ΆρθραΜήνυμα ειρήνης απ΄τον Ερντογάν

Μήνυμα ειρήνης απ΄τον Ερντογάν

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Μήνυμα… ειρήνης έστειλε  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Τουρκικό κανάλι NTV. «Τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη» είπε χαρακτηριστικά.

Κι εγώ θα ήθελα να αναφέρω το γνωστό και πανάρχαιο «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Κατά μια τραγική σύμπτωση, αυτή η δήλωση φιλίας και ειρήνης από τον Ερντογάν, έρχεται κοντά σε μια θλιβερή επέτειο: την έναρξη του ολοκαυτώματος των Αρμενίων.

Στις 24 Απριλίου του 1915, περίπου 200 άτομα που αποτελούσαν την ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας, συλλαμβάνονται από τους Νεότουρκους και εκτελούνται. Είναι η έναρξη μιας γενοκτονίας που θα κρατήσει περίπου 3 χρόνια, και θα έχει ως θύματα 1.500.000 Αρμενίους.

Λένε πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα. Το ξημέρωμα εκείνης της αποφράδας ημέρας, έδειχνε το σκοτάδι στο οποίο θα βυθιζόταν αυτός ο πολύπαθος λαός των Αρμενίων. Ώρα 05.35 ξημέρωμα 24ης Απριλίου του 1915. Ανατέλει το ζώδιο του Ταύρου που συμβολίζει το λαό αλλά και το συμβάν. Η Αφροδίτη που κυβερνάει τον ωροσκόπο, βρίσκεται σε άσκημη θέση, στο 12ο οίκο της απώλειας. Δέχεται «χτύπημα» τετράγωνης όψης από τους δυσμενείς Κρόνο και Πλούτωνα. Για τον Πλούτωνα δεν χρειάζονται σχόλια, όλοι γνωρίζουμε τι συμβολίζει στην Ελληνική Μυθολογία. Ο Κρόνος στην περίπτωσή μας, κυβερνάει το Μεσουράνημα, δηλαδή τον οίκο της εξουσίας. Η εξουσία είναι αποφασισμένη να τσακίσει αυτό το λαό, για λόγους που δεν θα αναλύσουμε εδώ.

Ως κρυφοί και φανεροί εχθροί εμφανίζονται οι πλανήτες Δίας και Άρης. Και οι δυο είναι πανίσχυροι σε ζώδια κυριαρχίας τους. Είναι σίγουρο ότι έχουν τη δύναμη να πετύχουν τον καταστροφικό τους στόχο. Η Σελήνη στο Λέοντα, πλησιάζει επικίνδυνα τον δυσμενέστατο Νότιο Δεσμό, και δέχεται «χτύπημα» αντίθεσης από τον Ουρανό, των ξαφνικών αλλαγών. Σίγουρα, η κίνηση της σύλληψης και εκτέλεσης των Αρμενίων ήταν ένα ξαφνικό και απρόσμενο γεγονός.

Μαζί με τον ωροσκόπο, ανατέλλει και ο αστερισμός του Κήτους. Από τη Μυθολογία μας γνωρίζουμε ότι το κήτος είχε σταλεί από τον Ποσειδώνα, για να σκοτώσει την Ανδρομέδα, που ήταν αλυσοδεμένη σε βράχο. Καθόλου ευνοϊκός αστερισμός. Αντίθετα, στον οίκο των ανοιχτών εχθρών, βρίσκεται ένα αστέρι του αστερισμού Corona Borealis, που δίνει επιτυχία και ευχαρίστηση. Μαζί με τη Σελήνη βρίσκεται ένα αστέρι του αστερισμού του Λέοντα, που προμηνύει εξαπάτηση, καταστροφή, φυλάκιση και βασανισμό.

Οι αστέρες και οι πλανήτες διηγούνται όλη την ιστορία εκείνης της ημέρας. Εξαπάτηση και καταστροφή. Και τώρα εμείς καλούμαστε να αναθεωρήσουμε τη γνώμη μας για το συγκεκριμένο λαό, και να πιστέψουμε τα περί ειρήνης μηνύματα. Εγώ δυσκολεύομαι πολύ. Βλέπετε, ο αστερισμός του Κήτους είναι πανταχού παρών, και η αλυσοδεμένη Ανδρομέδα – Ελλάδα, ανήμπορη να απελευθερωθεί μόνη της. Φυσικά, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και πάλι ο ατρόμητος και ευφυής Περσέας, που με τη βοήθεια των Θεών θα σώσει την αιχμάλωτη, όπως έγινε και τότε, στα χρόνια των προγόνων μας. Χρειάζεται μόνο ο Περσέας, και είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί και η ασπίδα της Αθηνάς να τον προστατεύει, και τα πτηνοπέδιλα του Ερμή, που θα τον οδηγούν στο σωστό δρόμο. Όσο για τη Μέδουσα, βλέπω ήδη, ότι το κεφάλι της δεν στέκεται πλέον πολύ σταθερά στους ώμους της. Έτσι λένε τ’ αστέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα