ΑργολίδαΕνα εκατομμύριο ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας

Ενα εκατομμύριο ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας

Ένας σημαντικός στόχος που είχε θέσει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας επιτεύχθηκε με την ένταξη της πρότασης που είχε υποβάλει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα   «Πελοπόννησος 2014-2020».

Το έργο αφορά στην προμήθεια Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τις κλινικές, τα χειρουργεία και τον εργαστηριακό τομέα των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων ΑΡΓΟΥΣ και ΝΑΥΠΛΙΟΥ, συνολικού προϋπολογισμού 933.000 €.

Θα ανανεωθεί σημαντικά ο υφιστάμενος εξοπλισμός των Νοσηλευτικών Μονάδων ενώ θα προστεθεί και μία σειρά νέων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, γεγονός που θα οδηγήσει στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την προσθήκη πολλών νέων, με άμεσο και σημαντικό όφελος για τους πολίτες – ασθενείς.

Αναλυτικά ο εξοπλισμός που θα προμηθευτεί το νοσοκομείο είναι:

 1. Ένα πλήρες λαπαροσκοπικό σύστημα HD, 3D για τις ανάγκες της χειρουργικής κλινικής. Το νέο μηχάνημα με τις πρωτοποριακές δυνατότητες που θα διαθέτει, θα επιτρέψει τη διενέργεια προηγμένων επεμβάσεων, οι οποίες έως σήμερα δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 2. Ένα πλήρες αναισθησιολογικό συγκρότημα (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 3. Ένα νέο ακτινογραφικό συγκρότημα, μηχάνημα αιχμής για την καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 4. Ένα νέο σύγχρονο φορητό ακτινογραφικό μηχάνημα (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 5. Μία σύγχρονη συσκευή ηλεκτροθερμικής συγκόλλησης αγγείων (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 6. Μία τελευταίας τεχνολογίας σκιαλυτική λυχνία με δορυφόρο, τύπου LED για το χειρουργείο (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 7. Μία τράπεζα γενικής χειρουργικής σύγχρονη και εργονομική για το προσωπικό και τον ασθενή (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 8. Μία πλήρης εξεταστική μονάδα «ΩΡΛ-unit», μονάδα κορμός με την οποία θα καλυφθεί βασική ανάγκη του αντίστοιχου τμήματος (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 9. Ένα ψηφιακό, τελευταίας τεχνολογίας ενδοσκοπικό σύστημα βίντεο- βρογχοσκόπησης για το πνευμονολογικό τμήμα (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).
 10. Έναν σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο υψηλής απεικονιστικής ευκρίνειας που παρέχει τη δυνατότητα αξιόπιστου ελέγχου του γυναικείου πληθυσμού και επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση και τον εντοπισμό προβλημάτων του μαστού σε αρχικό στάδιο (Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ).
 11. Ένα σύστημα άμεσης ψηφιακής ακτινογραφίας για την ασύρματη μεταφορά και εκτύπωση της ακτινογραφίας, το οποίο μειώνοντας σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο παρέχει τη δυνατότητα για την ψηφιοποίηση του ιατρικού φακέλου με απώτερο στόχο την κατάργηση του φιλμ (Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ).
 12. Έναν σύγχρονο υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης τελευταίας τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που θεωρείται ο πυλώνας του ακτινολογικού τμήματος, θα παρέχει τη δυνατότητα για διενέργεια εξετάσεων υψηλής ακρίβειας, αυξάνοντας σημαντικά τη διαγνωστική ικανότητα (Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ).
 13. Πενήντα σετ σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών νοσηλείας με τραπεζοτουαλέτες σε αντικατάσταση των παλαιότερων κλινών (Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα