ΣυνεντεύξειςΤάκης Αργυρόπουλος: Το Ναύπλιο είναι κομμάτι του εαυτού μου

Τάκης Αργυρόπουλος: Το Ναύπλιο είναι κομμάτι του εαυτού μου

Β΄Μέρος

Παραθέτουμε το β’ μέρος, της συνέντευξης του πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου κ. Τάκη Αργυρόπουλου. Ο γνωστός Ωρολογοποιός, μιλά στην «Ενημέρωση» χωρίς περιστροφές, για μερικά από τα ευαίσθητα ζητήματα, που ταλανίζουν διαχρονικά την πόλη του Ναυπλίου και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου…

ΚΠ: Μια «ενεργή» πόλη, ασφαλώς προϋποθέτει την ύπαρξη «ενεργών» Δημοτών κύριε Αργυρόπουλε…
ΤΑ: «Ακριβώς. Να συμμετέχουμε όλοι μας και να δραστηριοποιούμαστε προς μια δημιουργική κατεύθυνση, με απώτερο σκοπό την αναβάθμισή της. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Όταν παλιά ο αείμνηστος ο Πάτερ-Ηλίας ο «Ψαρολόγος», φύτεψε τα πεύκα στο Παλαμήδι μόνος του, κάτι που ουδείς μνημονεύει, ξεσηκωθήκανε ότι δήθεν αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του Μνημείου, του αρχαιολογικού χώρου…
Σήμερα που έχει γίνει ένα ολόκληρο άλσος μέσα στο πράσινο, έχοντας ομορφύνει το τοπίο και προσφέροντας δροσιά, ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, κατάλαβαν την αξία εκείνης της κίνησης του συγχωρεμένου… Ρωτήστε αυτούς που μένουν κοντά. Είναι μια πραγματική όαση για την περιοχή…»

ΚΠ: Και η Καραθώνα έχει φυσικές σκιές από τα δέντρα… Είναι χαρακτηριστικό το τοπίο και προσμετράται στα φυσικά πλεονεκτήματα της εν λόγω παραλίας
ΤΑ: «Α, τώρα «ανοίγουμε» άλλη πληγή… Φωνάζουμε εδώ και τόσα χρόνια, βάλτε μια τάξη εκεί. Δημιουργήστε ένα δημοτικό camping, ώστε να μην καταφεύγει ο καθένας ανεξέλεγκτα, να παρκάρει και να κάνει χρήση δωρεάν. Όχι κύριε, δεν θα έρθεις εσύ από τη Γερμανία να εγκατασταθείς με το όχημα σου δωρεάν σε μια από τις ωραιότερες παραλίες… Το camping στο Ναύπλιο έχει ξεφύγει. Ούτε πρέπει να κάνουν χρήση του λιμανιού και να διανυκτερεύουν τζάμπα, Ιταλοί, Γερμανοί, Εγγλέζοι… Να οριοθετήσουν ένα σημείο στην Καραθώνα, να διαμένουν εκεί και να πληρώνουν.»

ΚΠ: Αν βάλουμε κάτω τα πράματα, μέσα από το πρίσμα της δικής σας εμπειρίας, το Ναύπλιο έχει μέλλον;
ΤΑ: «Έχει λαμπρό μέλλον, αρκεί να το αγαπήσουν όλοι. Είναι επαγγελματίες που έχουν έρθει μόνο να εισπράξουν, μόνο να πάρουν από αυτή την πανέμορφη πόλη.
Ένας μικρός αριθμός την αγαπάνε… Να πάρουμε σαν παράδειγμα τους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν καταστήματα καφεστίασης, απαιτώντας ακόμη και αυτές τις δύσκολες εποχές χοντρά ενοίκια… Και στην πορεία είναι οι ίδιοι που δημιουργούν προβλήματα στα μαγαζιά επειδή θέλουν την ησυχία τους και να κοιμούνται χωρίς τον παραμικρό θόρυβο το βράδυ, σε μια τουριστική ζώνη.Τότε γιατί το νοικιάζεις;
Βέβαια και οι ενοικιαστές θα πρέπει να φροντίσουν για τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να μη γίνεται ο χαμός από το θόρυβο, όπως στα παραλιακά… Δηλαδή εξαντλούμε πολλές φορές κάθε αυστηρότητα, για να παραμένει ήσυχη η πόλη και έρχεται στα αυτιά μας η μουσική από τα μαγαζιά της παραλίας… Τότε τι κερδίζουμε; Και δεν μιλάει κανείς…»

ΚΠ: Ωστόσο, θα πρέπει να επικρατήσει ένας αμοιβαίος σεβασμός από όλες τις πλευρές…
ΤΑ: «Ας αποφασίσουν, αν τόσο πολύ δυσανασχετούν, ότι στην παλιά πόλη, δεν θα ενοικιάζουν για χρήση μπαρ… Να επιτρέπεται μόνο για ταβέρνες, αφού ενοχλούνται τα βράδια… Όμως δεν θα υποχρεώνεις τον εστιάτορα να κλείνει τα φώτα από τις 11μμ…Ειδικά το καλοκαίρι, επειδή σε ενοχλούν ακόμη και οι κουβέντες των συνδαιτυμόνων… Γιατί έχουν παρατηρηθεί και τέτοια περιστατικά…»
ΚΠ: Τελικά, γιατί αγαπάτε με τόσο πάθος το Ναύπλιο κ. Αργυρόπουλε;
ΤΑ: «Eπειδή είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου… Την μοναδική αξία του Ναυπλίου, την συνειδητοποίησα από τις αντιδράσεις τρίτων κατά την διάρκεια των ταξιδιών μου σε διάφορα μέρη της Ελλάδας..
«Ω, μα δεν υπάρχει ωραιότερη πόλη», μου έχουν πει όλοι ανεξαιρέτως…»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα