ΑργολίδαΓ. Γαβρήλος: Αίτημα ετών το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού και ικανοποίηση για το...

Γ. Γαβρήλος: Αίτημα ετών το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού και ικανοποίηση για το κτήριο παροχής συσσιτίων στο Ναύπλιο

Τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου στο Λυγουριό Επιδαύρου και τη δημιουργία κτηρίου παροχής συσσιτίων στο Ναύπλιο, ενέκρινε την Τετάρτη κατά τη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η πρώτη σύμβαση θα συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Επιδαύρου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και η δεύτερη μεταξύ της Περιφέρειας, του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Γιώργος Γαβρήλος

Σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας της «Πελοπόννησος Πρώτα» Γιώργος Γαβρήλος έκανε λόγο για δύο ιδιαίτερα σημαντικά έργα.

«Η ανέγερση Πνευματικού Κέντρου στο Λυγουριό ήταν αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας. Η Επίδαυρος, παρά το πολιτισμικό κεφάλαιο που διαθέτει, δεν είχε την κτηριακή υποδομή να στεγάσει τον πολιτισμό που παράγουν οι φορείς της περιοχής, όπως ο «Καββαδίας» και άλλοι σύλλογοι με πλούσιο έργο» παρατήρησε ο κ. Γαβρήλος.

Όσον αφορά στην απόφαση για ανέγερση κτηρίου όπου θα παρέχονται συσσίτια από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, ο κ. Γαβρήλος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του και τόνισε τη μεγάλη προσφορά του ιερέα Ελευθέριου Μίχου και των εθελοντών σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Ευχήθηκε δε το συγκεκριμένο κτήριο να στεγάζει πάντα κοινωνικές δομές για ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην πόλη του Ναυπλίου και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος,  κάλεσε την Περιφέρεια να διασφαλίσει ότι το συγκεκριμένο κτήριο θα χρησιμοποιείται για κοινωνικές δράσεις, σε συνεργασία με την Εκκλησία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα