έχετε δώσει λύσεις στον δικό σας τομέα;

Π.ΣΚΟΥΦΗΣ: «Έχουν επιλυθεί ζητήματα μόνωσης στο 1ο Λύκειο Άργους, έχουν αποκατασταθεί τα αλουμινένια κουφώματα αλλά και έχουν μπεί διπλά τζάμια, ούτως ώστε το κτίριο του 2ου Λυκείου να θεωρείται σύγχρονο, έχουμε  αναβαθμίσει όλα τα εργαστήρια πληροφορικής, αφού τα εξοπλίσαμε με καινούριους υπολογιστές προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της νέας τεχνολογίας και να γίνονται χρήσιμα εργαλεία στα χέρια των μαθητών. Αλλάξαμε όλους τους μαυροπίνακες με σύγχρονους, επιδιορθώσεις στους «αύλειους» χώρους του 3ου Λυκείου, στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων έχουμε τοποθετήσει καινούρια φωτοτυπικά μηχανήματα, σκάνερ. Στα Λύκεια δε, λειτουργούν χειμώνα – καλοκαίρι κλιματιστικά, λόγω και των Πανελληνίων Εξετάσεων, για ευνόητους λόγους».

ΚΠ: Η παρεξηγημένη εικόνα που έβγαζε «προς τα έξω» η πόλη του Άργους,  εκτιμάτε πως έχει αλλάξει;

Π.ΣΚΟΥΦΗΣ: «Παρεξηγημένη εικόνα δεν θα την έλεγα, απλά τα έργα ανάπλασης που εμπνεύστηκε  και έφτιαξε ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, έδωσαν νέα πολιτισμική πνοή στην πόλη, δόθηκε ζωή, η πλατεία είναι κάθε μέρα γεμάτη από κόσμο και επισκέπτες, ενώ παλιότερα έφευγαν στα πέριξ, Ναύπλιο, Νέα Κίο… Πλέον με ένα συνδυασμό έργων και πολιτιστικών δρώμενων και δεν στέκομαι μόνο στο Καρναβάλι ή στις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις, το Άργος άλλαξε φυσιογνωμία άρδην… Διατίθεται πλέον και ελεύθερο παρκινγκ για τους Δημότες, οπότε εξαφανίστηκε και η «καραμέλα» της Αντιπολίτευσης ότι τα μαγαζιά της πόλης δεν δουλεύουν εξαιτίας της δυσκολίας στη εύρεση θέσεων στάθμευσης για τα αυτοκίνητα… Βέβαια και προγενέστερα χρησιμοποιούσαμε τους «αύλειους» χώρους των σχολείων κυρίως σε περιόδους αιχμής, για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο…»

ΚΠ: Που θα θέλατε μέσα από τα «έργα και τις ημέρες» της διακυβέρνησης Καμπόσου να «φτάσει» ο Δήμος- Άργους Μυκηνών;

Π.ΣΚΟΥΦΗΣ:«Έχουμε μπροστάρη τον Δήμαρχο, που είναι μέγας οραματιστής. Ο Δημήτρης Καμπόσος, έχει κατά νου πολλά σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, τα οποία σταδιακά, με την προσήλωση του στο στόχο αλλά και την μνημειώδη επιμονή του τα υλοποιεί…»

ΚΠ: Και με την… «τρέλα» του αν μου επιτρέπετε. Θυμάμαι πως η ανάπλαση όταν αρχικώς ανακοινώθηκε, κυκλοφόρησε σαν αστείο, δεξιά και αριστερά από τους «καλοθελητές»…

Π.ΣΚΟΥΦΗΣ: «Έτσι είναι… Ο Δημήτρης Καμπόσος κάνει πράξη ό,τι υποσχεθεί… Τώρα βρίσκεται στα «σκαριά» η δημοπράτηση για την κατασκευή του Κολυμβητηρίου, το οποίο θα βρίσκεται στην έξοδο της πόλης προς την Κόρινθο, θα γίνει ένα δεύτερο Αθλητικό Κέντρο, ενώ ήδη στην ΔΕΥΑΑΡΜ στην οποία είμαι Αντιπρόεδρος – πάντα με πρόεδρο τον Δήμαρχο, θα ξεκινήσει στις επόμενες τρεις εβδομάδες η διαδικασία για την υδροδότηση στο «Μοναστηράκι», τις «Μυκήνες» και τα «Φίχτια»,  για να πίνουν νερό από τις πηγές της Λέρνης οι κάτοικοι αυτών  των χωριών, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα αυξημένα νιτρικά… Όλα αυτά αναμένεται να υλοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα… Βέβαια και άλλα πολλά έχει στο μυαλό του ο Δήμαρχος, τα οποία στην επόμενη του Τετραετία θα έχει όλο το χρόνο για να τα κάνει έργο…»

 

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα